Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 18:02

Έρευνα συνδέει το κάταγμα ισχίου με το εγκεφαλικό επεισόδιο

Ενώ είναι γνωστό πως όποιος έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο έχει περισσότερες πιθανότητες για κάταγμα ισχίου, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ενδεχομένως ισχύει και το αντίθετο.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010, 18:25

Οι ακτινογραφίες δεν εντοπίζουν όλα τα κατάγματα

Οι ακτινογραφίες αποτυγχάνουν να εντοπίσουν μέχρι το ένα τρίτο των καταγμάτων ισχίου και λεκάνης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009, 15:37

Παράγοντες κινδύνου για κάταγμα ισχίου

Το κάταγμα ισχίου μπορεί να αποτελέσει πολύ σοβαρό τραυματισμό. Άνθρωποι που έχουν υποστεί κάταγμα ισχίου έχουν έως 18% περισσότερες πιθανότητες θανάτου μέσα σε ένα χρόνο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009, 16:42

Αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου μετά από κάταγμα ισχύου

Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν υποστεί κάταγμα στο ισχίο έχουν σχεδόν 25% περισσότερες πιθανότητες θανάτου τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα από τον Καναδά.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007, 13:40

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Κ. Στεφανόπουλος

Σε πέντε μέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Κωστής Στεφανόπουλος που υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου στο ΝΙΜΤΣ.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007, 12:59

Έρευνα: Ο διαβήτης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα του ισχίου

Άντρες και γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, είτε τύπου Ι είτε ΙI, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα στο ισχίο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Epidemiology’.

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007, 17:42

Νέα μέθοδος αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά την οστεαρθρίτιδα του ισχίου

Ενα από τα πιό συχνά προβλήματα υγείας στην τρίτη ηλικία είναι σήμερα η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος της που πάσχει από την ασθένεια. Γρήγορη αποκατάσταση με μικρότερο κόστος υπόσχεται η μέθοδος AMIS, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας.