Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Άνθρωποι με έντονη ακμή γερνούν πιο αργά

Νέα έρευνα συνδέει τα μακρύτερα τελομερή που έχουν οι άνθρωποι με υψηλοτέρα επίπεδα ακμής με πιο αργή διαδικασία γήρανσης.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Τι πρέπει να προσέχουν το καλοκαίρι όσοι έχουν ακμή

Η ακμή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν είναι χαρακτηριστικό της εφηβείας, όπως πολλοί πιστεύουν. Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, (Καθηγητής Δερματολογίας, π. Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ιαματικών Πηγών) είναι πιο συχνή στους έφηβους, αλλά αφορά όλες τις ηλικίες.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Η βιταμίνη Β12 σχετίζεται με την εμφάνιση ακμής

Η βιταμίνη Β12 αλλάζει τον τρόπο συμπεριφοράς των γονιδίων των βακτηρίων του προσώπου, αλλαγή που με τη σειρά της προάγει τη φλεγμονή η οποία έχει συνδεθεί με τα σπυράκια, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Εντοπίστηκαν γονίδια που συνδέονται με τη ροδόχρου ακμή

Ερευνητές εντόπισαν 2 γενετικές ποικιλομορφίες που συνδέονται στενά με τη ροδόχρου ακμή, σε ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Με απόπειρα αυτοκτονίας σχετίζεται η σοβαρή ακμή

Άνθρωποι που ακολουθούν αγωγή για σοβαρή ακμή μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009

Το οικογενειακό ιστορικό επηρεάζει την ακμή των εφήβων

Οι πιθανότητες ενός εφήβου να εμφανίσει μέτρια έως σοβαρή ακμή μπορεί ενδεχομένως να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό ιστορικό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

Έρευνα συνδέει τη σοβαρή ακμή με τον καρκίνο στον προστάτη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ενδεχόμενη σχέση μεταξύ της ακμής και του καρκίνου στον προστάτη, αλλά οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματά τους θα πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007

Οι γυναίκες καπνίστριες κινδυνεύουν και από ακμή

Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ένα είδος ακμής, σε σχέση με τις μη καπνίστριες, υποδεικνύει νέα ιταλική έρευνα.

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007

Έρευνα: Η θεραπεία με laser δεν θεραπεύει δραστικά την ακμή

Η αντιμετώπιση της ακμής με laser, σαν μόνη θεραπεία ‘πρώτης γραμμής’ φαίνεται δεν αρκεί για την εξάλειψή της, αν και ενδεχομένως αξίζει να τη δοκιμάσουν ορισμένοι άνθρωποι, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ο ερευνητής Orringer, θεωρεί πως τα αποτελέσματα αυτού του είδους της θεραπείας δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, όπως φάνηκε από τη έρευνα που διεξήγαγε, αν και υπάρχει χώρος για αισιοδοξία.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007

Το στρες επιδεινώνει (και) την ακμή

Οι έφηβοι που θεωρούν ότι το στρες προκαλεί έξαρση στα δερματολογικά τους προβλήματα φαίνεται πως έχουν δίκιο. Όπως αναφέρουν ερευνητές, το άγχος ενός μαθητή πριν από τις εξετάσεις επιδεινώνει σημαντικά την ακμή. Αιτία είναι μια φλεγμονή και όχι το λιπαρό δέρμα, δήλωσε ο καθηγητής δερματολογίας Dr. Gil Yosipovitch, του ‘Wake Forest University of Medicine’. Όπως δήλωσε, οι έφηβοι αναφέρουν πως το πρόβλημα ακμής τους επιδεινώνεται από το άγχος.