Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία τς χώρας από την Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν την Τρίτη 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ συμμετέχουν και στη 48ωρη που προκήρυξε η ΑΔΕΦΥ για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

'Κόκκινο πανί' για γιατρούς και εργαζόμενους είναι οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων και οι διαθεσιμότητες του προσωπικού.

Το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ κάλεσε την Κυριακή τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις για τη συζήτηση των εκτιμήσεων και αποφάσεων της ΟΕΝΓΕ, την οργάνωση της μαζικής συμμετοχής στην απεργία, τον μακρόχρονο προγραμματισμό της δράσης τους και την ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών.

Η Ομοσπονδία καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν ακόμη και σε λειτουργικές καταλήψεις μαζί με τους άλλους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των νοσοκομείων.

Εργαζόμενοι

Στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ.

Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τους εργαζόμενους να προγραμματίσουν γενικές συνελεύσεις.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει μετά την 48ωρη, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Αιτήματά της είναι να μην κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο, να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα ή απόλυση και να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού.

Συμμετοχή

Για τις αιχμές περί χαμηλής συμμετοχής στην απεργία, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεν είναι δυνατό ένας γιατρός που εφημερεύει να απεργεί παράλληλα:

'Μετά τρία χρόνια μνημονίων, τα νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό. Τα κενά σήμερα ξεπερνούν τις 6.500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς.

Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και 11 φορές το μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά.

Είναι προφανές πως οι γιατροί εφόσον εφημερεύουν είναι αδύνατον να απεργούν.

Ας μην επιχαίρει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης επειδή οι νοσοκομειακοί γιατροί επιδεικνύουν υπευθυνότητα και τοποθετούν στις απεργίες μεγάλο αριθμό εφημερευόντων, ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ασφάλεια τις μέρες που υπάρχει κοινωνική ένταση'.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να επιδοθούν σε παιχνίδια εντυπωσιασμού, ούτε πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προκειμένου να επιδείξουν ΄επιτυχημένες απεργίες' απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα