Το 2ο Rebate στους Kαρδιολόγους πρόκειται για λάθος ή εμπαιγμό κύριε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ ;

Με το ερώτημα αυτό απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος στην οποία αναφέρει ότι : «στις 14/10/2013 στη συνάντηση των Επαγγελματικών Ενώσεων και του Προεδρείου του ΙΣΑ με εσάς στον ΕΟΠΥΥ αλλά και σε προηγούμενη αντίστοιχη συνάντηση των Επαγγελματικών Ενώσεων με τον Αντιπρόεδρο Β’ κ. Γαρύφαλλο σάς ετέθη εκ μέρους του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων και των Προέδρων των αντίστοιχων Επαγγελματικών Ενώσεων το θέμα της εκπτώσεως που έδιναν ήδη οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και ότι δεν θα έπρεπε να ξαναδώσουν αυτό το Rebate δεδομένου ότι βάσει της σύμβασής τους οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, φυσίατροι, οφθαλμίατροι κλπ), δηλαδή ιατροί που εκτελούν παράλληλα με το κλινικό έργο και ιατρικές πράξεις δίνουν για τις ιατρικές πράξεις που εκτελούν και πάνω από 1.000 ή 1.500 ευρώ κατά ειδικότητα έκπτωση 30% από 1/1/2012 που ξεκίνησε η σύμβαση τους.

Με έκπληξη όμως στις 29/10/2013 οι ιατροί διαπίστωσαν ότι πήραν ειδοποιήσεις μέσω του e-dapy ότι βάσει του ν 4173/2013 έγινε και νέα έκπτωση στις ιατρικές πράξεις που έχουν εκτελέσει από 1/1/2013 πέραν του ήδη 30% που έχουν δώσει, και παρά το γεγονός ότι εσείς ο ίδιος είχατε δηλώσει ότι είναι αδιανόητο να γίνει και δεύτερη τέτοια έκπτωση.

Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο η συνολική έκπτωση που θα δίνουν οι αντίστοιχες ειδικότητες μετά και από αυτό το κούρεμμα και μετά το αναμενόμενο clow back και τις ελεγκτικές εταιρίες θα ξεπερνάει το 70- 80% και μάλλον θα πρέπει να πληρώνουμε όποιον ασθενή μπαίνει μέσα στο ιατρείο μας αντί να μας πληρώνει.

Κύριε Πρόεδρε, κατόπιν των ανωτέρω δύο είναι τα πράγματα τα οποία συμβαίνουν :

1. Ή έχει γίνει, όπως και ελπίζουμε, λάθος και δεν εδόθησαν οι κατάλληλες εντολές στους υπευθύνους του e-dapy να μην συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή δεύτερο Rebate στις κλινικοεργαστηριακές ειδικότητες, που δείχνει όμως τη προχειρότητα δυστυχώς με την οποία αντιμετωπίζεται το μείζoν πρόβλημα της πληρωμής των ιατρών

2. Ή πρόκειται όντως για πραγματικό γεγονός και στην περίπτωση αυτή βάσει και των προηγούμενων δηλώσεων σας μας λέγατε ψέματα και μας εμπαίζατε.

Στην περίπτωση αυτή φυσικά οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί οδηγούνται σε πλήρη αφανισμό και μη δυνατότητα συνέχισης εκπληρώσεως των υποχρεώσεων τους, αφού για κάθε ασθενή που θα μπαίνει μέσα ουσιαστικά όχι μόνο δεν θα αμείβονται αλλά θα τον πληρώνουν για να κάνει εξετάσεις αφού δεν θα καλύπτεται ούτε το κόστος.

Παρακαλούμε για την άμεση αποσαφήνιση του συγκεκριμένου θέματος που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στους ιατρούς – μέλη μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο