Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 10:30

Κλείνουν το νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά του ιού Έμπολα!

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι σε περίπτωση που ευοδωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, θα ανακύψουν τεράστια προβλήματα και στην αντιμετώπιση περιστατικών στον βόρειο άξονα της Αθήνας...

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 15:42

Έμπολα: Οι ειδικοί παραμένουν σε ετοιμότητα- Φωτογραφίες από την άσκηση

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι φωτογραφίες από την άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα. Το ενδεχόμενο να έρθει και στην Ελλάδα κρούσμα του ιού παραμένει πάντα ανοικτό.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, 10:36

Συναγερμός στο “Αμαλία Φλέμιγκ” για… κρούσμα Έμπολα!

Το προσωπικό του νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμιγκ” και οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ έλαβαν μέρος την Παρασκευή σε άσκηση ετοιμότητας κατά του 'Εμπολα.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 22:32

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας για τον Έμπολα

Για την Ελλάδα, αποφασίστηκε η πρόσληψη 30 υγειονομικών που θα μεταβούν στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, όπως και η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 17:30

Πειραιάς: Στο “μικροσκόπιο” τα πλοία για τον Έμπολα

Στοιχεία για τα ταξίδια που έχει κάνει πριν δέσουν στον Πειραιά καλούνται να δίνουν οι υπεύθυνοι των πλοίων που καταπλέουν στο λιμάνι.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 16:53

Έμπολα: Ανησυχούν οι γείτονες του νοσοκομείου αναφοράς “Αμαλία Φλέμιγκ”

Ανησυχία εκφράζουν κάτοικοι των Μελισσίων καθώς το “Αμαλία Φλέμιγκ” είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό Έμπολα. Τι ακριβώς θα γίνει σε περίπτωση πιθανού κρούσματος 'Εμπολα;

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 09:49

Και ο στρατός στην άσκηση για τον ιό Έμπολα

'Ασκηση έχει πραγματοποιήσει ήδη το ΕΚΑΒ, ενώ με εντολή του υπουργού Υγείας θα πραγματοποιηθεί και νέα στην οποία θα μετάσχουν και τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που ειδικεύονται στον βιολογικό πόλεμο.

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014, 12:27

Έμπολα: Θετική στον ιό νοσηλεύτρια στο Ντάλας

Μια νοσηλεύτρια στο Τέξας, που ασχολούνταν με τη θεραπεία θύματος με ’Εμπολα που απεβίωσε, κόλλησε τον ιό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι υγείας του Τέξας.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, 18:12

Έμπολα: Από “κόσκινο” θα περνούν οι επιβάτες των πτήσεων τράνζιτ

Να ενταθούν τα μέτρα έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης κρούσματος αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα, αποφασίστηκε την Παρασκευή, στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, 17:53

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τον Έμπολα στην Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τους πρόσφυγες, οι οποίοι φτάνουν στη χώρα μας μέσω Τουρκίας. Η διάρκεια του ταξιδιού, όμως, ξεπερνά τις 21 μέρες, χρόνος που απαιτείται για την επώαση του ιού.