Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012

Ο ερυθηματώδης λύκος αυξάνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι έγκυες με ερυθηματώδη λύκο μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για προεκλαμψία.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Εντοπίστηκαν γονίδια υπεύθυνα για την προεκλαμψία

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν γενετικά ελαττώματα που φαίνεται πως αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ερευνητές αναπτύσσουν μέθοδο έγκαιρης πρόβλεψης προεκλαμψίας

Μπορεί ενδεχομένως να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός των γυναικών που πρόκειται να εμφανίσουν προεκλαμψία, την επικίνδυνη επιπλοκή της εγκυμοσύνης, εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, σύμφωνα με ερευνητές.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Η προεκλαμψία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης υποθυρεοειδισμού

Έγκυες που εμφανίζουν προεκλαμψία, μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση, ενδεχομένως έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα θυρεοειδούς, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008

Οι φυτικές ίνες απομακρύνουν την προεκλαμψία

Οι έγκυες που αυξάνουν την κατανάλωση φυτικών ινών κατά 5 γραμμάρια την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προεκλαμψίας κατά 14% περίπου, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Έρευνα: Η σοκολάτα απομακρύνει την προεκλαμψία

Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί ενδεχομένως να απομακρύνει την επιπλοκή της προεκλαμψίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τεστ που θα προβλέπει την προεκλαμψία

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τεστ που θα προβλέπει την προεκλαμψία, μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να συμβεί στην εγκυμοσύνη, βρίσκονται οι ερευνητές.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007

Έρευνες συσχετίζουν την προεκλαμψία με την καρδιοπάθεια

Νέες έρευνες εφιστούν την προσοχή των εγκύων γυναικών σχετικά με πιθανή σχέση ανάμεσα στην προεκλαμψία και τις καρδιοπάθειες.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007

Έρευνα συνδέει την έλλειψη βιταμίνης D στις εγκύους με κίνδυνο για προεκλαμψία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες που δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D στην αρχή της εγκυμοσύνης τους ενδεχομένως βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση προεκλαμψίας.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007

Έρευνα συσχετίζει την ασπιρίνη με τη μείωση του κινδύνου για προεκλαμψία

Η λήψη ασπιρίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φαίνεται πως προστατεύει από την προεκλαμψία, μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σύδνευ ανέλυσε στοιχεία από περισσότερες από 32.000 γυναίκες.