Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016, 15:34

Διάσειση: Πρόσκαιρη επανεμφάνιση των συμπτωμάτων συνήθης πλευρά της ανάρρωσης

Νέα έρευνα αναφέρει ότι παιδιά που υπέστησαν ελαφρά διάσειση μπορεί να έχουν επανεμφάνιση των συμπτωμάτων όταν επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητες.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 14:05

9χρονο αγόρι απέκτησε αυτιά που δημιουργήθηκαν από τα πλευρά του

Σε εγχείρηση που διήρκεσε 6 ώρες, γιατροί έλαβαν χόνδρο από τα πλευρά μικρού ασθενούς για να δημιουργήσουν αυτιά και να τα μεταμοσχεύσουν στο κεφάλι του.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 18:04

Chip ανιχνεύει τον καρκίνο

Μια εφεύρεση από το Κάσελ της Γερμανίας θα μπορούσε στο μέλλον να απλοποιήσει την διάγνωση του καρκίνου και άλλων ασθενειών, να επιταχύνει την διάγνωση, αφού είναι πιο οικονομική από πλευράς κόστους αλλά και πιο ακριβής συγκριτικά με άλλες μεθόδους

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014, 16:41

Ο επαρκής ύπνος μας κάνει πιο έντιμους

Το να γνωρίζει κάποιος πότε έχει την περισσότερη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει αυτόν και τους συνεργάτες του να οργανώνουν το χρόνο τους αποτελεσματικά αλλά και να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ηθικής.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014, 14:38

Στα ράφια το γάλα 7 ημερών

Χωρίς τυμπανοκρουσίες από την πλευρά των γαλακτοβιομηχανιών, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα εδώ και λίγες ημέρες να προμηθεύονται και γάλα 7 ημερών.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 16:11

Ακόμα και η ‘καλή’ χοληστερόλη μπλοκάρει τις αρτηρίες

Η ‘καλή’ χοληστερόλη έχει και μια αρνητική πλευρά, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής, σημειώνουν Αμερικανοί γιατροί.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, 22:23

Ηρωισμός: Η φωτεινή πλευρά της ψυχοπάθειας;

Οι ήρωες και οι ψυχοπαθείς μπορεί ενδεχομένως να έχουν κάτι κοινό, σύμφωνα με νέα έρευνα που συνδέει χαρακτηριστικά ψυχοπαθολογικής προσωπικότητας με μη εγωιστική συμπεριφορά.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013, 16:03

Ενημέρωση του ΕΦΕΤ για τα τρόφιμα με DNA αλόγου

Αναφορές που κάνουν λόγο για αποστολή φακέλων από πλευράς του ΕΦΕΤ στις Εισαγγελικές Αρχές, ότι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ εταιρείες εν γνώσει τους χρησιμοποίησαν αλογίσιο κρέας για την παραγωγή τελικών προϊόντων, είναι ανακριβείς και αβάσιμες, αναφέρει ο ΕΦΕΤ.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012, 18:49

Έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων

Παγκόσμια έρευνα της Durex για τη σεξουαλική συμπεριφορά, αναφέρει ότι το 78% των Ελληνίδων θεωρούν ότι η συναισθηματική πλευρά της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι πολύ σημαντική.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, 15:57

Η χαρούμενη διάθεση επηρεάζει θετικά τη δημιουργικότητα

Άνθρωποι που βρίσκονται σε αναζήτησε δημιουργικής έμπνευσης θα πρέπει να κοιτούν τη θετική πλευρά της ζωής, σύμφωνα με νέα έρευνα.