Του Δημήτρη Καραγιώργου

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των δράσεων σχετικά με την παρακολούθηση εφαρμογής των κατευθυντηρίων γραμμών συνταγογράφησης.

Μέλη της επιτροπής είναι οι εξής:

Σκουρολιάκου Μαρία (αντιπρόεδρος ΕΟΦ), με αναπληρώτρια την Κουστένη Θεώνη (φαρμακοποιό ΕΟΦ).

Μπαλμπούζης Θεόδωρος (ορθοπεδικός) ως εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ, με αναπληρωτή τον Ζαχαρόπουλο Κωνσταντίνο (ορθοπεδικός).

Ανεμοδουρά Βαρβάρα (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά) ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με αναπληρωτή τον Ροκαδάκη Γρηγόριο (οφθαλμίατρο).

Βελιώτης Γεώργιος (γενικός διευθυντής Ζωής της INTERAMERICAN και επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕAEE), με αναπληρώτριa την Χριστίνα Ανδρικοπούλου, υπεύθυνη κλάδου Υγείας της ΕΑΕΕ.

Θηραίος Ελευθέριος (γενικός γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών), με αναπληρωτή τον Σαμάρκο Μιχαήλ (επίκουρος καθηγητής Παθολογίας, 'Λαϊκό').

Φωτιάδου Ελπίδα (προϊσταμένη Τμήματος Ανάλυσης και Σχεδίασης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ), με αναπληρωτή τον Μαραγγέλη Γιάννη (προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου και Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ).

Ιατρού Χρήστος (νεφρολόγος, Κρατικό Νίκαιας).

Τσαφταρίδης Παναγιώτης (αιματολόγος, Λαϊκό).

Μπαμπάλη Βασιλική (ιατρός Εργασίας, 'Μεταξά').

Τραφαλής Δημήτριος (ογκολόγος) ως εκπρόσωπος του ΚΕΣΥ, με αναπληρωτή τον Βερίγο Κοσμά (διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο 401).

Τρόντζας Παναγιώτης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Η θητεία της επιτροπής λήγει με το τέλος του έργου της.