Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Φάρμακα για τον καρκίνο μαστού στη μάχη κατά του καρκίνου τραχήλου

Δυο φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και της οστεοπόρωσης εξαφάνισαν τον καρκίνο του τραχήλου σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Οι Ελληνίδες ανησυχούν για τις συνέπειες της οστεοπόρωσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας οι ασθενείς στην Ελλάδα ανησυχούν για τις συνέπειες της Οστεοπόρωσης στην ποιότητα ζωής τους και επιζητούν υποστήριξη για τη βελτίωση της διαχείρισης των επιπτώσεων της νόσου.

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Οστεοπόρωση: Ευεργετική για την πρόληψη η ενημέρωση

H ενημέρωση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, της σιωπηρής αυτής νόσου που σήμερα πλήττει παγκοσμίως 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 8 άνδρες.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009

Οστεοπόρωση: Σημαντική η συμμόρφωση στη θεραπεία

Η κακή συμμόρφωση στη θεραπεία της οστεοπόρωσης μπορεί να προκαλέσει αύξηση του κινδύνου για κάταγμα, αύξηση της συχνότητας εισαγωγής στο νοσοκομείο και υψηλότερo κόστoς ιατρικής φροντίδας.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ούρσουλα Άντρες καλεί τις γυναίκες να ‘σαμποτάρουν’ την οστεοπόρωση

Νέα έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την παρωχημένη άποψη της κοινωνίας ότι οι γυναίκες με οστεοπόρωση είναι αδύναμες και ευάλωτες.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

Έρευνα: Φάρμακα για την οστεοπόρωση εξουδετερώνουν τους ιούς της γρίπης

Δυο φάρμακα που χορηγούνται για την οστεοπόρωση μπορεί ενδεχομένως να είναι αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των ιών της γρίπης, σύμφωνα με ερευνητές από το Χόνγκ Κόνγκ.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

Οστική μάζα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με καρκίνο του μαστού

H απώλεια οστικής μάζας είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Οι σύγχρονες oρμονοθεραπείες βελτιώνουν σημαντικά την πορεία τους, σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά η πολύχρονη χορήγησή τους αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009

17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών

Η ενασχόληση με τα μεταβολικά νοσήματα των οστών έχει κοινωνικοοικονομική σημασία και αποτελεί μία αναγκαιότητα, καθώς ο μέσος όρος ζωής του ανθρώπου αυξάνεται, με ανάλογη αύξηση των κρουσμάτων οστεοπόρωσης.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009

'Eρευνα: Γυναίκες με μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση φοβούνται την κύφωση

Νέα ευρωπαϊκή έρευνα σε γυναίκες με μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση, δείχνει πως ανησυχούν ιδιαίτερα για το αν θα εμφανίσουν κύρτωμα στη σπονδυλική στήλη και απώλεια ύψους.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Άνδρες στα 50: Κινδυνεύουν περισσότερο από οστεοπόρωση, παρά από προστάτη!

Ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή απειλή: να υποστεί κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.