Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Μικροσκοπικά κομμάτια χρυσού στη μάχη κατά του καρκίνου στον εγκέφαλο

Επιστήμονες κατασκεύασαν εξαιρετικά μικρά χρυσά σφαιρίδια και τα επικάλυψαν με φάρμακο χημειοθεραπείας σε μια προσπάθεια να επιτεθούν σε κακοήθεις όγκους εγκεφάλου.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Αναβάθμιση της θεραπείας με eribulin στον καρκίνο μαστού

Η ουσία μπορεί να χορηγείται ως 2ης γραμμής, μετά από το πρώτο σχήμα χημειοθεραπείας.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Φόρουμ για την εφαρμοσμένη υπερθερμία στην ογκολογία

Η υπερθερμία είναι ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τον καρκίνο των ωοθηκών

Κλινικές μελέτες κατέδειξαν ότι οι γυναίκες με νεοδιαγνωσθέντα προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών που έλαβαν μπεβασιζουμάμπη συν χημειοθεραπεία και συνέχισαν με μονοθεραπεία με μπεβασιζουμάμπη έζησαν σημαντικά περισσότερο, χωρίς επιδείνωση της νόσου.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Καρκίνος μαστού: Να κάνω ή όχι χημειοθεραπεία;

Οι χειρουργοί και οι χημειοθεραπευτές ογκολόγοι έχουν ένα πρωτοποριακό “όπλο” για την πρόβλεψη του ποσοστού επιβίωσης, καθώς και του οφέλους από συμπληρωματικές θεραπείες.

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014

Η βιταμίνη C υποσχόμενη θεραπεία κατά του καρκίνου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C σε καρκινοπαθείς, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία μπορεί να εξουδετερώσει καρκινικά κύτταρα.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Καρκίνος στο πάγκρεας: Πειραματικό φάρμακο βελτίωσε την επιβίωση

Tο ποσοστό επιβίωσης στο εξάμηνο ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με το ruxolitinib, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία ήταν 42%, σε σύγκριση με 11% ποσοστό επιβίωσης όσων έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Η σεξουαλική ζωή του καρκινοπαθή

Η Mισέλ είχε προετοιμαστεί για τη χημειοθεραπεία. Προετοιμάστηκε να χάσει τα μαλλιά της και να αντιμετωπίσει τη ναυτία και τη νοσηλεία πολλών μηνών κάθε φορά...

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Νέο φάρμακο προστατεύει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας

Φάρμακο που αναπτύσσεται στο Linkoping University της Σουηδίας προστατεύει έναντι των παρενεργειών της αγωγής κατά του καρκίνου, ενώ ισχυροποιεί την επίδραση στον όγκο.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Αγωγή ‘χημειοθεραπευτικής εμβάπτισης’ για τον καρκίνο του ήπατος

Αγωγή που απομονώνει την παροχή αίματος σε ήπαρ που έχει εμφανίσει καρκίνο, ενώ το όργανο εμβαπτίζεται σε χημειοθεραπεία, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.