Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015

Το alirocumab έλαβε Ευρωπαϊκή έγκριση για τη θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας

Η διαθεσιμότητα του alirocumab σε 2 διαφορετικές δοσολογίες επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Ο ΕΜΑ ζήτησε Ευρωπαϊκή Έγκριση ουσίας για τη θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας

Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για την άδεια κυκλοφορίας του alirocumab, προτείνοντας την έγκρισή του για χρήση σε συγκεκριμένες ομάδες ενήλικων ασθενών με υπερχοληστερολαιμία. Το alirocumab αποτελεί ένα υπό ανάπτυξη πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει την PCSK9.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Έγινε δεκτή για εξέταση από τον EMA η αίτηση άδειας κυκλοφορίας για το alirocumab

Δεκτή για εξέταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων έγινε αίτηση άδειας κυκλοφορίας για το alirocumab, ερευνητικό μονοκλωνικό αντίσωμα που προορίζεται για τη θεραπεία ασθενών με υπερχοληστερολαιμία.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Ολιστική προσέγγιση των ασθενών με καρδιομεταβολικά νοσήματα

Η συχνότητα εμφάνισης της δυσλιπιδαιμίας είναι αρκετά υψηλή, καθώς υπολογίζεται ότι 1 στους 500 πάσχουν από ετερόζυγο οικογενή υπερχοληστερολαιμία.

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013

Στήριξη στους ασθενείς με οικογενή υπερχοληστεραιμία

Η έγκαιρη διάγνωση και η στήριξη των ασθενών με οικογενή υπερχοληστεραιμία αποτελούν προτεραιότητες του νεοσύστατου «Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και φίλων πασχόντων από οικογενή υπερχοληστερολαιμία-LDL».

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012

‘Υπουλη’ πάθηση η οικογενής υπερχοληστερολαιμία στα παιδιά

Μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών καρδιαγγειακών νοσημάτων σε ηλικία 30 -50 ετών διατρέχουν τα παιδιά και οι έφηβοι με οικογενή υπερχοληστερολαιμία.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Στη χώρα μας τo 1o Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενούς Υπερχοληστερολαιμίας

Η Μονάδα Μεταβολικών Νοσημάτων της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναδείχθηκε νικήτρια του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάληψη διοργάνωσης του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Οικογενούς Υπερχοληστερολαιμίας σε Παιδιά και Εφήβους.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Νέα αντιλιπιδαιμική θεραπεία

Ένας στους 500 Έλληνες κινδυνεύει να εμφανίσει πριν την ηλικία των 50 ετών κάποιο καρδιακό επεισόδιο, ενώ δεν είναι αμελητέος και ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου. Αιτία είναι η οικογενής υπερχοληστερολαιμία, κληρονομικό νόσημα που δεν επιτρέπει το σωστό μεταβολισμό της LDL χοληστερόλης.