Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022

'Ερευνα συνδέει τη μεγάλη κατανάλωση ψαριών με αυξημένο κίνδυνο μελανώματος

Σε σύγκριση με όσους έτρωγαν κατά μέσον όρο καθημερινά 3,2 γρ. ψάρι, ο κίνδυνος μελανώματος ήταν 22% υψηλότερος σε όσους κατανάλωναν καθημερινά 42,8 γρ.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022

Κατανάλωση καφέ: ''Μουσειακό είδος'' ο φραπέ- όλοι πίνουν φρέντο

Οι Έλληνες έχουν ταλέντο στον καφέ, εκτιμά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ. Νέες καταναλωτικές συνήθειες, οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, ο δυναμισμός της αγοράς, και η σταθερά: Η ελληνική συνήθεια να πίνουμε καφέ με τις ώρες...

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022

7η Ιουνίου 2022 - Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Το φετινό θέμα της εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) είναι «Ασφαλέστερα τρόφιμα, καλύτερη υγεία».

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022

Ο καφές συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο οξείας νεφρικής βλάβης

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Kidney International Reports, δείχνουν ότι όσοι έπιναν οποιαδήποτε ποσότητα καφέ καθημερινά είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο για οξεία νεφρική βλάβη.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2022

O ΕΦΕΤ στην εκστρατεία EU Choose Safe Food

Στόχος της εκστρατείας #EUChooseSafeFood είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές διατροφικές τους επιλογές.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2022

Ο καφές...μπορεί να σώζει τη ζωή-πικρός ή γλυκός

Συμμετέχοντες που έπιναν μέτριες ποσότητες καφέ (1,5 με 3,5 φλιτζάνια) με ζάχαρη είχαν 29 έως 31% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από συμμετέχοντες που δεν έπιναν καφέ.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022

Έρευνα: Πώς η κατανάλωση αυγών μπορεί να ωφελήσει την καρδιά

Τα ευρήματα έρευνας υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση έως ενός αυγού την ημέρα, ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Δεν αυξάνεται η τιμή του εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα

«Κανένα προϊόν εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα δεν περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε κανένα υλικό συσκευασίας, φιάλη, ετικέτα, πώμα. Συνεπώς, δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης», υπογραμμίζει ο ΣΕΦΥΜΕΝ.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Ποιες δαπάνες περιορίζουν τα νοικοκυριά

Με τις τιμές να αυξάνονται ανεξέλεγκτα και τον πληθωρισμό στα ύψη, οι καταναλωτές περιορίζουν τα ψώνια τους και από το σούπερ μάρκετ. Τι αναμένει η αγορά τους επόμενους μήνες, τι κόβεται, ποιες κατηγορίες παραμένουν ασφαλή καταφύγια.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Ψηφιακός διατροφολόγος βοηθά ανθρώπους να κάνουν καλές επιλογές

Το πρόγραμμα IVAN αναπτύχθηκε στο Penn State και χρησιμοποιεί headsets εικονικής πραγματικότητας για να κάνει τον χρήστη να αισθάνεται σαν να μιλά με πραγματικό διατροφολόγο στο γραφείο.