Τα Διαγνωστικά Κέντρα, μέλη των Συνδέσμων ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. και Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ, προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, ' για όσο διάστημα θα παραμένουμε αντισυμβατικά απλήρωτοι από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επισημαίνουμε ότι σήμερα, ήδη στον 11ο μήνα του έτους, τα Διαγνωστικά Κέντρα έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή του 3ου. Ταυτόχρονα δε, εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (2007-2011) που είναι πλέον του 80%, και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκ.!!!

Εξάλλου, η θεσμοθέτηση των πρωτοφανών, άδικων και ουσιαστικά παράνομων μέτρων ‘clawback’ και ‘rebate’ , για τα οποία οι Σύνδεσμοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε εκ των υστέρων περικοπή άνω του 50% (!) του κόστους των υπηρεσιών που τα Διαγνωστικά Κέντρα παρείχαν στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εντός του 2013, οδηγώντας προφανώς τον κλάδο σε κατάρρευση. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να επιχειρεί να εθνικοποιήσει τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και τις υπηρεσίες τους, χωρίς όμως να αναλαμβάνει και τις συνέπειες, όπως την ανεργία και τις πτωχεύσεις που θα προκαλέσει το τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Η πραγματικότητα είναι πλέον ξεκάθαρη σε κάθε Έλληνα πολίτη: Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχώρησε σε έναν αυθαίρετο, εξαιρετικά υποεκτιμημένο προϋπολογισμό για το 2013 σε συγκεκριμένες κατηγορίες παρόχων του ιδιωτικού Τομέα Υγείας και το Υπουργείο προσπαθεί εκ των υστέρων να εφεύρει πρωτότυπα εργαλεία για να περικόψει ό,τι δεν χωρά σ ’αυτόν, με μόνιμο άλλοθι την Τρόικα και τις απαιτήσεις της!

Τα Διαγνωστικά Κέντρα των Συνδέσμων μας δεν μπορούν να δεχθούν τον αφανισμό τους. Θα αγωνισθούν και αν χρειαστεί θα στραφούν εναντίον οποιωνδήποτε συνετέλεσαν σε αποφάσεις για παράλογα και άδικα μέτρα και προϋπολογισμούς. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς αποδεικνύεται με στοιχεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το 2012 και το 2013, ότι στη δαπάνη που αφορά την υποκατηγορία των Διαγνωστικών Κέντρων των Συνδέσμων μας, η αύξηση του α’ εξαμήνου 2013 σε σχέση με το 2012 είναι 34%, αναμενόμενη κυρίως λόγω της προσθήκης των 5 νέων Ταμείων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της γενικότερης στροφής του πληθυσμού προς τα οργανωμένα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους. Επομένως, οι μεγάλες αυξήσεις και οι υπερβολές που ευκόλως και αδιακρίτως ακούγονται, δεν αφορούν εμάς!

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι Σύνδεσμοί μας έχουν καταθέσει επανειλημμένως τις προτάσεις τους τόσο για την πρόληψη της προκλητής ζήτησης και των υπερβολών για τις οποίες σαφώς δεν ευθύνονται τα μέλη μας, όσο και για τη ρεαλιστική δυνατότητά τους να συνεισφέρουν στο εθνικό πρόβλημα με την ανακοίνωση – πρόταση μας της προηγούμενης Κυριακής! Είναι σειρά του Υπουργείου και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να βρουν τις έντιμες και δίκαιες λύσεις που απαιτούνται. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεργασθούμε, όχι όμως, να οδηγηθούμε στην καταστροφή.
Αντιστεκόμαστε στην ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ μας.’, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας
Ερρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς