Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022
Πρώτη φορά πιστοποίηση γάλακτος από ελληνικές κατσίκεςΣτόχος η ανάγνωση του γονιδιώματος έξι ελληνικών φυλών αιγών για την παραγωγή αντίστοιχα πιστοποιημένων προϊόντων. Ήδη πραγματοποιήθηκε συλλογή δειγμάτων από 19 εκτροφές σε 327 ζώα.
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022
Περισσότερο αλάτι στο φαγητό, λιγότερα χρόνια ζωήςΗ έρευνα έδειξε ότι όσοι πάντα αλάτιζαν το φαγητό στο τραπέζι ήταν κατά 28% πιο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα από αυτούς που το έκαναν σπάνια.
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022
ΟΗΕ: Ο παγκόσμιος αριθμός ανθρώπων που πεινούν ανήλθε σε 828 εκατομμύρια το 2021Οι αριθμοί δίνουν μια ζοφερή εικόνα.
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022
Κατανάλωση ξηρών καρπών και χρόνια νεφρική νόσοςΚυριακή, 10 Ιουλίου 2022
Διατροφική μετατόπιση μετά την πανδημία θα μπορούσε να αποτρέψει εκατομμύρια θανάτουςΠρόωροι θάνατοι από νόσους όπως καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρκίνο, θα μπορούσαν να προληφθούν με την περίληψη μέτρων για τη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωση κρέατος.
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022
Μακροχρόνια διατροφή με πολλά λιπαρά οδηγεί σε νοητική εξασθένησηΔιεθνής έρευνα ανακάλυψε σαφή σχέση μεταξύ ποντικών που ακολούθησαν διατροφή με πολλά λιπαρά για 30 εβδομάδες, οδηγώντας σε διαβήτη και επακόλουθη εξασθένηση των νοητικών ικανοτήτων.
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022
Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΤ και Περιφέρειας Δυτικής ΕλλάδαςΤο πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022
Κοντά στα ρεκόρ τους οι τιμές τροφίμων παγκοσμίωςΠαρά τη μηνιαία πτώση του, ο δείκτης της υπηρεσίας τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών ήταν 23,1% υψηλότερος τον Ιούνιο από πέρσι.
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022
ΕΕ: Έφτασαν τις 124 οι εταιρείες στο πλαίσιο ''Από το αγρόκτημα στο πιάτο''Η Κομισιόν δρομολόγησε τη σύνταξη μελέτης, η οποία θα χαρτογραφεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η βιομηχανία τροφίμων, προκειμένου να απεικονιστούν καλύτερα οι προσπάθειες.
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022
Ανακαλύφθηκε μικροβιακή σχέση μεταξύ διατροφής δυτικού τύπου και εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντεροΈρευνα έδειξε ότι αυτή η διατροφή συνδεόταν με όγκους παχέος εντέρου που περιείχαν υψηλές ποσότητες pks+ E. coli.