Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015, 13:32

Επιστημονικό συμπόσιο για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση

''Βελτιώνοντας τις μακροχρόνιες κλινικές εκβάσεις στην Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση: βαδίζοντας στο μέλλον'', είναι ο τίτλος του συμποσίου που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015, 13:54

Ωφέλιμη η άσκηση σε ασθενείς με πνευμονική υπέρταση

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η χαμηλής έντασης άσκηση μπορεί να μειώσει την πίεση στις αρτηρίες ασθενών με πνευμονική υπέρταση.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015, 14:32

Έρευνα: Μικρός ο κίνδυνος από τα αντικαταθλιπτικά στην εγκυμοσύνη για το παιδί

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες που λάμβαναν εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης δεν φάνηκε να έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν μωρό με πνευμονική υπέρταση.

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015, 12:31

Δράσεις ενημέρωσης για την Πνευμονική Υπέρταση

Η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης επικεντρώνεται στη σημασία της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής και του προσδόκιμου ζωής των πάνω από 25 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με ΠΥ σε όλο τον κόσμο.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, 22:19

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση: To selexipag μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης συμβάματος νοσηρότητας / θνητότητας

Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του Selexipag στην Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο του American College of Cardiology (ACC) 2015.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 15:23

Πνευμονική Υπέρταση: Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, οι δυνατότητες για τη σωστή αντιμετώπιση της πνευμονικής Υπέρτασης είναι περιορισμένες και με εξαιρετικά βραδεία πρόοδο, δήλωσε η κα Ιωάννα Αλυσανδράτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ασθενών με ΠΥ.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014, 16:55

Η χοληστερόλη HDL βοηθά στην αντιμετώπιση της πνευμονικής υπέρτασης

Σε πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο, ερευνητές έδειξαν ότι μέρος της κύριας πρωτεΐνης στη χοληστερόλη HDL μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την παραγωγή των οξειδωμένων λιπιδίων στην πνευμονική υπέρταση.

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014, 17:45

Στον κοντινό ορίζοντα χάπι για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση

Θετικά είναι τα αποτελέσματα από την μελέτη GRIPHON για τη χρήση της ουσίας Selexipag σε ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014, 19:05

''Η ζωή μας μία ανάσα'' για τους ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Απριλίου, με την οργάνωση συμβολικού ποδηλατικού γύρου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, 13:55

Πνευμονική Υπέρταση : Βγείτε 'μπροστά' από τη νόσο

Έγκαιρη διάγνωση, ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή και ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και φροντιστών αποτελούν άμεση ανάγκη για την αντιμετώπιση της πολυπαραγοντικής νόσου