Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Ο ιός HPV ενοχοποιείται και για τον καρκίνο του πέους

Ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός HPV, ο οποίος προκαλεί καρκίνο του τραχήλου ενοχοποιείται και για τα μισά περιστατικά καρκίνου του πέους, ανακοίνωσαν Ισπανοί ερευνητές.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009

Ιδιαίτερα μικρό το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης για τον HPV

Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων είναι μικρή, καθώς προσεγγίζει μόλις ένα 10% του εμβολιαστικού πληθυσμού της.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Τα οφέλη του τετραδύναμου εμβολίου κατά του HPV

Σημαντική μείωση της συχνότητας των γεννητικών κονδυλωμάτων στο γενικό πληθυσμό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να επιτευχθεί με τα προγράμματα εμβολιασμών κατά του ιού HPV.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Στην Ελλάδα το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου

Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Ενδείκνυται για την πρόληψη προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σχετίζεται αιτιολογικά με τους τύπους 16 και 18 του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007

Στο εθνικό πρόγραμμα εντάσσεται το εμβόλιο κατά του HPV

Εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, το εμβόλιο κατά του ιού HPV. Το εμβόλιο, που φέρεται να προλαμβάνει την εκδήλωση καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας, θα γίνεται σε κορίτσια 12 έως 15 ετών.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007

Έρευνα: Η εξέταση HPV υπερτερεί του ΠΑΠ

Το ΠΑΠ test είναι μια ετήσια ρουτίνα για τις γυναίκες, αλλά τώρα ερευνητές διερωτώνται μήπως δεν είναι η καλύτερη μέθοδος για την ανίχνευση του καρκίνου στον τράχηλο.