Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023, 10:48

''Από στόμα σε στόμα'' η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της Αγοράς Μοδιάνο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η παρουσίαση του βιβλίου, που υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023, 12:35

Γιορτές με πρωταθλητισμό ακρίβειας σε λάδι, κρέας και γάλα

Παρά την κάμψη του Γενικού Δείκτη, σε επιμέρους κατηγορίες τροφίμων μαζικής κατανάλωσης η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις πανευρωπαϊκά σε ρυθμό αύξησης τιμών.

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, 17:00

Ποια σνακ προτιμούμε κατά τη διάρκεια των εορτών [μελέτη]

Τι αναφέρεται σε επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ιατρικής Εταιρείας της Δανίας.

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, 14:53

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των καταναλωτών παρέχει βασικές συμβουλές για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, 16:00

Γίνετε μέλος στo In2life Club και κερδίστε εκπτώσεις!  

Τα μέλη του In2life Club θα έχουν προνομιακή μεταχείριση και θα απολαμβάνουν εκπτώσεις, προσφορές και πολλές ακόμα εκπλήξεις μέσα από ένα δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που διαρκώς θα μεγαλώνει.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 18:11

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα, δεύτερη καλύτερη στον κόσμο 

Ισοψηφία στην κορυφή για Ιταλία και Ιαπωνία.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 14:30

ΕΟΔΥ: Συμβουλές για ασφαλή χειρισμό του κρέατος κατά την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος

Το φαινόμενο της “τροφικής δηλητηρίασης”, παρατηρείται και την περίοδο των εορτών και οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κακούς χειρισμούς – πρακτικές στην προετοιμασία και συντήρηση των τροφίμων.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 12:57

Με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου συνδέονται τα βαρέα μέταλλα στα τρόφιμα

Οι καλλιέργειες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν βαρέα μέταλλα από μολυσμένο έδαφος, αέρα και νερό. Ποιες ηλικιακές ομάδες είναι πιο ευάλωτες. Ο ρόλος των πυρκαγιών. Νέες μελέτες.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 12:35

''Οδηγίες για το πρωινό'': Aκριβέστερη σήμανση για μέλια, χυμούς και μαρμελάδες

Στόχος της αναθεώρησης είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να παίρνουν πιο ενημερωμένες και υγιεινές αποφάσεις σχετικά με αγροδιατροφικά προϊόντα όπως το μέλι, οι χυμοί και οι μαρμελάδες.

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 18:00

Ξηροί καρποί ως σνακ ενισχύουν τη μεταβολική υγεία νέων ενηλίκων [μελέτη]

Στατιστική ανάλυση έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών μεταξύ των τακτικών γευμάτων φάνηκε να μειώνει το σκορ κινδύνου MetSx σημαντικά- ιδιαίτερα για τους υπέρβαρους και παχύσαρκους.