Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοινώθηκε ότι τα απεργιακά αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

  • Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, κανένα τμήμα, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσης νοσοκομείων, η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας από τον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 νοσοκομεία.
  • Να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Η μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών έχει μειώσει στο μισό τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 δισ. ευρώ).
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα νοσοκομεία 6.500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
  • Να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφθούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Task Force και των 'ειδημόνων' που συστήνουν διάλυση των δομών του.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να συμπορεύονται με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αγωνίζονται για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, το χρέος, την εξαθλίωση και την ανθρωπιστική κρίση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα