Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Η σκλήρυνση κατά πλάκας συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα θρεπτικών ουσιών στις γυναίκες

Χαμηλότερα επίπεδα σημαντικών αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών θρεπτικών ουσιών έχουν γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο παγκοσμίου φήμης Γερμανός ερευνητής, Ραλφ Γκόλντ, το Σάββατο στο Χίλτον

Ο καθηγητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Bochum της Γερμανίας, Ralf Gold, έρχεται να παρουσιάσει σε Έλληνες ιατρούς και ασθενείς μία ρηξικέλευθη και ασφαλή αγωγή γύρω από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με θέμα τη ‘’Σεξουαλική Υγεία’’

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 200 μέλη του Συλλόγου, με κοινό χαρακτηριστικό την επιθυμία για ενημέρωση και αποσαφήνιση ερωτημάτων και αποριών σχετικά με τις σεξουαλικές διαταραχές στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Bλαστικά κύτταρα οδήγησαν σε ύφεση τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η υψηλής δόσης θεραπεία ανοσοκαταστολής με αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων φάνηκε να διατηρεί σε ύφεση τη σκλήρυνση κατά πλάκας, σε νέα έρευνα.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ελπιδοφόρα μηνύματα για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης

Nέες από του στόματος θεραπείες όπως είναι η τεριφλουνομίδη και ο φουμαρικός διμεθυλεστέρας, σύντομα θα είναι διαθέσιμες στους Έλληνες ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014

Αισιόδοξα μηνύματα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, όχι μόνο λόγω των ιατρικών και θεραπευτικών εξελίξεων αλλά και από τη στάση ζωής που έχουν τα άτομα που ζουν με τη ΣΚΠ.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Λιβάνι κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Γερμανική ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Νευροανοσολογίας και Κλινικής Έρευνας της Σκλήρυνση κατά Πλάκας (INIMS) στο Αμβούργο δοκιμάζει εκχύλισμα λιβανιού κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Θετικά αποτελέσματα της θεραπείας με φουμαρικό διμεθυλεστέρα στην πενταετία

Νέα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας με φουμαρικό διμεθυλεστέρα σε βάθος πενταετίας, στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Θετικά ενδιάμεσα αποτελέσματα για την αλεμτουζουμάμπη

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα με την Αλεμτουζουμάμπη διατηρείται σε περισσότερα από τα δύο- τρίτα των ασθενών στο τέταρτο έτος πιλοτικών κλινικών μελετών.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Συχνές οι αδιάγνωστες διαταραχές ύπνου

Αν μένουν αθεράπευτες, οι διαταραχές ύπνου στη σκλήρυνση κατά πλάκας, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη της νόσου, καθώς και τη γενική ευεξία των ανθρώπων, προειδοποιούν οι ερευνητές.