ΑρχικήΕιδήσεις - Νέα

Επιστήμη & Ζωή

Πιο πρόσφατα

Επιζώντες από καρδιακή προσβολή έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνουΕπιζώντες από καρδιακή προσβολή έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

15 Νοεμβρίου 2019

Σε έρευνα, άνθρωποι που υπέστησαν καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια ή επικίνδυνη αρρυθμία είχαν πάνω από επταπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο σε σύγκριση με υγιείς ανθρώπους.

Το μέλλον των αντιβιοτικών εξαρτάται από όλους μαςΤο μέλλον των αντιβιοτικών εξαρτάται από όλους μας

15 Νοεμβρίου 2019

H αντίσταση στα αντιβιοτικά επεσήμανε ο κ Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Π.Φ.Υ. συνεχίζει να αυξάνεται και να αποτελεί σοβαρή απειλή για τη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών.

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί ηλεκτροκαρδιογραφήματα για την πρόβλεψη κολπικής μαρμαρυγήςΗ τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί ηλεκτροκαρδιογραφήματα για την πρόβλεψη κολπικής μαρμαρυγής

15 Νοεμβρίου 2019

Χρησιμοποιώντας 2 εκατομμύρια ηλεκτροκαρδιογραφήματα που συλλέχτηκαν σε 3 δεκαετίες, οι ερευνητές δημιούργησαν νευρωνικά δίκτυα βαθιάς μάθησης. που προέβλεπαν μελλοντική αρρυθμία.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός παιδιών κατά της ιλαράς στη ΓερμανίαΥποχρεωτικός ο εμβολιασμός παιδιών κατά της ιλαράς στη Γερμανία

15 Νοεμβρίου 2019

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, που θα εφαρμοστεί από τον Μάρτιο, οι γονείς θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως $2.700 αν δεν εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Πρωκτικές βλάβες κατά τον τοκετό: Πόσο συχνές είναι;Πρωκτικές βλάβες κατά τον τοκετό: Πόσο συχνές είναι;

15 Νοεμβρίου 2019

Η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη και την επιδείνωση των αιμορροΐδων.

Προβολή

Περισσότερα

Πότε είναι απαραίτητη η μαγνητική τομογραφία για τον πόνο στη μέσηΠότε είναι απαραίτητη η μαγνητική τομογραφία για τον πόνο στη μέση

15 Νοεμβρίου 2019

Βασική συντηρητική θεραπεία για την αντιμετώπισή του είναι η φυσικοθεραπεία, η οποία μάλιστα καλό είναι να αρχίζει μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνισή του, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο παίζει η διατροφή μας;Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο παίζει η διατροφή μας;

15 Νοεμβρίου 2019

Για την πρόληψη της νόσου, ουσιαστικά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που συστήνονται για την προαγωγή της καλής σωματικής υγείας.

Η κλιματική αλλαγή θα βλάψει περισσότερο τα παιδιάΗ κλιματική αλλαγή θα βλάψει περισσότερο τα παιδιά

14 Νοεμβρίου 2019

Aν συνεχιστεί ανεξέλεγκτη η κλιματική αλλαγή, tα παιδιά θα αντιμετωπίσουν περισσότερες ελλείψεις τροφίμων και λοιμώξεις.

Θεραπεία με Ιντερφερόνη βήτα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμόΘεραπεία με Ιντερφερόνη βήτα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό

14 Νοεμβρίου 2019

Η Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης σύστησε την αναπροσαρμογή στις πληροφορίες προϊόντος της ιντερφερόνης β-1b της εταιρείας για την πολλαπλή σκλήρυνση, ως προς την παράγραφο που αφορά την εγκυμοσύνη.

Συγκοινωνούντα δοχεία διαβήτης και κατάθλιψηΣυγκοινωνούντα δοχεία διαβήτης και κατάθλιψη

14 Νοεμβρίου 2019

Το 6ο πανελλήνιο συνέδριο της ESoDiMeSO, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και στις 8 Δεκεμβρίου.

Κορυφώνονται οι δράσεις της καμπάνιας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με άξονα και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη ΔιαβήτηΚορυφώνονται οι δράσεις της καμπάνιας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με άξονα και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

14 Νοεμβρίου 2019

Οι ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία θα συνεχιστούν, ενώ οι δράσεις της καμπάνιας θα κορυφωθούν το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου.

Άγνοια για το γλαύκωμα έχει ένας στους δύο ΈλληνεςΆγνοια για το γλαύκωμα έχει ένας στους δύο Έλληνες

14 Νοεμβρίου 2019

Στην ερώτηση αν το γλαύκωμα οδηγεί σε τύφλωση αποδείχθηκε ότι λιγότερο από το μισό δείγμα με ποσοστό 48,9% γνώριζε την δυσμενή αυτή εξέλιξη της πάθησης.

Ο ‘’ιδιαίτερος'' διαβήτης των ασθενών με Κυστική ΊνωσηΟ ‘’ιδιαίτερος'' διαβήτης των ασθενών με Κυστική Ίνωση

14 Νοεμβρίου 2019

Πολλοί ινοκυστικοί ασθενείς συνήθως αγνοούν ότι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και πιθανόν να μην έχουν κάποιο σύμπτωμα, μέχρι να εξεταστούν για διαβήτη.

Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο παγκρέατος  από τον Σύλλογο ‘ΚΕΦΙ’Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο παγκρέατος  από τον Σύλλογο ‘ΚΕΦΙ’

14 Νοεμβρίου 2019

Ετησίως, περίπου 12 άνδρες και 8 γυναίκες στους 100.000 διαγιγνώσκονται με παγκρεατικό καρκίνο στην Ευρώπη.

Νεότερα φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη βελτιώνουν και την καρδιακή λειτουργίαΝεότερα φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη βελτιώνουν και την καρδιακή λειτουργία

14 Νοεμβρίου 2019

Τα τελευταία χρόνια στην φαρέτρα της φαρμακευτικής αγωγής για τον σακχαρώδη διαβήτη έχει προστεθεί μια νέα κατηγορία φαρμάκων, οι αναστολείς SGLT-2.

Διαβητικό πόδι: Αύξηση ακρωτηριασμών τα τελευταία 5 χρόνιαΔιαβητικό πόδι: Αύξηση ακρωτηριασμών τα τελευταία 5 χρόνια

14 Νοεμβρίου 2019

Ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων με διαβήτη στις Η.Π.Α. αλλά και σε όλο τον πλανήτη και φυσικά στην χώρα μας, χάνει τα δάχτυλα των ποδιών ή και ακρωτηριάζουν τα άκρα του μέχρι τη μέση ηλικία.

Χρειάζονται θεραπεία οι ασυμπτωματικοί λίθοι του ουροποιητικού συστήματος;Χρειάζονται θεραπεία οι ασυμπτωματικοί λίθοι του ουροποιητικού συστήματος;

14 Νοεμβρίου 2019

Με την αυξανόμενη χρήση των ακτινολογικών εξετάσεων, η ανίχνευση των ασυμπτωματικών νεφρόλιθων γίνεται όλο και συχνότερα τυχαία.

Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικώνΠώς επηρεάζει ο διαβήτης τη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών

13 Νοεμβρίου 2019

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο σακχαρώδης διαβήτης τριπλασιάζει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας στους διαβητικούς άνδρες, ενώ στις διαβητικές γυναίκες διπλασιάζει τον κίνδυνο σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Καμπάνια της Sanofi Ελλάδας “Diabetes. Your Type”Καμπάνια της Sanofi Ελλάδας “Diabetes. Your Type”

13 Νοεμβρίου 2019

Η εταιρεία υποστηρίζει την εξατομικευμένη προσέγγιση στη θεραπεία του διαβήτη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2019.

Η εξωσωματική δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστούΗ εξωσωματική δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

13 Νοεμβρίου 2019

Οι μελέτες αυτές καταρρίπτουν το μύθο που ανέφερε αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Λύνοντας τον γρίφο του πονοκέφαλουΛύνοντας τον γρίφο του πονοκέφαλου

13 Νοεμβρίου 2019

Η ημικρανία είναι μια αρρώστια που μαστίζει τις παραγωγικές ηλικίες και δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής τον σεβασμό που απαιτείται για την αντιμετώπισή της.

Εργαλείο για την πρόβλεψη χρόνιας νεφρικής νόσουΕργαλείο για την πρόβλεψη χρόνιας νεφρικής νόσου

12 Νοεμβρίου 2019

Θα μπορούσε να βοηθά τους γιατρούς να εντοπίζουν ασθενείς που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης.

ΙΕΛΚΑ: Στα 366 ευρώ η μηνιαία κατανάλωση ανά νοικοκυριό για είδη παντοπωλείουΙΕΛΚΑ: Στα 366 ευρώ η μηνιαία κατανάλωση ανά νοικοκυριό για είδη παντοπωλείου

12 Νοεμβρίου 2019

Από τα στοιχεία προκύπτει το 43% της αγοράς του λιανεμπορίου τροφίμων πραγματοποιείται εκτός αλυσίδων σουπερμάρκετ. Οι διαφοροποιήσεις ανά περιφέρεια.

'Diabetes congress highlights 2019''Diabetes congress highlights 2019'

12 Νοεμβρίου 2019

Επισκόπηση Επιστημονικών Δεδομένων Διεθνών Διαβητολογικών Συνεδρίων ADA-EASD-ISPAD.

Το βραδινό φαγητό δεν αγαπά τη γυναικεία καρδιάΤο βραδινό φαγητό δεν αγαπά τη γυναικεία καρδιά

12 Νοεμβρίου 2019

Με κάθε 1% αύξηση στις θερμίδες που καταναλώνονταν μετά τις 6 το απόγευμα, η καρδιακή υγεία μειωνόταν αντίστοιχα.

Ο πρώτος Παγκόσμιος Χάρτης Ασθενών για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση Ο πρώτος Παγκόσμιος Χάρτης Ασθενών για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

12 Νοεμβρίου 2019

Παρουσιάζεται σήμερα ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο ώστε να εξασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες περίθαλψης και φροντίδας ασθενών και φροντιστών παγκόσμια.

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη αφιερωμένη στην οικογένειαΠαγκόσμια Ημέρα Διαβήτη αφιερωμένη στην οικογένεια

12 Νοεμβρίου 2019

Τα 727 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπέρασαν οι δαπάνες για νοσηλεία/ θεραπείες παγκοσμίως.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Γιατί αυξάνονται στις μέρες μας;Αυτοάνοσα νοσήματα: Γιατί αυξάνονται στις μέρες μας;

12 Νοεμβρίου 2019

Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, που μπορεί να είναι σε έξαρση ή να «κοιμάται», όπως λένε οι ειδικοί.

Ανάκληση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια   Ανάκληση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια   

12 Νοεμβρίου 2019

Πρόκειται για το προϊόν "Peanut & Corn Flake Clusters", με εμπορική ονομασία "McEnnedy", γερμανικής προέλευσης, σε συσκευασία των 200g, με αριθμό παρτίδας L2107573.

Περιστατικά καρκίνου στην ΕλλάδαΠεριστατικά καρκίνου στην Ελλάδα

12 Νοεμβρίου 2019

Ο αριθμός νέων περιστατικών καρκίνου αναμένεται να αυξηθεί στα 23.6 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

ΣΕΕΠΑ: Προϊόντα "μαϊμού" πωλούνται ως "ατμιστικά", ενώ δεν υπόκεινται στη νομοθεσία για το άτμισμαΣΕΕΠΑ: Προϊόντα "μαϊμού" πωλούνται ως "ατμιστικά", ενώ δεν υπόκεινται στη νομοθεσία για το άτμισμα

12 Νοεμβρίου 2019

Άμεση δράση πρέπει να αναλάβει το κράτος

Νόσος Πάρκινσον: Κυκλοφόρησε η πρώτη φορητή συσκευή που αξιολογεί την κινητικότητα των ασθενώνΝόσος Πάρκινσον: Κυκλοφόρησε η πρώτη φορητή συσκευή που αξιολογεί την κινητικότητα των ασθενών

11 Νοεμβρίου 2019

Η νέα συσκευή διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί 7 ημέρες, καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Τα οφέλη του ύπνουΤα οφέλη του ύπνου

11 Νοεμβρίου 2019

Ομιλητές Επιστημονικής Εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτριος Δικαίος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας & Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Ψυχίατρος.

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της ψωρίασηςΝέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της ψωρίασης

11 Νοεμβρίου 2019

Θετικά αποτελέσματα από την BE VIVID, την πρώτη από τρεις μελέτες Φάσης 3 που αξιολογούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του bimekizumab.

Τελετή Απότισης Τιμής σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ που αποχωρούνΤελετή Απότισης Τιμής σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ που αποχωρούν

11 Νοεμβρίου 2019

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ολοκληρώθηκε το 30 Πανελλήνιο Αιματολογικό ΣυνέδριοΟλοκληρώθηκε το 30 Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο

11 Νοεμβρίου 2019

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, Βιολόγοι, Τεχνολόγοι, Νοσηλευτές και πολλοί Φοιτητές.

Οι πέντε ‘’χρυσοί κανόνες’’ πρόληψης της πέτρας στα νεφράΟι πέντε ‘’χρυσοί κανόνες’’ πρόληψης της πέτρας στα νεφρά

11 Νοεμβρίου 2019

Δεν υπάρχει τρόπος να εξαλείψετε εντελώς τον κίνδυνο νεφρολιθίασης, ωστόσο οι 5 στρατηγικές που θα δείτε παρακάτω αποδεδειγμένα μειώνουν αρκετά τον κίνδυνο.

Ανακοίνωση για το  Αναπλαστικό Τ-Λέμφωμα-Σχετιζόμενο με Ενθέματα ΜαστώνΑνακοίνωση για το  Αναπλαστικό Τ-Λέμφωμα-Σχετιζόμενο με Ενθέματα Μαστών

11 Νοεμβρίου 2019

Στη χώρα μας οι Πλαστικοί Χειρουργοί και οι Αιματολόγοι είναι ενημερωμένοι πάνω στα πρόσφατα δεδομένα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς που φέρουν ενθέματα μαστών.

Συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενημέρωση ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιάΣυνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενημέρωση ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά

8 Νοεμβρίου 2019

Συνεδρίαση του Συμβουλευτικού Οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Αναπτύσσεται δερματικό επίθεμα για αντισύλληψη μακράς διαρκείαςΑναπτύσσεται δερματικό επίθεμα για αντισύλληψη μακράς διαρκείας

8 Νοεμβρίου 2019

Είναι ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPVΝέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV

8 Νοεμβρίου 2019

Ο ιός HPV είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και υπολογίζεται ότι το 80% του πληθυσμού έρχεται σε επαφή με αυτόν στη διάρκεια της ζωής του.

Νέα Διάκριση του ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «US News - Best Global University Rankings 2020»Νέα Διάκριση του ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «US News - Best Global University Rankings 2020»

8 Νοεμβρίου 2019

Το «U.S. News & World Report» αξιολογεί τα 1.500 καλύτερα Ιδρύματα χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα 13 διαφορετικών κριτηρίων.

Εφαρμογή για smartphone εντοπίζει οφθαλμοπάθειες στις φωτογραφίες παιδιώνΕφαρμογή για smartphone εντοπίζει οφθαλμοπάθειες στις φωτογραφίες παιδιών

8 Νοεμβρίου 2019

Η εφαρμογή αναζητά στις φωτογραφίες των παιδιών τα ίχνη από μη φυσιολογικές αντανακλάσεις από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών.

Εγκέφαλος και νους: Ποιος είναι η μαριονέτα και ποιος ο μαριονοπαίκτηςΕγκέφαλος και νους: Ποιος είναι η μαριονέτα και ποιος ο μαριονοπαίκτης

8 Νοεμβρίου 2019

Ιπποκράτης: Από τον εγκέφαλο και μόνο από αυτόν προέρχεται η ευχαρίστηση,η χαρά, το γέλιο, η λύπη, ο πόνος και τα δάκρυα.

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του έργου της ''Πνοής Αγάπης''Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του έργου της ''Πνοής Αγάπης''

8 Νοεμβρίου 2019

Πλήθος κόσμου πλαισίωσε την εορταστική εκδήλωση, που κεντρικό της θέμα ήταν η βαρύνουσα σημασία του εθελοντισμού αλλά και η αλληλεγγύη στους ασθενείς και τους φροντιστές.

Προβλήματα που συνοδεύουν την εμμηνόπαυσηΠροβλήματα που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση

8 Νοεμβρίου 2019

Στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία, ο μέσος όρος ηλικίας εμφάνισης της εμμηνόπαυσης είναι τα 52 έτη.

Έρευνα για την κατάθλιψη κατά τον τελευταίο χρόνο ζωήςΈρευνα για την κατάθλιψη κατά τον τελευταίο χρόνο ζωής

7 Νοεμβρίου 2019

Tο 59,3% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε έρευνα, είχε κατάθλιψη τον τελευταίο μήνα πριν τον θάνατο.

Προβλήματα ύπνου και κίνδυνος καρδιακών νόσωνΠροβλήματα ύπνου και κίνδυνος καρδιακών νόσων

7 Νοεμβρίου 2019

Έρευνα συνδέει την αυπνία με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το dupilumab έλαβε έγκριση στην Ε.Ε για τη σοβαρή χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδεςΤο dupilumab έλαβε έγκριση στην Ε.Ε για τη σοβαρή χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες

7 Νοεμβρίου 2019

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει η Sanofi και η Regeneron, βασίζεται σε δύο πιλοτικές μελέτες Φάσης 3.

Προσοχή στις μεταβολές στο λαιμό των παιδιώνΠροσοχή στις μεταβολές στο λαιμό των παιδιών

7 Νοεμβρίου 2019

H έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστική για την σωστή αντιμετώπιση των συχνών διογκώσεων του τραχήλου στα παιδιά.

Άσθμα και ιώσεις: Ένας δυνητικά επικίνδυνος συνδυασμόςΆσθμα και ιώσεις: Ένας δυνητικά επικίνδυνος συνδυασμός

7 Νοεμβρίου 2019

Οι ιώσεις σε ασθματικούς ασθενείς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, εάν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

Το ΕΚΠΑ για τον προσανατολισμό της Πανεπιστημιακής ΈρευναςΤο ΕΚΠΑ για τον προσανατολισμό της Πανεπιστημιακής Έρευνας

7 Νοεμβρίου 2019

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θεωρεί υποχρέωσή της να προβεί σε ορισμένες επισημάνσεις.

Στην Κίνα ο Γιώργος Πατούλης με στόχο να δημιουργηθούν γέφυρες ανταλλαγής επιστημονικής γνώσηςΣτην Κίνα ο Γιώργος Πατούλης με στόχο να δημιουργηθούν γέφυρες ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης

7 Νοεμβρίου 2019

Ο κ. Πατούλης συμμετείχε στην επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη.

Η κατοχή σκύλου ωφελεί την ψυχική υγείαΗ κατοχή σκύλου ωφελεί την ψυχική υγεία

6 Νοεμβρίου 2019

Η έρευνα προστίθεται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι σκύλοι είναι περισσότερο από καλοί σύντροφοι - προσφέρουν θετικά οφέλη στην υγεία.

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και σχιζοφρένειαςΤο κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και σχιζοφρένειας

6 Νοεμβρίου 2019

Η έρευνα προστίθεται σε άλλες που υποδεικνύουν ότι το κάπνισμα μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην ψυχική υγεία.

Το παιδικό τραύμα μπορεί να βλάπτει δια βίου τη σωματική και ψυχική υγείαΤο παιδικό τραύμα μπορεί να βλάπτει δια βίου τη σωματική και ψυχική υγεία

6 Νοεμβρίου 2019

Η πρόληψη τραυματικών εμπειριών στην παιδική ηλικία θα μπορούσε να μειώσει πολλά προβλήματα αργότερα, σύμφωνα με το CDC.

Πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης του Σ.Κ.Ε.Π. με την PRORATAΠανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης του Σ.Κ.Ε.Π. με την PRORATA

6 Νοεμβρίου 2019

Οι αντιλήψεις και στάσεις της κοινής γνώμης απέναντι στο θέμα της αναπηρίας.

Σημαντική η βιταμίνη D για τη μυϊκή δύναμη των ηλικιωμένωνΣημαντική η βιταμίνη D για τη μυϊκή δύναμη των ηλικιωμένων

6 Νοεμβρίου 2019

Η βλάβη στην μυϊκή απόδοση ήταν τριπλάσια σε όσους είχαν έλλειψη βιταμίνης D σε σχέση με όσους είχαν επαρκή επίπεδα.

Καρκίνος του πνεύμονα και κάπνισμαΚαρκίνος του πνεύμονα και κάπνισμα

6 Νοεμβρίου 2019

Ο μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα -15% των περιπτώσεων - εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε καπνιστές. Νεότερα φάρμακα, όπως οι αναστολείς της τυροσινικής κινάσης καθίστανται ανενεργά µε το κάπνισμα.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΓονιμότηταςΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας

6 Νοεμβρίου 2019

Tο Σωματείο «Κυβέλη», έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σελίδες: Επόμενη
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς την άσκησηΤι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς την άσκηση

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την άσκηση, αλλά - δυστυχώς- δεν είναι μόνιμα.... Περισσότερα »

10 τρόποι για ανακούφιση των κουρασμένων ματιών από χρήση υπολογιστή10 τρόποι για ανακούφιση των κουρασμένων ματιών από χρήση υπολογιστή

Τα συμπτώματα του συνδρόμου της όρασης του Η/Υ περιλαμβάνουν: κόπωση των ματιών και δυσφορία, ξηροφθαλμία, κεφαλαλγία, θολή όραση, πόνο στον αυχένα και ... Περισσότερα »

Πώς ο θόρυβος στον εργασιακό χώρο πλήττει την ευεξίαΠώς ο θόρυβος στον εργασιακό χώρο πλήττει την ευεξία

Μεγάλο μέρος του προβλήματος μπορεί να αποδοθεί στην τάση για γραφεία ανοιχτού τύπου, που συγκριτικά είναι τα πιο θορυβώδη.... Περισσότερα »

Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης μωρούΠώς να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης μωρού

Επιλογές τρόπου ζωής που κάθε γυναίκα πρέπει να εξετάσει, εάν θέλει να βελτιώσει τη γονιμότητά της και την πιθανότητα να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη.... Περισσότερα »

Ρομποτική Ορθοπαιδική ΧειρουργικήVideo - Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική

Ο Διευθυντής Β' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, Κωσνσταντίνος Δρετάκης, μας ενημερώνει για την ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική. Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική έχει ανοίξει εντυπωσιακά νέους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

stray_animals
Ποια είναι η θέση σας για τα αδέσποτα ζώα;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Μια γυναίκα που έγινε μαμά στα 17 μοιράζεται μαζί μας το πόσο καμαρώνει για την έφηβη πια κορούλα της και όσα η ίδια έχει καταφέρει.
Αυτοί οι 4 παράγοντες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επηρεάζουν την ευφυΐα του εμβρύου
Ωραίος ο Μπραντ Πιτ, όμως, τις περισσότερες φορές εμάς τις γυναίκες δεν μας κερδίζει ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο και σώμα... αλλά κάποιες άκρως γοητευτικές ατέλειες.
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube