Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Μια απειλητική νόσος

Η ΧΑΠ προσβάλει 210 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και προβλέπεται ότι θα συνιστά την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου έως το 2020.

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΠ: ′Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΠ: Η φτωχή διατροφή επηρεάζει αρνητικά την πνευμονική λειτουργία

Ορισμένες ελλείψεις βιταμινών μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μειωμένη πνευμονική λειτουργία σε ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Θεραπευτικό μέσο τα βλεννολυτικά για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Η χορήγηση βλεννολυτικών όπως η αμβροξόλη αποτελούν θεραπευτικό μέσο στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αποτελεσματικότερη θεραπεία για τη ΧΑΠ

'Ερευνα κατέδειξε οτι η Ινδακατερόλη ήταν πιο αποτελεσματική στη βελτίωση της πνευμονολογικής λειτουργίας και στη μείωση δύσπνοιας, σε σύγκριση με παλαιότερες θεραπείες για την ΧΑΠ.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Νέα εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση της ΧΑΠ

Η ΧΑΠ αναδεικνύεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας. Περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν κάθε χρόνο λόγω της ΧΑΠ από ότι από καρκίνο του πνεύμονα και του μαστού μαζί.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Η επιδείνωση της ΧΑΠ οδηγεί σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό

Η επιδείνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής και ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Τα βλεννολυτικά ενδείκνυνται για βρογχίτιδες και ΧΑΠ

Η χρήση των βλεννολυτικών όπως η αμβροξόλη ενδείκνυται στη απλή οξεία βρογχίτιδα, στη χρόνια βρογχίτιδα, στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και στην αντιμετώπιση του παραγωγικού βήχα των βρογχεκτασιών.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

‘Επιδημία’ χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

Ένας στους τέσσερις καπνιστές θα εκδηλώσει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Η νόσος ‘σκοτώνει’ ετησίως τρία εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλώντας τεράστια οικονομική επιβάρυνση στα συστήματα Υγείας.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Πάσχουν 500.000 έως 700.000 Έλληνες

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, είναι η αιτία για καρδιοπάθειες, εμφράγματα και εγκεφαλικά, πέραν φυσικά των νοσημάτων θώρακος, που οδηγούν σε βαρύτατες επιπλοκές και στο θάνατο.