ΑρχικήΕιδήσεις - Νέα

Επιστήμη & Ζωή

Πιο πρόσφατα

Η ‘’ενορχήστρωση’’ της ανοσολογικής απόκρισης στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον SARS-CoV-2Η ‘’ενορχήστρωση’’ της ανοσολογικής απόκρισης στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον SARS-CoV-2

28 Μαΐου 2020

Πρόσφατο άρθρο στο έγκριτο περιοδικό Cell προσδιόρισε με ιδιαίτερα αναλυτικό τρόπο και τόνισε τη σημασία της ανοσολογικής απόκρισης μέσω των Τ λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με COVID-19 που ανέρρωσαν.

Αλγόριθμος επανένταξης αθλητών στην άσκηση μετά την COVID-19Αλγόριθμος επανένταξης αθλητών στην άσκηση μετά την COVID-19

28 Μαΐου 2020

Αφορά αθλητές ανταγωνιστικού επιπέδου που νόσησαν από κορωνοϊό και τους ελέγχει πριν την επιστροφή τους στις αθλητικές δραστηριότητες.

Επιστρέφει στο lockdown η Νότια ΚορέαΕπιστρέφει στο lockdown η Νότια Κορέα

28 Μαΐου 2020

Mουσεία, πάρκα και γκαλερί τέχνης θα κλείσουν ξανά από την Παρασκευή για δύο εβδομάδες, ενώ οι εταιρείες καλούνται να εφαρμόσουν ξανά ευέλικτη εργασία, μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των λοιμώξεων του τελευταίου διμήνου.

Λιπομεταφορά: Πώς αυξάνει το στήθος και τους γλουτούςΛιπομεταφορά: Πώς αυξάνει το στήθος και τους γλουτούς

28 Μαΐου 2020

Η λιπομεταφορά είναι μια ευκαιρία βελτίωσης ολόκληρου του σώματος, καθώς προβληματικές περιοχές εξομαλύνονται και σμιλεύονται μαζί με τη μεταφορά λίπους στους γλουτούς.

Οι επιπτώσεις της νόσου COVID-19 στην ανώτατη εκπαίδευσηΟι επιπτώσεις της νόσου COVID-19 στην ανώτατη εκπαίδευση

28 Μαΐου 2020

Ο οικονομικός αντίκτυπος, αναμένεται να αποτρέψει χιλιάδες νέους από την είσοδό τους σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Προβολή

Περισσότερα

Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλεί σοβαρές βλάβες στα μάτιαΟ κορωνοϊός μπορεί να προκαλεί σοβαρές βλάβες στα μάτια

28 Μαΐου 2020

Μία νέα κλινική μελέτη αποκαλύπτει ότι η μόλυνση από τον Sars-cov-2 μπορεί να προκαλέσει ανατομικές βλάβες βαθιά μέσα στο μάτι.

Η ρεμντεσιβίρη στη θεραπεία της  COVID-19- Αρχικά αποτελέσματαΗ ρεμντεσιβίρη στη θεραπεία της  COVID-19- Αρχικά αποτελέσματα

27 Μαΐου 2020

Σε κλινική δοκιμή, η ρεμντεσιβίρη υπερείχε του εικονικού φαρμάκου μειώνοντας το χρόνο μέχρι την ανάρρωση ενηλίκων νοσηλευόμενων με COVID-19 και ένδειξη λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

Αντιδιαβητική αγωγή στη  νόσο COVID-19Αντιδιαβητική αγωγή στη  νόσο COVID-19

27 Μαΐου 2020

Η Ακαδημαϊκή Υπότροφος Παρασκευή Καζάκου και η Καθηγήτρια της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ασημίνα Μητράκου, συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με τον αδύνατο σωματότυποΕντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με τον αδύνατο σωματότυπο

27 Μαΐου 2020

H θεραπευτική στόχευση του γονιδίου ALK μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας μελλοντικά.

O κορωνοϊός επιτίθεται και στον πλακούντα O κορωνοϊός επιτίθεται και στον πλακούντα 

27 Μαΐου 2020

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο πλακούντας γυναικών με σοβαρή λοίμωξη από SARS-CoV-2 έχει υψηλότερα ποσοστά τραυματισμού.

Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατοςΚορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος

27 Μαΐου 2020

Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων.

Πρώτη εξατομικευμένη θεραπεία σε 4χρονο στην ογκολογική μονάδα "Ελπίδα"Πρώτη εξατομικευμένη θεραπεία σε 4χρονο στην ογκολογική μονάδα "Ελπίδα"

27 Μαΐου 2020

Στο παιδί χορηγήθηκαν ειδικά κύτταρα με στόχο να εξοντώσουν όλα τα μολυσμένα κύτταρα.

Γενετικά τα αίτια της προβληματικής χρήσης αλκοόλΓενετικά τα αίτια της προβληματικής χρήσης αλκοόλ

27 Μαΐου 2020

Ανάλυση εντόπισε 19 προηγουμένως αγνώστους ανεξάρτητους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για προβληματική χρήση αλκοόλ και επιβεβαίωσε 10 προηγουμένως γνωστούς παράγοντες κινδύνου.

Μελέτη - σοκ για τη σχέση κορωνοϊού με κάπνισμαΜελέτη - σοκ για τη σχέση κορωνοϊού με κάπνισμα

27 Μαΐου 2020

Η καπνιστική συνήθεια προκαλεί βλάβη στους αμυντικούς μηχανισμούς του πνεύμονα, αυξάνει τις "πύλες εισόδου" του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σταγονίδια σάλιου από ανθρώπινο βήχα μπορούν να μεταφερθούν πέρα από 2 μέτρα Σταγονίδια σάλιου από ανθρώπινο βήχα μπορούν να μεταφερθούν πέρα από 2 μέτρα

27 Μαΐου 2020

Ενας ήπιος βήχας σε συνδυασμό με χαμηλές ταχύτητες ανέμου 4-15 km/h είναι δυνατό να μεταφέρει σταγονίδια σιέλου σε απόσταση 6 μέτρων!

Γονίδιο της άνοιας αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από τον κορωνοϊόΓονίδιο της άνοιας αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από τον κορωνοϊό

26 Μαΐου 2020

Τα ευρήματα είναι τα τελευταία που αναφέρουν πιθανή σχέση μεταξύ γενετικών παραγόντων και κινδύνου φτωχής πρόγνωσης.

10 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 1 ακόμη θάνατος 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 1 ακόμη θάνατος

26 Μαΐου 2020

Στην τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο καθηγητής τόνισε πως λιγότερο από το 1% των Ελλήνων έχει προσβληθεί από τον ιό και τόνισε πως - εάν δεν είχαν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα - θα είχαμε στην Ελλάδα από 5.000 έως 13.685 θανάτους.

CoViD-19: Αδειάζουν οι εντατικές από διασωληνωμένους [πίνακες]CoViD-19: Αδειάζουν οι εντατικές από διασωληνωμένους [πίνακες]

26 Μαΐου 2020

Πάνω από το 16% των ασθενών με κορωνοϊό που βρίσκονται σήμερα σε αναπνευστική υποστήριξη, δεν έχουν υποκείμενο νόσημα και είναι ηλικίας κάτω των 70 ετών.

Μετά την καραντίνα: Πώς θα απαλλαχθούμε άμεσα από το περιττό λίποςΜετά την καραντίνα: Πώς θα απαλλαχθούμε άμεσα από το περιττό λίπος

26 Μαΐου 2020

Τι μπορεί να προσφέρουν οι μικροεπεμβατικές μέθοδοι στη βελτίωση της εικόνας του σώματος.

Οδηγίες για την πρόληψη και την προστασία από τον SARS-CoV-2 στα σχολείαΟδηγίες για την πρόληψη και την προστασία από τον SARS-CoV-2 στα σχολεία

26 Μαΐου 2020

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης τόνισε την ανάγκη να ακολουθούνται σχολαστικά οι οδηγίες πρόληψης του κορωνοϊού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Γερμανία: Δοκιμές του φαρμάκου ABX464 κατά της Covid-19 Γερμανία: Δοκιμές του φαρμάκου ABX464 κατά της Covid-19

26 Μαΐου 2020

Δειρευνάται, ανάμεσα στα άλλα, αν η εν λόγω δραστική ουσία μπορεί να αποτρέψει την συχνά παρατηρούμενη υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, που στη συνέχεια οδηγεί σε επικίνδυνη δύσπνοια.

Ποιες είναι οι συνέπειες του αθεράπευτου περιεδρικού αποστήματος;Ποιες είναι οι συνέπειες του αθεράπευτου περιεδρικού αποστήματος;

26 Μαΐου 2020

Όταν ένα περιεδρικό απόστημα δεν αντιμετωπίζεται χειρουργικά εγκαίρως, είναι πιθανόν να εξελιχθεί σε συρίγγιο.

Ανησυχία για μείωση των εμβολιασμών ρουτίνας, λόγω κορωνοϊούΑνησυχία για μείωση των εμβολιασμών ρουτίνας, λόγω κορωνοϊού

26 Μαΐου 2020

Η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια.

Αντισώματα και με ελαφράς μορφής  CoViD-19Αντισώματα και με ελαφράς μορφής CoViD-19

26 Μαΐου 2020

Τι έδειξε αρχική γαλλική έρευνα που εξέτασε νοσοκομειακό προσωπικό με ελαφρές λοιμώξεις.

Πόσο αξιόπιστα είναι τα τεστ αντισωμάτων για κορωνοϊόΠόσο αξιόπιστα είναι τα τεστ αντισωμάτων για κορωνοϊό

26 Μαΐου 2020

Πρέπει, παράλληλα, να αξιολογούνται και άλλες πληροφορίες, καθώς θα μπορούσαν να δώσουν πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς νικήσαμε τον κορωνοϊόΣωτήρης Τσιόδρας: Πώς νικήσαμε τον κορωνοϊό

26 Μαΐου 2020

"Οι συνωστισμοί στις πλατείες δεν ανέβασαν τον δείκτη μετάδοσης του ιού "R", διότι τον είχαμε κατεβάσει πολύ χαμηλά", σχολίασε - μεταξύ άλλων - ο καθηγητής.

Εξέταση αίματος για πρόβλεψη επιδείνωσης της πολλαπλής σκλήρυνσηςΕξέταση αίματος για πρόβλεψη επιδείνωσης της πολλαπλής σκλήρυνσης

25 Μαΐου 2020

Άνθρωποι με πολλαπλή σκλήρυνση είχαν υψηλότερε επίπεδα της πρωτεΐνης NfLστο αίμα.

ΠΟΥ: Τέλος οι δοκιμές υδροξυχλωροκίνης στην CoViD-19ΠΟΥ: Τέλος οι δοκιμές υδροξυχλωροκίνης στην CoViD-19

25 Μαΐου 2020

Δόθηκε εντολή να διακοπεί προσωρινά η δοκιμής της υδροξυχλωροκίνης στην ευρύτερη παγκόσμια κλινική μελέτη Solidarity, για να εξεταστούν τα δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια των ασθενών.

Πιο μοιραίο το εγκεφαλικό επεισόδιο σε ασθενείς με Covid-19Πιο μοιραίο το εγκεφαλικό επεισόδιο σε ασθενείς με Covid-19

25 Μαΐου 2020

Aνθρωπο με COVID-19 που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανίζουν 7 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με ανθρώπους με εγκεφαλικό επεισόδιο που δεν έχουν λοίμωξη COVID-19.

Κορωνοϊός: 4 νέα κρούσματα - 1 νέος θάνατοςΚορωνοϊός: 4 νέα κρούσματα - 1 νέος θάνατος

25 Μαΐου 2020

Την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στην τέταρτη φάση άρσης των μέτρων αποστασιοποίησης, το γράφημα με την πορεία της επιδημίας παραμένει ενθαρρυντικό.

Η πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου για την αλληλούχηση 35.000 γονιδιωμάτων ασθενών με COVID-19Η πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου για την αλληλούχηση 35.000 γονιδιωμάτων ασθενών με COVID-19

25 Μαΐου 2020

Oι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα ώστε να κατανοήσουν τον ρόλο του γενετικού προφίλ στο εάν ένας ασθενής είναι πιθανό να εμφανίσει μόνο ήπια συμπτώματα.

Ρινοπλαστική: Μπορώ να φοράω μάσκα;Ρινοπλαστική: Μπορώ να φοράω μάσκα;

25 Μαΐου 2020

Πρέπει να επιλέγονται απλές χειρουργικές μάσκες οι οποίες φέρουν ένα μεταλλικό έλασμα στο επάνω μέρος τους, το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να πιεστεί απαλά και να πάρει το σχήμα ακριβώς της μύτης.

Πώς γίνεται η ταχεία ανάπτυξη φαρμάκων εναντίον του SARS-CoV-2Πώς γίνεται η ταχεία ανάπτυξη φαρμάκων εναντίον του SARS-CoV-2

25 Μαΐου 2020

Μία προσέγγιση για την ταχεία ανάπτυξη νέων θεραπειών είναι η χρησιμοποίηση ήδη εγκεκριμένων φαρμάκων που έχουν αναπτυχθεί για άλλες χρήσεις.

Ο κορωνοϊός βλάπτει τους πνεύμονες διαφορετικά από τη γρίπηΟ κορωνοϊός βλάπτει τους πνεύμονες διαφορετικά από τη γρίπη

25 Μαΐου 2020

Τα ευρήματα στηρίζουν αναφορές γιατρών για ευρεία βλάβη των αγγείων των πνευμόνων και παρουσία θρόμβων που δεν είναι αντιπροσωπευτικά σε αναπνευστική νόσο.

Νίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια - ταβέρνεςΝίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια - ταβέρνες

24 Μαΐου 2020

Σύμφωνα με τους ειδικούς, επιλέγουμε το κατάσταμα με βάση την τήρηση των κανόνων απόστασης μεταξύ τραπεζιών, την τήρηση των οδηγιών από τους εργαζομένους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους.

Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνίαΔημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνία

24 Μαΐου 2020

Ο λοιμωξιολόγος επιλέστηκε τρεις λόγους, για τους οποίους η εισήγηση των ειδικών αναμένεται να είναι θετική προς το υπουργείο Παιδείας.

Λειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοίΛειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί

24 Μαΐου 2020

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα προβούν αύριο σε περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος

24 Μαΐου 2020

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να εισηγηθεί την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Κορωνοϊός: Οι πετυχημένοι χειρισμοί Ελλάδας - ΤαϊβάνΚορωνοϊός: Οι πετυχημένοι χειρισμοί Ελλάδας - Ταϊβάν

24 Μαΐου 2020

Αν παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων λόγω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα, θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και θα εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Κορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα, 2 νέοι θάνατοιΚορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα, 2 νέοι θάνατοι

23 Μαΐου 2020

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Έρευνα: Η υδροξυχλωροκίνη  αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου στην Covid-19Έρευνα: Η υδροξυχλωροκίνη  αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου στην Covid-19

22 Μαΐου 2020

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι ασθενείς που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη είχαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου κατά 34%, και κατά 137% υψηλότερο για αρρυθμία.

Ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τις κρίσεις άσθματοςΟ ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τις κρίσεις άσθματος

22 Μαΐου 2020

Ο ανεπαρκής ύπνος- και περιστασιακά ο πολύς- μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ενήλικες με άσθμα.

Κορωνοϊός: Σε φάση ΙΙ κλινικών δοκιμών το εμβόλιο της ΟξφόρδηςΚορωνοϊός: Σε φάση ΙΙ κλινικών δοκιμών το εμβόλιο της Οξφόρδης

22 Μαΐου 2020

Περισσότεροι από 10.200 άνθρωποι θα εγγραφούν στην έρευνα για να διαπιστωθεί η επίδραση του εμβολίου στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ασφαλές κινεζικό υποψήφιο εμβόλιο για την COVID-19 Ασφαλές κινεζικό υποψήφιο εμβόλιο για την COVID-19

22 Μαΐου 2020

Τα ευρήματα είναι προκαταρκτικά και βασίζονται σε παρατηρήσεις κατά τις 28 ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα στις πανελλαδικές Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα στις πανελλαδικές

22 Μαΐου 2020

Σε ποιες περιπτώσεις είναι προαιρετική. Απαγορεύεται η χρήση ανεμιστήρων στα εξεταστικά κέντρα.

21 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 1 νέος θάνατος21 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 1 νέος θάνατος

22 Μαΐου 2020

Τα 18 κρούσματα αφορούν άτομα από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και 1 το Κρανίδι.

Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην εποχή του COVID -19Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην εποχή του COVID -19

22 Μαΐου 2020

Από την κοινωνική ευπάθεια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

ECDC: Πώς γίνεται η χρήση μάσκας στο αεροπλάνοECDC: Πώς γίνεται η χρήση μάσκας στο αεροπλάνο

22 Μαΐου 2020

Οι επιβάτες πρέπει να εξασφαλίσουν επαρκή ποσότητα μασκών για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Απαγόρευση διάθεσης 3 προϊόντων που διακινούνται ως βιοκτόναΑπαγόρευση διάθεσης 3 προϊόντων που διακινούνται ως βιοκτόνα

22 Μαΐου 2020

Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων ''Erythroforte Alcohol άοσμο'', ''Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο φαρμακευτικού πεύκου'', ''Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο λεβάντας'' αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Υπερυπολογιστής στη διαδικασία αναζήτησης φαρμάκου κατά του κορωνοϊούΥπερυπολογιστής στη διαδικασία αναζήτησης φαρμάκου κατά του κορωνοϊού

22 Μαΐου 2020

Στην αναζήτηση δραστικής ουσίας κατά του νέου κορωνοϊού, χρησιμοποιείται ένας υπολογιστής υψηλής απόδοσης στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg στο Mainz (JGU).

Eκφραση του ACE2 στο ρινικό επιθήλιο των παιδιών και ευπάθεια στον κορωνοϊό Eκφραση του ACE2 στο ρινικό επιθήλιο των παιδιών και ευπάθεια στον κορωνοϊό 

22 Μαΐου 2020

Πολλές μελέτες έχουν επισημάνει τα χαμηλά ποσοστά λοίμωξης με τον SARS-CoV-2 στα παιδιά, τα οποία φαίνεται ότι έχουν λιγότερα και λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Ο...προστάτης από την CoViD-19 Ο...προστάτης από την CoViD-19

22 Μαΐου 2020

Οι ασθενείς υπό ανδρογονικό αποκλεισμό φάνηκε να έχουν 4 φορές χαμηλότερο κίνδυνο για μόλυνση από CoViD-19.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα γυμναστήριαΟδηγίες ΕΟΔΥ για τα γυμναστήρια

22 Μαΐου 2020

Σε όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, προτείνεται να αποφεύγουν τη γυμναστική σε κλειστό χώρο, κατά την τρέχουσα φάση της επιδημίας.

Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί τα παιδιά αντιστέκονται στη λοίμωξη από κορωνοϊόΣωτήρης Τσιόδρας: Γιατί τα παιδιά αντιστέκονται στη λοίμωξη από κορωνοϊό

21 Μαΐου 2020

Τα παιδιά έχουν μειωμένη έκφραση του υποδοχέα 2 του μετατρεπτικού συνενζύμου της αγγειοτενσίνης στη μύτη.

Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί δεν κάνουμε τεστ κορωνοϊού στους τουρίστεςΣωτήρης Τσιόδρας: Γιατί δεν κάνουμε τεστ κορωνοϊού στους τουρίστες

21 Μαΐου 2020

"Το testing φαίνεται ότι δεν κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον σαν κριτήριο ανοσίας ή εισόδου σε μια χώρα", σημείωσε ο καθηγητής.

Προστασία - ανοσία στον SARS-COV 2 από νέο εμβόλιοΠροστασία - ανοσία στον SARS-COV 2 από νέο εμβόλιο

21 Μαΐου 2020

Με το εμβόλιο, το ανοσοποιητικό σύστημα εκπαιδεύεται να αναγνωρίζει τον κορωνοϊό και να ανταποκρίνεται γρήγορα αν αυτός εμφανιστεί.

Κορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα και 2 νέοι θάνατοιΚορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα και 2 νέοι θάνατοι

21 Μαΐου 2020

Από τις 13 Μαΐου, έχουν φτάσει στη χώρα μας 21 πτήσεις, με 2.236 επιβάτες, εκ των οποίων μόλις ένας βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΠΟΥ: Η Covid-19 θα πλήξει βαριά την Αφρική ΠΟΥ: Η Covid-19 θα πλήξει βαριά την Αφρική

21 Μαΐου 2020

Ο ΠΟΥ σημειώνει ότι μέχρι 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειάζονταν ενδεχομένως νοσηλεία, 140.000 θα είχαν σοβαρή COVID-19, και 89.000 θα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μειώθηκαν τα εμφράγματα στην επιδημία κορωνοϊούΜειώθηκαν τα εμφράγματα στην επιδημία κορωνοϊού

21 Μαΐου 2020

Έχουν αναφερθεί αντίστοιχες μειώσεις και στη χώρα μας, χωρίς να είναι ακόμη διαθέσιμα επίσημα στοιχεία.

Οσφρητικές διαταραχές σε ασθενείς με νόσο COVID-19Οσφρητικές διαταραχές σε ασθενείς με νόσο COVID-19

21 Μαΐου 2020

Ποσοτική εκτίμηση των οσφρητικών διαταραχών σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19-Μελέτη από Καθηγητές του ΕΚΠΑ.

Σελίδες: Επόμενη
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

O κορωνοϊός επιτίθεται και στον πλακούντα O κορωνοϊός επιτίθεται και στον πλακούντα 

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ανάγκη τροποποιήσεων στην παρακολούθηση των εγκύων.... Περισσότερα »

Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατοςΚορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος

Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων, στην οικισμό των Ρομά στη Λάρισα και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων.... Περισσότερα »

Γενετικά τα αίτια της προβληματικής χρήσης αλκοόλΓενετικά τα αίτια της προβληματικής χρήσης αλκοόλ

Το επιστημονικό εύρημα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για το ατομικό επίπεδο κινδύνου.... Περισσότερα »

Επιστρέφει στο lockdown η Νότια ΚορέαΕπιστρέφει στο lockdown η Νότια Κορέα

Συναγερμό έχει σημάνει στην ασιατική χώρα η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

quarantine_coronavirus
Πώς βιώνετε την καραντίνα λόγω κοροναϊού;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube