Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015

Οικογενής Υπερχοληστερολαιμία: Η ‘’σιωπηλή’’ κληρονομική νόσος- εχθρός της καρδιάς

Οι ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία έχουν εικοσαπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης πρώιμης στεφανιαίας νόσου εξαιτίας των πολύ αυξημένων επιπέδων LDL- χοληστερόλης από τη στιγμή της γέννησης.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Έρευνα: Τα καρύδια αγαπούν την καρδιά

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει την ολική χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τη χοληστερόλη LDL και την απολιποπρωτεΐνη Β.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

18ο Συνέδριο Λιπιδιολογίας: Η προσθήκη σόγιας και φυτικών στερολών- στανολών στη διατροφή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης

Η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων και τρανς λιπών, η διατήρηση ενός καλού σωματικού βάρους, η προσθήκη φυτικών ινών, σόγιας και φυτικών στερολών-στανολών στη διατροφή μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Η ενημέρωση ανθρώπων για γενετικό κίνδυνο καρδιοπάθειας μειώνει την ''κακή'' χοληστερόλη

Μετά την αποκάλυψη του γενετικού κινδύνου για καρδιοπάθεια που διέτρεχαν συμμετέχοντες σε έρευνα, η χοληστερόλη LDL μειώθηκε περίπου κατά 10 μονάδες.

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015

Δίαιτα κατά της χοληστερόλης μειώνει και την αρτηριακή πίεση

Ερευνητής θεωρεί ότι η δίαιτα κατά της χοληστερόλης είναι ιδανική για τη μείωση του γενικού κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Εμμηνόπαυση: Η ‘’καλή’’ χοληστερόλη δεν προστατεύει την καρδιά;

Η χοληστερόλη HDL φαίνεται πως αλλάζει στην εμμηνόπαυση και θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη συσσώρευση πλάκας, υποδεικνύει έρευνα.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Η υψηλή χοληστερόλη συνδέεται με προβλήματα στους τένοντες

Eρευνητές εικάζουν ότι η συσσώρευση χοληστερόλης στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή, χαμηλού βαθμού, προκαλώντας ανωμαλίες και πόνο στους τένοντες.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015

Η εμμηνόπαυση περιορίζει την επίδραση της ''καλής'' χοληστερόλης

Νέα έρευνα δείχνει ότι ορισμένες γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στην αρτηριοσκλήρυνση κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γραπτά μηνύματα οδηγούν σε βελτίωση της υγείας καρδιοπαθών

Η αποστολή απλών συμβουλών με γραπτά μηνύματα σε καρδιοπαθείς οδήγησε σε καλύτερη αρτηριακή πίεση και σε καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης και σωματικής δραστηριότητας.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ασθενείς πολύ υψηλού κινδύνου με στεφανιαία νόσο, δεν επιτυγχάνουν τα συνιστώμενα επίπεδα χοληστερόλης

Η πλειονότητα των ασθενών υψηλού ΚΑ κινδύνου δεν επιτυγχάνει τα συνιστώμενα επίπεδα LDL χοληστερόλης παρόλο που λαμβάνει θεραπεία με βάση νέα ανάλυση της Διεθνούς Μελέτης Δυσλιπιδαιμίας (DYSIS II) με δεδομένα από 21 χώρες και ασθενείς από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Άπω Ανατολή.