Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022
Βρετανοί δημιούργησαν ενισχυμένες ντομάτες που αυξάνουν τα επίπεδα βιταμίνης DΕπιστήμονες με επικεφαλής την Cathie Martin, δημιούργησαν τη νέα ντομάτα, απενεργοποιώντας ένα από τα γονίδιά της.
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022
Νερό και γάλα είναι τα καλύτερα ''οχήματα'' για την απορρόφηση της βιταμίνης DΕρευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν πώς απορροφάται καλύτερα η βιταμίνη D.
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
Συμμετοχή του Ε.Φ.Ε.Τ. στο πρόγραμμα PARCΤο πρόγραμμα PARC φιλοδοξεί να φέρει κοντά μια ευρεία κοινότητα ερευνητών και οργανισμών για να προάγει την έρευνα και την ανταλλαγή γνώσεων και για τη βελτίωση των ικανοτήτων στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας από χημικούς κινδύνους.
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
Πόσα ζωντανά μικρόβια περιέχουν οι τροφές μας;Ερευνητές ολοκλήρωσαν τον πρώτο υπολογισμό μεγάλης κλίμακας του αριθμού των ζωντανών μικροβίων που καταναλώνονται από τους Αμερικανούς καθημερινά.
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
Το ελληνικό ελαιόλαδο ανοίγει νέους δρόμουςΣημαντικές ανακοινώσεις για το ελαιόλαδο και την υγεία, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβεύσεων Olympia Healthand Nutrition Awards 2022.
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022
Μελάνωμα: Μελέτη αποκαλύπτει τον ρόλο της διατροφήςΤα ευρήματα μελέτης είναι ελπιδοφόρα.
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
Στον Έβρο το πρώτο μελισσοκομικό πάρκο στην ΕλλάδαΈμπρακτη στήριξη του κλάδου στην Ελλάδα. Παρέχει νέες προοπτικές στους μελισσοκόμους ενισχύοντας το εισόδημα τους και τονίζει την τοπική οικονομία παρέχοντας νέες θέσεις εργασίας και πράγοντας τον τουρισμό.
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
Πώς τα...άδεια από τρόφιμα ντουλάπια οδηγούν στην εμφάνιση διαβήτηΤο να τρώει κάποιος σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες τείνει να κοστίζει περισσότερα χρήματα
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
Παγωτά: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνουςΠότε δεν πρέπει να αγοράζουμε τα τυποποιημένα παγωτά.
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
Aκριβό καφέ αξίας 9 εκατομμυρίων πίνουν κάθε μέρα οι ΕλληνεςΣτα 3,3 δισ. ευρώ η αξία, σε τιμές λιανικής, της αγοράς καφέ στην Ελλάδα. Δηλαδή ο μέσος καταναλωτής δαπανά ετησίως 307 ευρώ. Νέες αυξήσεις προ των πυλών και ποια τα αιτήματα του κλάδου.