Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Εντοπίστηκαν γονίδια για την παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία για ορισμένα παιδιά μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί από 2 γενετικές ποικιλομορφίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Έρευνα για την παιδική παχυσαρκία και την πρόσληψη πρωτεΐνης

Η παχυσαρκία εξελίσσεται σε επιδημία στις δυτικές κοινωνίες με τα υπέρβαρα παιδιά σε Ευρώπη και Αμερική να αυξάνονται δραματικά.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011

Θηλασμός: Εμποδίζει την παχυσαρκία σε νεογνά μητέρων με διαβήτη

Νεογνά των οποίων οι μητέρες εμφάνισαν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για παιδική παχυσαρκία, αλλά ο θηλασμός μειώνει τον συγκεκριμένο κίνδυνο, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010

‘Ωρολογιακή βόμβα’ για τη χώρα μας η παιδική παχυσαρκία

‘Ωρολογιακή βόμβα’ είναι πλέον για τη χώρα μας η παιδική παχυσαρκία, η οποία όταν στο μέλλον εκραγεί θα ανατρέψει το κοινωνικό και οικονομικό στάτους.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έρευνα ενοχοποιεί ιό για την παιδική παχυσαρκία

Νέα έρευνα συνδέει την παιδική παχυσαρκία με τον αδενοιό 36.

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010

Στενή σχέση χαμηλού εισοδήματος – παχυσαρκίας

Προνόμιο’ των χαμηλών εισοδημάτων φαίνεται πως είναι η παιδική παχυσαρκία, όπως δείχνει πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Αττική.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Η παιδική παχυσαρκία διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η παιδική παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου πριν από την ηλικία των 55 ετών, σύμφωνα με νέα μακροχρόνια έρευνα που παρακολούθησε σχεδόν 5.000 παιδιά.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Το στρες στο οικογενειακό περιβάλλον συμβάλλει στην παιδική παχυσαρκία

Το να ζει κάποιο παιδί σε στρεσογόνο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την πιθανότητα να γίνει παχύσαρκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικογένειες από τη Σουηδία.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Επιδημία η παιδική παχυσαρκία

Γενετικοί παράγοντες σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής συμβάλλουν στην αιτιοπαθογένεια της παιδικής παχυσαρκίας, ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα που λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Η μείωση πρόσληψης αλατιού ‘ασπίδα’ κατά της παιδικής παχυσαρκίας

H μείωση της ποσότητας αλατιού που καταναλώνουν τα παιδιά θα μπορούσε να αποτελέσει άμεσο μέτρο ενάντια στην παιδική παχυσαρκία, ανακοίνωσαν Βρετανοί ερευνητές.