Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015

Παράταση ζωής από νέα χειρουργική μέθοδο κατά του καρκίνου στο περιτόναιο

Η μέθοδος της κυτταρομειωτικής χειρουργικής, με ταυτόχρονη διεγχειρητική χημειοθεραπεία, δίνει ελπίδα σε ασθενείς με διάσπαρτο καρκίνο στην κοιλιά.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Καρκίνος του μαστού: Η άσκηση βοηθά τη γυναίκα να αντέχει τη χημειοθεραπεία

Ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η άσκηση σε γυναίκες με καρκίνο στο μαστό τις βοήθησε να αντέξουν καλύτερα τη χημειοθεραπεία.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015

Χορήγηση φαρμάκων με τρισδιάστατο εκτυπωτή

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, οι ερευνητές ανέπτυξαν βιοενεργό νήμα, σφαιρίδια χημειοθεραπείας, καθετήρες και στεντς που περιείχαν αντιβιοτικά ή χημειοθεραπευτικούς παράγοντες.

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015

Πώς χρησιμεύει το αγγούρι της θάλασσας στον καρκίνο;

Το θαλάσσιο ζώο χρησιμοποιείται ως πρόσθετη αγωγή σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, επειδή είναι πολύ αποτελεσματικό στο να μετριάζει τις παρενέργειες, δήλωσε επιστήμονας.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Καρκίνος προστάτη: Σημαντική παράταση ζωής με οξική αμπιρατερόνη συγχορηγούμενη με πρεδνιζόνη

Σημαντική παράταση ζωής χαρίζει η οξική αμπιρατερόνη συγχορηγούμενη με πρεδνιζόνη, σε άντρες με μεταστατικό ανθεκτικό στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγουμένως χημειοθεραπεία.

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014

Έρευνα: Η χημειοθεραπεία στην εγκυμοσύνη, ασφαλής για το παιδί

Δυο μικρές έρευνες, ανακάλυψαν ότι η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες σε έγκυο με καρκίνο, μετά το πρώτο τρίμηνο, δεν αυξάνουν τους κινδύνους υγείας του παιδιού.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η άσκηση ενισχύει τη δράση αντικαρκινικού φαρμάκου σε ασθενείς

Ερευνητές, πραγματοποιώντας πειράματα σε ποντικούς με μελάνωμα, ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός άσκησης με χημειοθεραπεία συρρίκνωσε τους όγκους πιο πολύ σε σχέση με τη χημειοθεραπεία μόνο.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Έρευνα: Τα μαύρα φραγκοστάφυλα ενισχύουν τη χημειοθεραπεία

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μαύρα φραγκοστάφυλα σε συνδυασμό με συμβατικά φάρμακα χημειοθεραπείας εξουδετέρωσαν περισσότερα κύτταρα καρκίνου στο πάγκρεας, στο εργαστήριο, σε σχέση με τη χημειοθεραπεία μόνο.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Το botox στη ''μάχη'' κατά του καρκίνου;

‘Ερευνες σε ποντικούς ανακάλυψαν ότι η χρήση του botox για την εξουδετέρωση νεύρων θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξη όγκων στο στομάχι και να τους καταστήσει πιο ευάλωτους στη χημειοθεραπεία.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Μικροσκοπικά κομμάτια χρυσού στη μάχη κατά του καρκίνου στον εγκέφαλο

Επιστήμονες κατασκεύασαν εξαιρετικά μικρά χρυσά σφαιρίδια και τα επικάλυψαν με φάρμακο χημειοθεραπείας σε μια προσπάθεια να επιτεθούν σε κακοήθεις όγκους εγκεφάλου.