Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας

Τεράστια πρόοδος σημειώνεται στις μέρες μας στον τομέα της υγείας της γυναίκας, καθώς η διάθεση νέων, εξελιγμένων μεθόδων και θεραπευτικών «εργαλείων» προσφέρει ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις, τόσο σε ό,τι αφορά την ορμονική αντισύλληψη, όσο και την αντιμετώπιση σοβαρών επιβαρυντικών παθήσεων, όπως η ενδομητρίωση!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Νέες αντισυλληπτικές επιλογές

Ελάχιστη 'πρόοδος' έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα στη στάση απέναντι στην αντισύλληψη στη χώρα μας, καθώς τα ποσοστά χρήσης αντισυλληπτικών από τις Ελληνίδες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

'Εφθασε το νέο χάπι επείγουσας αντισύλληψης

Εφθασε το νέο χάπι επείγουσας αντισύλληψης, που προσφέρει προστασία έως και 5 ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή προστασία από ανεπιθύμητη κύηση.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημερωτικός σταθμός για την αντισύλληψη

Την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (26 Σεπτεμβρίου) το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του νοσοκομείου Αλεξάνδρα λειτουργεί ειδικό ενημερωτικό σταθμό στην Τεχνόπολη.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Βασική μέθοδος ‘αντισύλληψης’ η έκτρωση στην Ελλάδα

Πολύ δρόμο πρέπει να διανύσουμε ως χώρα, για να φτάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα αντισύλληψης. Το 85% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή που δεν παίρνουν αντισύλληψη μένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο.