Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023, 08:00
7 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας ΤροφίμωνΗ φετινή εκστρατεία με κεντρικό θέμα «Τα πρότυπα τροφίμων σώζουν ζωές» έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και διττή σημασία.
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023, 12:05
Κλιματική αλλαγή: πώς αυξάνονται οι λοιμώξεις μέσω του νερού, των τροφίμων και των φορέωνΗ αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και σε περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις.
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 16:33
Προειδοποίηση ΠΟΥ για τα γλυκαντικά - Εναλλακτικές επιλογές για απώλεια βάρουςΤι συμβουλεύουν όσους επιθυμούν να περιορίσουν τη ζάχαρη. Ποια προϊόντα αφορά η σύσταση.
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 14:53
ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε αγοράζοντας τρόφιμα για το ΠάσχαΟ προγραμματισμός των αγορών μας, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και η ορθή αποθήκευσή τους, μας προστατεύει από τροφιμογενή νοσήματα και βοηθά στην αποφυγή της σπατάλης. Οδηγίες ΕΦΕΤ.
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, 19:05
EFSA: Καρκινογόνες ουσίες εντοπίστηκαν σε τρόφιμα ευρείας χρήσης στην ΕΕΤι έδειξε έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων.
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 17:59
Ποια τρόφιμα θα καταναλώνουμε στο μέλλονΑλλάζει ο τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε τις τροφές.
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, 12:51
Τι να προσέχετε στην αγορά τροφίμων ενόψει των γιορτώνΟ Ε.Φ.Ε.Τ στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των καταναλωτών παρέχει βασικές συμβουλές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης.
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022, 16:27
Ασφάλεια τροφίμων: Νέοι κανόνες από Κομισιόν για προστασία από επικίνδυνες προσμίξειςΤα κράτη μέλη υποστήριξαν ομόφωνα τους νέους κανόνες που βασίζονται σε έγκυρη επιστημονική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων.
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022, 12:24
Οδηγίες υπουργείου Υγείας για τη διατροφή στους παιδικούς σταθμούς [εγκύκλιος]Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και οι υπεύθυνοι των μονάδων.
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022, 14:09
Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο για COVID [μελέτη]Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζουν πρόσφατη δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Nutrition.