Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022

Πρώτη φορά πιστοποίηση γάλακτος από ελληνικές κατσίκες

Στόχος η ανάγνωση του γονιδιώματος έξι ελληνικών φυλών αιγών για την παραγωγή αντίστοιχα πιστοποιημένων προϊόντων. Ήδη πραγματοποιήθηκε συλλογή δειγμάτων από 19 εκτροφές σε 327 ζώα.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022

Περισσότερο αλάτι στο φαγητό, λιγότερα χρόνια ζωής

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι πάντα αλάτιζαν το φαγητό στο τραπέζι ήταν κατά 28% πιο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα από αυτούς που το έκαναν σπάνια.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022

ΟΗΕ: Ο παγκόσμιος αριθμός ανθρώπων που πεινούν ανήλθε σε 828 εκατομμύρια το 2021

Οι αριθμοί δίνουν μια ζοφερή εικόνα.

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022

Διατροφική μετατόπιση μετά την πανδημία θα μπορούσε να αποτρέψει εκατομμύρια θανάτους

Πρόωροι θάνατοι από νόσους όπως καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρκίνο, θα μπορούσαν να προληφθούν με την περίληψη μέτρων για τη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωση κρέατος.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022

Μακροχρόνια διατροφή με πολλά λιπαρά οδηγεί σε νοητική εξασθένηση

Διεθνής έρευνα ανακάλυψε σαφή σχέση μεταξύ ποντικών που ακολούθησαν διατροφή με πολλά λιπαρά για 30 εβδομάδες, οδηγώντας σε διαβήτη και επακόλουθη εξασθένηση των νοητικών ικανοτήτων.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΤ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022

Κοντά στα ρεκόρ τους οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως

Παρά τη μηνιαία πτώση του, ο δείκτης της υπηρεσίας τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών ήταν 23,1% υψηλότερος τον Ιούνιο από πέρσι.

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

ΕΕ: Έφτασαν τις 124 οι εταιρείες στο πλαίσιο ''Από το αγρόκτημα στο πιάτο''

Η Κομισιόν δρομολόγησε τη σύνταξη μελέτης, η οποία θα χαρτογραφεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η βιομηχανία τροφίμων, προκειμένου να απεικονιστούν καλύτερα οι προσπάθειες.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Ανακαλύφθηκε μικροβιακή σχέση μεταξύ διατροφής δυτικού τύπου και εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο

Έρευνα έδειξε ότι αυτή η διατροφή συνδεόταν με όγκους παχέος εντέρου που περιείχαν υψηλές ποσότητες pks+ E. coli.