Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 09:49

Και ο στρατός στην άσκηση για τον ιό Έμπολα

'Ασκηση έχει πραγματοποιήσει ήδη το ΕΚΑΒ, ενώ με εντολή του υπουργού Υγείας θα πραγματοποιηθεί και νέα στην οποία θα μετάσχουν και τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που ειδικεύονται στον βιολογικό πόλεμο.

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014, 11:07

Σε ισχύ Προεδρικό Διάταγμα για την άσκηση του επαγγέλματος του διαιτολόγου

Οι κάτοχοι πτυχίων που ασκούν το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου, υποχρεούνται μέσα σε δύο έτη να εφοδιαστούν με την προβλεπόμενη βεβαίωση ότι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014, 17:20

ΙΣΑ: δυσβάσταχτες οι συμμετοχές των ασθενών στις θεραπείες τους

Μέτρα όπως το πλαφόν στη συνταγογράφηση, το αριθμητικό όριο ανά ειδικότητα στις διαγνωστικές εξετάσεις και οι κατευθυντήριες οδηγίες που επεβλήθησαν δυσχεραίνουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή, αναφέρει ο ΙΣΑ.

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 10:52

Έως το 2025, Έλληνες διευθυντές σε 40 γερμανικές κλινικές νοσοκομείων!

Ένας από τους λόγους που οι Έλληνες γιατροί προτιμούν τη Γερμανία, είναι διότι εκεί δεν χρειάζονται ειδικές εξετάσεις και γραφειοκρατεία για την άσκηση επαγγέλματος και την αναγνώριση των πτυχίων.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014, 19:22

Προεδρικό διάταγμα για την άσκηση του επαγγέλματος διαιτολόγου-διατροφολόγου

Υπεγράφη, την Παρασκευή 18 Ιουλίου, από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, το Προεδρικό Διάταγμα για "τον Καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου".

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, 12:33

Απεργίες στο χώρο της Υγείας την Τετάρτη, στις 19 και 20 Μαρτίου

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της διακυβέρνησης στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013, 11:52

Διώκονται για κακούργημα υπάλληλοι ΤΑΥΤΕΚΩ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 18:00

ΙΣΠ: Ο Ιατρικός Κόσμος δεν παραχωρεί σε κανένα την άσκηση του Ιατρικού έργου!

'Η φαρμακευτική αγωγή, η θεραπεία και η επιλογή φαρμάκου είναι ιατρική πράξη και δεν παραχωρείται. Επιτέλους εφαρμόστε -ως μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας- την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και προστατεύστε την Υγεία του Ελληνικού Λαού!'

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012, 18:17

ΙΣΑ: Η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος είναι λειτούργημα, στο οποίο δεν χωρούν διακρίσεις

Σχετικά με την πρωτοβουλία 'Γιατροί με σύνορα', ο ΙΣΑ σημειώνει ότι οι κομματικοί σχηματισμοί δεν δύναται να δημιουργούν δομές υγείας υπό περιορισμούς.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011, 15:52

′Μαύρη τρύπα′ στην αδειοδότηση γιατρών

Παράταση - άγνωστο για πόσο - παίρνει η διαδικασία αδειοδότησης για άσκηση ιατρικού επαγγέλματος από τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους.