Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

Novartis: Σύμφωνα με έρευνα το Gilenya ωφελεί ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Novartis ανακοίνωσε ότι έρευνες δείχνουν ότι το φάρμακο Gilenya της εταιρείας βοήθησε να διατηρηθούν ελεύθεροι νόσου ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Περισσότεροι από 10.000 ασθενείς πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην Ελλάδα

Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως. Εκδηλώσεις για τη νόσο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, με συντονισμένες εκδηλώσεις του κινήματος για τη ΣΚΠ – ΠΣ, σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, καθώς και για το πώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από αυτή παγκοσμίως.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο FDA εγκρίνει την τεριφλουνομίδη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Sanofi και η θυγατρική της εταιρεία Genzyme ανακοίνωσαν σήμερα ότι o Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την τεριφλουνομίδη, μία από του στόματος θεραπεία για ασθενείς με υποτροπιάζουσες μορφές Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Η διαχείριση του στρες στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η εκπαίδευση των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης του στρες μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους και ενδεχομένως να εμποδίσει ή να επιβραδύνει τη δημιουργία νέων βλαβών στον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Παγκόσμια συνάντηση συλλόγων ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 24 Μαΐου, στη Ζυρίχη της Ελβετίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας από διάφορα μέρη του πλανήτη, με θέμα ‘Ζώντας και δουλεύοντας με ΣΚΠ’.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ - 30 Μαΐου

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση του κοινού για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής κοινής γνώμης γύρω από τη νόσο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας έχει ξεκινήσει.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011

Ο ρόλος του άγχους στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η οικονομική κατάσταση, η ανεργία και το άγχος, επιδεινώνουν τη νοσηρότητα και αυξάνουν τις υποτροπές σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα η φιγκολιμόδη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

H πρώτη από του στόματος χορηγούμενη θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας κυκλοφορεί στην Ελλάδα.