Δεν είναι περισσότεροι από 100 γιατροί, οι οποίοι εντοπίζονται κάθε μήνα να χορηγούν υπερβολικό αριθμό συνταγών.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (φωτό).

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, στοιχειοθετήθηκαν επαρκή στοιχεία για μόλις 11 ιατρούς με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα στη συνταγογράφηση.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε ότι επίκειται θέσπιση κινήτρων προς τους ιατρούς, με σκοπό τον περιορισμό της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης και των παρακλινικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από την Ένωση να καταθέσει έγγραφο υπόμνημα με τις προτάσεις τους.

Παιχνίδι

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Κοντού, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Ελευθερίου ανακοίνωσε ότι τα όσα έχουν αναφερθεί περί 'σκανδάλου της λευκής μπλούζας' είναι επικοινωνιακό παιχνίδι:

Είναι πλέον εύλογο το ερώτημα από πού προκύπτει η καταγγελία ότι το 20% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αποτέλεσμα διαφθοράς, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν οφείλεται στους ιατρούς'.

Έπειτα από αίτημα της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, θα δοθούν τα στατιστικά στοιχεία των δαπανών του Οργανισμού ανά κατηγορία παρόχου, καθώς και στοιχεία που έχουν σχέση με τους στατιστικούς μέσους όρους ανά ειδικότητα και την εικόνα των ελάχιστων παραβατικών συμπεριφορών, που θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας