Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Υγείας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Αναφερόμενος στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας υπογράμμισε ότι '...ο φυσικός πολιτικός χώρος του κ. Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή, οι πρακτικές του είναι όμοιες με εκείνες του Κασιδιάρη και καθοδηγητής του είναι ο Κώστας Πλέυρης'!

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε, επίσης, ότι '...ο κ. Γεωργιάδης νομίζει ότι η ΟΕΝΓΕ έχει ιδιοκτήτη, επειδή ο ίδιος αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας ως ιδιοκτήτης του'...

Απάντηση 

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάφης απάντησε το απόγευμα της Πέμπτης:

'Ο κ. Βαρνάβας ξεσήκωνε τον κόσμο σε Αττική και Θεσσαλονίκη ότι με την κινητικότητα θα γίνουν απολύσεις. Δεν έγιναν απολύσεις. Άρα, ο κ. Βαρνάβας έχει βγει τρομερά εκτεθειμένος.

Σέβομαι το θεσμικό του ρόλο. Δεν μπορεί να σεβαστεί το δικό μου θεσμικό ρόλο. Είναι η διαφορά του κυρίου και του μη κυρίου.

Με εντυπωσιάζει που οι γιατροί μας επιλέγουν για εκπρόσωπό τους έναν άνθρωπο που προτείνει στην Ελλάδα του 2013 να φτιάξουμε ιατρικά κολχόζ. Πιστεύω ότι δεν τους εκπροσωπεί πλέον και αυτά που λέει είναι δικά του.

Αν δεν ήμουν υπουργός Υγείας και ο κ. Βαρνάβας δεν ήταν πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αυτά που είπε ο κ. Βαρνάβας σήμερα θα ήταν μηνύσιμα.

Αλλά, πιστεύω ότι ο φυσικός χώρος επιλύσεως των διαφορών μας δεν είναι τα δικαστήρια. Δε θα απαντήσω σ’ ένα προς ένα, διότι είναι τόσο προσβλητικά για το πρόσωπό μου, που είναι παντελώς ανάξια απαντήσεως.

Δεν πιστεύω ότι εκπροσωπούν τους γιατρούς. Είναι το παραλήρημα του κ. Βαρνάβα διότι απεδείχθησαν όλα όσα έλεγε εδώ και τρεις μήνες, φούσκες.

Ξεπέρασε τα όρια. Δε θα τον ακολουθήσω σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτά δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον κομματικό χώρο απ’ όπου προέρχεται'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν