Του Δημήτρη Καραγιώργου

Έχασε το 'στοίχημα' που ο ίδιος είχε βάλει σχετικά με την κινητικότητα, επισημαίνει στον υπουργό Υγείας το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ):

'Η 16η Σεπτεμβρίου πέρασε και όχι μόνο δεν έχει γίνει η τοποθέτηση στις 'νέες τους θέσεις' των υγειονομικών που τέθηκα σε διαθεσιμότητα, αλλά όπως τρέχουν οι σχετικές διαδικασίες, αυτή η 'επανατοποθέτηση' θα γίνει σε ενάμιση μήνα, στην καλύτερη των περιπτώσεων'.

Η ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κινητικότητα, σημειώνοντας ότι αποβαίνουν σε βάρος των ασθενών:

'Στη λίστα διαθεσιμότητας περιλαμβάνονται πάρα πολλοί υγειονομικοί, που ήδη από μήνες ή από χρόνια (!) είχαν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία και εξυπηρετούσαν ζωτικές ανάγκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ακτινοφυσικός - ήδη αποσπασμένος σε κρίσιμη θέση ογκολογικού νοσοκομείου - ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα σπινθηρογραφήματα (!) και εκατοντάδες άλλες τέτοιες περιπτώσεις...'.

Γενοκτονία

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης, παρά το ότι εβδομάδες ολόκληρες ο υπουργός διερύγνυε τα ιμάτιά του ότι η διαθεσιμότητα δεν αφορά τους γιατρούς, τελικά στη λίστα περιλήφθηκαν 280 γιατροί από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για 'υγειονομική γενοκτονία' σε βάρος του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως όσοι εφαρμόζουν τα συγκεκριμένα μέτρα δεν θεωρούνται ηθικοί, αλλά φυσικοί αυτουργοί.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]