Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014

Ασπιρίνη χαμηλής δόσης κατά της προεκλαμψίας

Η σύσταση από το U.S. Preventive Services Task Force έρχεται μετά από παρόμοια συμβουλή που εξέδωσε το περασμένο φθινόπωρο η μεγαλύτερη ένωση γυναικολόγων των ΗΠΑ.

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013

Νέα εξέταση προβλέπει την προεκλαμψία

Η προεκλαμψία είναι δυνητικά επικίνδυνη επιπλοκή στις εγκύους, αλλά νέα έρευνα υποδεικνύει ότι πειραματική εξέταση μπορεί να δύναται να προβλέπει την πάθηση.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012

Ο ερυθηματώδης λύκος αυξάνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι έγκυες με ερυθηματώδη λύκο μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για προεκλαμψία.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Εντοπίστηκαν γονίδια υπεύθυνα για την προεκλαμψία

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν γενετικά ελαττώματα που φαίνεται πως αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ερευνητές αναπτύσσουν μέθοδο έγκαιρης πρόβλεψης προεκλαμψίας

Μπορεί ενδεχομένως να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός των γυναικών που πρόκειται να εμφανίσουν προεκλαμψία, την επικίνδυνη επιπλοκή της εγκυμοσύνης, εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, σύμφωνα με ερευνητές.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Η προεκλαμψία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης υποθυρεοειδισμού

Έγκυες που εμφανίζουν προεκλαμψία, μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση, ενδεχομένως έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα θυρεοειδούς, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008

Οι φυτικές ίνες απομακρύνουν την προεκλαμψία

Οι έγκυες που αυξάνουν την κατανάλωση φυτικών ινών κατά 5 γραμμάρια την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προεκλαμψίας κατά 14% περίπου, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Έρευνα: Η σοκολάτα απομακρύνει την προεκλαμψία

Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί ενδεχομένως να απομακρύνει την επιπλοκή της προεκλαμψίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τεστ που θα προβλέπει την προεκλαμψία

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τεστ που θα προβλέπει την προεκλαμψία, μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να συμβεί στην εγκυμοσύνη, βρίσκονται οι ερευνητές.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007

Έρευνες συσχετίζουν την προεκλαμψία με την καρδιοπάθεια

Νέες έρευνες εφιστούν την προσοχή των εγκύων γυναικών σχετικά με πιθανή σχέση ανάμεσα στην προεκλαμψία και τις καρδιοπάθειες.