Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 20:36

Σύσταση για έγκριση της καμπαζιταξέλης για τον καρκίνο του προστάτη

Θεραπεία που προσφέρει σημαντικό όφελος επιβίωσης ως δεύτερης γραμμής χημειοθεραπεία ασθενών με μεταστατικό ορμονοάντοχο καρκίνο του προστάτη, σε συνδυασμό με πρεδνιζόνη ή πρεδνιζολόνη.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 17:10

Ασθενής με μόσχευμα καρδιάς γέννησε δίδυμα

Γυναίκα που είχε υποβληθεί σε εμφύτευση μοσχεύματος στην καρδιά, πριν πέντε χρόνια και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία κατά τη βρεφική της ηλικία, γέννησε δίδυμα.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, 15:48

Συνδυαστική αγωγή κατά του καρκίνου του εγκεφάλου

Ο συνδυασμός ενός πειραματικού φαρμάκου με τη χημειοθεραπεία βοήθησε στην εξουδετέρωση κυττάρων καρκίνου του εγκεφάλου σε ποντίκια, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010, 14:38

Φάρμακο αυξάνει το χρόνο επιβίωσης ασθενών με καρκίνο στομάχου

Η χρήση του φαρμάκου trastuzumab επιπλέον της χημειοθεραπείας μπορεί να αυξήσει το χρόνο επιβίωσης ασθενών με καρκίνο στο στομάχι κατά σχεδόν τρεις μήνες, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, 18:54

Πολλαπλούν μυέλωμα: νέα δεδομένα στη θεραπευτική αγωγή

Το ζολεδρονικό οξύ σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία βελτίωσε σημαντικά τη συνολική επιβίωση σε μελέτη νεοδιαγνωσθέντων ασθενών με πολλαπλούν μυέλωμα.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 16:25

Χημειοθεραπεία και πειραματικό φάρμακο συρρικνώνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας

Σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία, πειραματικό συνθετικό φάρμακο, το JP120, αποδείχτηκε αποτελεσματικό έναντι ανθρώπινων όγκων παγκρέατος σε ποντίκια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010, 16:35

Γονιδιακό τεστ θα βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Επιστήμονες ανέπτυξαν γονιδιακό τεστ που προβλέπει πόσο αποτελεσματική είναι η χημειοθεραπεία στους καρκινοπαθείς.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010, 14:38

Καρκίνος μαστού: Γονίδια περιορίζουν την αποτελεσματικότητα της αγωγής

Γενετική εξέταση θα μπορεί μελλοντικά να εντοπίζει ασθενείς με καρκίνο στο μαστό που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο υποτροπής μετά από αγωγή με ισχυρή χημειοθεραπεία.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009, 16:36

Διαταραχές ύπνου εμφανίζουν πολλοί ασθενείς με καρκίνο

Η αϋπνία και οι διαταραχές ύπνου επηρεάζουν περισσότερους από 3 στους 4 καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με αυτό του γενικού πληθυσμού, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009, 16:48

Θετικά αποτελέσματα ερευνών για τον ορθοκολικό καρκίνο

'Ερευνα έδειξε οτι το Panitumumab -το πρώτο αμιγώς ανθρώπινο anti-EGFR (Epidermal Growth Factor Receptor) μονοκλωνικό αντίσωμα- χορηγούμενο σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία βασισμένη σε οξαλιπλατίνα, έχει θετικά αποτελέσματα στην πρώτη γραμμή θεραπείας του μεταστατικού ορθοκολικού καρκίνου σε ασθενείς με φυσιολογικό KRAS.