Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

Παιδική παχυσαρκία: Τα Ελληνόπουλα ‘πάσχουν’ από διαβήτη ενηλίκων

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στην Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία. Τα τελευταία χρόνια, οι παιδίατροι αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πάσχουν από τον λεγόμενο σακχαρώδη διαβήτη των ενηλίκων (τύπου 2), λόγω της παχυσαρκίας.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007

Έρευνα αθωώνει τον χυμό σχετικά με την παιδική παχυσαρκία

Αντίθετα με ότι αποτελεί κοινή πεποίθηση, η κατανάλωση χυμού εκατό τοις εκατό δεν οδηγεί τα παιδιά σε παχυσαρκία, ή σε κίνδυνο για παχυσαρκία, όπως δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007

Ο χρόνος έναρξης της εφηβείας στη μητέρα 'κλειδί' για το σωματικό βάρος του παιδιού

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr.Ken Ong, ενδοκρινολόγος παιδίατρος του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, δήλωσε ότι τώρα είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος ανάπτυξης αρχίζει από τη γέννηση. Εκτός από τη σχέση του με το χρόνο έναρξης της εφηβείας, το σημαντικό είναι ότι ο τρόπος ανάπτυξης φαίνεται πως σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία, που εκτείνεται από την παιδική έως την ενήλικη ηλικία.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007

Εναρξη πρόωρης εφηβείας προκαλεί η παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία ,στις ΗΠΑ, φαίνεται πως προκαλεί την έναρξη πρόωρης εφηβείας, ανακοίνωσε το Mott Children Hospital του Μίτσιγκαν. Ωστόσο οι αιτίες δεν είναι ακόμα γνωστές. Η έρευνα έγινε σε 354 κοπέλες. Όσες ήταν υπέρβαρες στην ηλικία των 3 ετών και συνέχιζαν να παχαίνουν τα επόμενα τρία χρόνια είχαν πρόωρη εφηβεία στην ηλικία των 9 ετών.