Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Δράσεις σε όλη την Ελλάδα για την παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης

''Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας αλλά και να δώσουμε λύσεις για την οριστική της αντιμετώπιση''.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά πλάκας τιμά αυτή την ιδιαίτερη ημέρα ενώνοντας τη φωνή της με τους περίπου 100 οργανισμούς παγκοσμίως.

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Παγκόσμια ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας υλοποιεί πολλές δράσεις.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

"Φρένο" στην υποτροπή της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 40 μέχρι 80%, βάζουν τα νέα φάρμακα!

Αυτό ανέφερε ο κ Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα: "Περιβαλλοντικοί Παράγοντες και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας".

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017

Σκλήρυνση κατά πλάκας: επιτυχής μακροπρόθεσμα η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων

Η αυτόλογη θεραπεία με βλαστοκύτταρα θα μπορούσε να είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016

Τηλεδιάσκεψη ΠΟΑμΣΚΠ - EMSP

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), κ. Βάσω Μαράκα, και η Γεν. Γραμματέας κ. Μαρία Μαμαλάκη, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε στις 26.7.2016 από την EMSP (European Multiple Sclerosis Platform) με τα μέλη της.

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016

Το πανεπιστήμιο του Cardiff θα διαλευκάνει τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου

Το Κέντρο στοχεύει στο να παρέχει άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες σχετικά με τα αίτια των νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων όπως η άνοια, η σχιζοφρένεια και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

''Προορισμός: Μια καλύτερη Ζωή. Σκέψου θετικά!''

Εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για την πολλαπλή σκλήρυνση από τη Novartis Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Συμπληρώματα βιταμίνης D μπορεί να ωφελούν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D θα μπορούσε να είναι ασφαλής και οικονομική αγωγή για ανθρώπους με πολλαπλή σκλήρυνση, αναφέρει το περιοδικό Neurology.

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015

Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και παχυσαρκία στην εφηβεία μπορούν να επιταχύνουν τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Σε ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας, η έναρξη της νόσου, αν περνούσαν χρόνο στον ήλιο καθημερινά, καθυστερούσε κατά 1,9 χρόνια σε σχέση με όσους δεν εκτίθεντο στον ήλιο, έδειξε νέα έρευνα.