Του Δημήτρη Καραγιώργου

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στην κίνηση ασθενών στα Κέντρα Υγείας της Αττικής.

Από την τρίμηνη λειτουργία του νέου καθεστώτος εφημερίας, καταγράφεται τριπλασιασμός στην εξυπηρέτηση παιδιατρικών περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, υπερδιπλασιασμός στη συνολική κίνηση του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης και ενίσχυση της κίνησης στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί την ενίσχυσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με βουλευτές της περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τους ενημέρωσε και για το συνολικό σχέδιο εφημερίας και λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Στη σύσκεψη, στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας, μετείχαν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτές κ.κ. Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας από την Νέα Δημοκρατία, Παύλος Χαϊκάλης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Βασίλης Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρόντες ήταν ακόμη οι κ.κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και Σωτήρης Ζώτος, διοικητής και υποδιοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. αντίστοιχα.

Ενίσχυση

Κατά τη σύσκεψη αποσαφηνίστηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σε καμία περίπτωση οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ) που υπάρχουν στην Αττική.

Επισημάνθηκε από τον υπουργό ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ενίσχυσης των υπηρεσιών των υφιστάμενων Κ.Υ.

Συγκεκριμένα, 22 επικουρικοί ιατροί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους σε όλα τα Κ.Υ. επιπρόσθετα του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.

Συμπληρωματικά, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ακόμη ότι βάσει του σχεδίου ενίσχυσης προβλέπεται:

  • Η προγραμματισμένη λειτουργία ιατρείων ειδικοτήτων με ιατρούς από τα νοσοκομεία (οφθαλμίατροι, χειρουργοί, ουρολόγοι, ορθοπεδικοί).
  • Η αναβάθμιση των ιατρείων του Κ.Υ. Ραφήνας.
  • Η σταθερή λειτουργία των δύο ενισχυμένων κέντρων 24ωρης εφημερίας.
  • Η λειτουργία νέων Περιφερειακών Ιατρείων στους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και στον Ωρωπό.
  • Η ενιαία λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ένταξη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο συνολικό σχεδιασμό.
  • Η ένταξη ενιαίου σχεδιασμού της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κ.Υ. Κερατέας.
  • Έναρξη ενιαίου προγράμματος πρόληψης από όλα τα Κ.Υ. στο σύνολο των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.