Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Εκδήλωση για την ψωριασική αρθρίτιδα

O Σύλλογος ''Επιδέρμια'' θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα την ψωριασική αρθρίτιδα στη Θεσσαλονίκη, στις 14 Απριλίου.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Nέα θεραπεία για την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Η απρεμιλάστη, ένας εκλεκτικός αναστολέας της PDE4, είναι η πρώτη από του στόματος θεραπεία που λαμβάνει έγκριση για ασθενείς με ψωρίαση τα τελευταία 20 χρόνια.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για τους ρευματοπαθείς

Η έγκριση του φαρμάκου για την ενεργό ψωριασική αρθρίτιδα βασίστηκε σε δεδομένα της τυχαιοποιημένης, φάσης 3, διπλά τυφλής μελέτης RAPID-PsA.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Nεότερες εξελίξεις στην παθογένεια των συστηματικών αυτοάνοσων νοσημάτων

Oι νεότερες εξελίξεις στην παθογένεια των συστηματικών αυτοάνοσων νοσημάτων, οι θεραπευτικοί στόχοι στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και οι νεότερες εξελίξεις στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το φετινό 23ο Πανελλήνιο Ρευματολογικό Συνέδριο.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

'Οι πληροφορίες μεταδίδονται, η ψωρίαση ΟΧΙ!'

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση, ΚΑΛΥΨΩ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Ιουλίου, άλλαξε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Νέα ένδειξη για τη γκολιμουμάμπη στην ψωριασική αρθρίτιδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τη γκολιμουμάμπη για τη μείωση της προόδου των αρθρικών καταστροφών στους ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Αρθρίτιδα: Αφορά περισσότερους από 100.000 Έλληνες

Περισσότεροι από 100.000 Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, πάσχουν από διάφορες φλεγμονώδεις αρθρίτιδες, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και η ψωριασική αρθρίτιδα.