Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Καρκίνος: Εντοπίστηκαν 14 γονίδια που μπορούν να επηρεάσουν την αγωγή

Ερευνητές δήλωσαν ότι το εύρημα θα μπορούσε να εντοπίσει ασθενείς που είναι πιο πιθανό να βοηθηθούν από τη χημειοθεραπεία και τη ραδιοθεραπεία.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Έρευνα: Η χημειοθεραπεία στην έγκυο επηρεάζει τη μελλοντική γονιμότητα της κόρης

Φάρμακο που ονομάζεται ετοποσίδη μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη ωοθηκικού ιστού, σε μελέτες που έγιναν σε ποντικούς στο εργαστήριο.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Ανακοινώθηκε ότι η Φάση ΙΙΙ δοκιμή AURA3 πέτυχε το πρωτεύον τελικό σημείο της, καταδεικνύοντας υπεροχή ως προς την ελεύθερη προόδου νόσου επιβίωση (PFS) συγκριτικά με το καθιερωμένο διπλό σχήμα χημειοθεραπείας με βάση την πλατίνα.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Γλοιοβλάστωμα: Νέα συσκευή ενισχύει τη χημειοθεραπεία

Ερευνητές του Pitie-Salpetriere Hospital, στο Παρίσι, και από άλλα ινστιτούτα, δοκίμασαν την πειραματική συσκευή σε 15 ασθενείς με υποτροπιάζον γλοιοβλάστωμα.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Καρκίνος στο πάγκρεας: Εμφυτεύσιμη συσκευή θα χορηγεί τοπικά τα φάρμακα

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μέθοδος ήταν μέχρι 12 φορές πιο αποτελεσματική σε σχέση με την ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων χημειοθεραπείας.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

Η χειρουργική στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Καρκίνος πνεύμονα: Το pembrolizumab βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία

Αποτελέσματα μελέτης σε ασθενείς με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, των οποίων οι όγκοι επιδεικνύουν έκφραση του PD-L1 μεγαλύτερο ή ίσο του 1%.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τον 1ο ανοσο-ογκολογικό παράγοντα για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η έγκριση δόθηκε με βάση τη μελέτη Checkmate -017, που κατέδειξε ότι το nivolumab σχεδόν διπλασίασε τη συνολική επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, στον ένα χρόνο έναντι της χημειοθεραπείας.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Καρκίνος στο μαστό: Η χημειοθεραπεία είναι λιγότερο αποτελεσματική σε ασθενείς άνω των 80 ετών

Oι πιθανότητες επιβίωσης λόγω χημειοθεραπείας είναι σημαντικά χαμηλότερες σε γυναίκες άνω των 80 ετών που πάσχουν από καρκίνο στο μαστό, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015

Συνδυασμένη θεραπεία για τον προχωρημένο καρκίνο προστάτη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η χημειοθεραπεία στην έναρξη της ορμονικής θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να παρατείνει τη ζωή ανδρών με προχωρημένες μορφές της νόσου.