Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 16:47

Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας στη βελτίωση της υπνικής άπνοιας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.), , ενημερώνει για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, πρόληψης, αξιολόγησης και κλινικής εφαρμογής του κατάλληλου προγράμματος άσκησης για την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών με άπνοια ύπνου

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, 13:07

Δίκτυο συνεργασίας φυσικοθεραπευτών Ελλάδας με Σερβία και ΠΓΔΜ

Kατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, εγκαινιάστηκε Δίκτυο συνεργασίας μεταξύ φυσικοθεραπευτών από τη χώρα μας, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 17:48

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να μην ωφελεί ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον

Ερευνητές του University of Birmingham, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν κλινικές βελτιώσεις ή βελτιώσεις στον τρόπο ζωής ως αποτέλεσμα φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, σε ασθενείς με ελαφριά ως μέτρια νόσο του Πάρκινσον.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016, 16:20

Άσκηση κατά της συρρίκνωσης του εγκεφάλου στη νόσο του Πάρκινσον

Ο νευρολόγος J Eric Ahlskog, της Mayo Clinic στη Μινεσότα, συνιστά η σύγχρονη φυσικοθεραπεία να ενσωματώνει την αερόβια άσκηση και να ενθαρρύνει την καλή φόρμα σε ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015, 18:41

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

Aπό 7 έως 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015, 16:36

Ισοδύναμη η φυσικοθεραπεία έναντι της επέμβασης στη μέση υπό προϋποθέσεις

Nέα έρευνα υποδεικνύει ότι η φυσικοθεραπεία μπορεί να είναι εξίσου καλή με τη χειρουργική επέμβαση για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν από χρόνια οσφυαλγία.

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014, 18:33

Η φυσικοθεραπεία ως πρώτη επιλογή συντηρητικής αντιμετώπισης στις γυναίκες

Οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι, είναι απαραίτητο να υποστηριχτεί η φυσικοθεραπεία τόσο από την πολιτεία όσο και από τους ιδιωτικούς φορείς.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014, 14:20

Ημερίδα για τη φυσικοθεραπεία, αφιερωμένη στη γυναίκα

Σκοπός είναι η πληροφόρηση για τους νέους ορίζοντες στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας και η επιστημονική τεκμηρίωση της εξειδικευμένης φυσιοθεραπευτικής παρέμβασης για την υγεία των γυναικών.

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011, 16:35

Η εικονική πραγματικότητα βοηθά στην ανάκαμψη από εγκεφαλικό επεισόδιο

Φυσικοθεραπεία που κάνει χρήση συσκευών υψηλής τεχνολογίας, όπως τρισδιάστατα γυαλιά, ρομποτικά γάντια και συστήματα video game ανίχνευσης κίνησης, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να επανακτήσουν την ισχύ και τη λειτουργικότητά τους.

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010, 14:57

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Φυσικοθεραπεία

Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον ρόλο και τη συμβολή της φυσικοθεραπείας ως επιστήμης της υγείας διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.