Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Αυξάνονται τα κρούσματα της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Χιλιάδες ασθενείς χάνουν την ορασή τους κάθε χρόνο στη χώρα μας εξαιτίας των παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του γλαυκώματος.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012

Ο καφές αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αποφολιδωτικού γλαυκώματος

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αποφολιδωτικού γλαυκώματος, την πρώτη αιτία δευτερογενούς γλαυκώματος, παγκοσμίως.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ποιες τροφές προστατεύουν την όραση

Οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των οφθαλμών και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στην πρόληψη παθήσεων όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ο καταρράκτης και το γλαύκωμα.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Η φυσική δραστηριότητα προστατεύει από το γλαύκωμα

Μια δραστήρια ζωή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ματιών από το γλαύκωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Γλαύκωμα: Εντοπίστηκαν παράγοντες που οδηγούν σε εξέλιξη της νόσου

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν αριθμό παραγόντων που μπορεί πιθανόν να αποτελούν το κλειδί για την εξέλιξη του γλαυκώματος.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Δωρεάν Πλήρης Οφθαλμολογικός Έλεγχος

Με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος, οι ιατροί εξειδικευμένοι στο γλαύκωμα, Γεράσιμος Κοψίνης και Θεόδωρος Φιλιππόπουλος, θα εξετάσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ασθενείς προληπτικά σήμερα και αύριο.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Αναγνωρίστε τα σημάδια του γλαυκώματος

Ο όρος γλαύκωμα περιλαμβάνει ομάδα παθήσεων των οφθαλμών που προκαλούν βλάβη στο οπτικό νεύρο. Ποια είναι τα συμπτώματά του;

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Σε ανοδική πορεία το γλαύκωμα

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων γλαυκώματος, αναμένουν τα επόμενα χρόνια οι επιστήμονες.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Γλαύκωμα: πάσχουν 200.000 έως 250.000 'Ελληνες

Στη χώρα μας 200.000 έως 250.000 άνθρωποι πάσχουν από γλαύκωμα και οι μισοί δεν το γνωρίζουν.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

Γλαύκωμα: αόρατη απειλή

‘Αόρατη απειλή’ αποτελεί για την όρασή μας το γλαύκωμα, πάθηση η οποία αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία τύφλωσης παγκοσμίως!