Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, παγκοσμίως, από άσθμα και ΧΑΠ

Η έρευνα υπολόγισε ότι 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν το 2015 από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενώ το άσθμα προκάλεσε ακόμα 400.000 θανάτους.

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει 60.000 περισσότερους πρόωρους θανάτους έως το 2030

Περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν από νόσους όπως το έμφραγμα, ο καρκίνος του πνεύμονα και η ΧΑΠ, που επιδεινώνονται από έκθεση σε μολυσμένο αέρα.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

‘’Αναπνέω’’ 2017: Συνεχίζεται για 4η συνεχή χρονιά η εκστρατεία

Ενημέρωση του κοινού για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ) και τη Νοvartis Hellas.

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017

ΧΑΠ: Νέα μελέτη για τις συσκευές εισπνοής

Η συσκευή εισπνοής για τις θεραπείες της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, της Novartis, σχετίζεται με λιγότερα κρίσιμα λάθη κατά τον χειρισμό σε σχέση με άλλες συσκευές, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Έρευνα: Η βαρενικλίνη ασφαλής για ανθρώπους με χρόνιες πνευμονικές νόσους

Έρευνα σε ανθρώπους με ΧΑΠ ανακάλυψε ότι όσοι χρησιμοποιούσαν το φάρμακο δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσους χρησιμοποιούσαν θεραπείες υποκατάστασης νικοτίνης.

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Καθολική Απαγόρευση Καπνίσματος για την αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ)

Αν οι Πολίτες σταματούσαν το κάπνισμα, σε 20-30 χρόνια οι χρόνιες Πνευμονοπάθειες όπως η ΧΑΠ θα είχαν μειωθεί ή ακόμη και εξαφανιστεί ενώ σήμερα αποτελούν την 3η αιτία θανάτου και την 5η αιτία αναπηρίας.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Θετικά τα αποτελέσματα μελέτης της Novartis για την αλλαγή θεραπείας στους ασθενείς με μέτρια ΧΑΠ

Ο συνδυασμός ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου της εταιρείας Novartis βελτίωσε την πνευμονική λειτουργία και τα συμπτώματα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), μετά από αλλαγή της προηγούμενης θεραπείας.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Μελέτη επιβεβεβαιώνει αποτελεσματικότητα θεραπείας για τη ΧΑΠ

Οι νέες αναλύσεις από τη μελέτη FLAME επιβεβαίωσαν ότι ο σταθερός συνδυασμός ινδακατερόλης/ γλυκοπυρρονίου αποτελεί αποτελεσματικότερη επιλογή σχετικά με τον κίνδυνο παροξύνσεων στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) σε σχέση με το συνδυασμό σαλμετερόλης/φλουτικαζόνης, σε διάφορες υποομάδες ασθενών.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Εκστρατεία ενημέρωσης για το άσθμα και τη ΧΑΠ 2016 – 2017

Η εκστρατεία ενημέρωσης, εκτός από την προβολή video animation στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση περιλαμβάνει ανοιχτές εκδηλώσεις σε Δήμους, ομιλίες, έρευνα σε ιατρούς της ειδικότητας.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Πάνω από 380 δισ. το κόστος των αναπνευστικών νοσημάτων στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από αναπνευστικά νοσήματα, ενώ πάνω από το 50% των θανάτων σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα και τη ΧΑΠ.