Τα προβλήματα της επόμενης μέρας του 'νέου ΕΟΠΥΥ', έχουν αρχίσει να γίνονται αντιληπτά στη διοίκηση του Οργανισμού.

Ο ΕΟΠΥΥ, που από το 2014 δεν θα διαθέτει δικές του δομές παροχής υπηρεσιών, αλλά θα αγοράζει από ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς, δεν έχει τρόπο να προστατέψει τους ασφαλισμένους του, όταν υπάρξει καταχρηστική συμπεριφορά από τους γιατρούς.

Συγκεκριμένα, κάθε συμβεβλημένος θα έχει ένα 'πλαφόν' μηνιαίων δωρεάν επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (σήμερα είναι 200).

Στην περίπτωση που εξετάσει περισσότερους από 200, θα σταματά να δέχεται άλλους ή όσοι τον επισκέπτονται θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Το δυσάρεστο είναι ότι πολλοί γιατροί αναφέρουν (ψευδώς) στους ασφαλισμένους ότι έχουν συμπληρώσει το 'πλαφόν' και τους καλούν να πληρώσουν την επίσκεψη.

Πλαφόν

Το φαινόμενο αυτό υπάρχει και τώρα, που το 'πλαφόν' έχει διπλασιαστεί (από 200 επισκέψεις, σε 400), λόγω της απεργίας των γιατρών στα πολυϊατρεία.

Ο διοικητής του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός (φωτό) παραδέχεται ότι έχει δεχθεί καταγγελίες ασφαλισμένων ότι κάποιοι συμβεβλημένοι ιατροί δεν δέχονται επισκέψεις, ισχυριζόμενοι ότι έχει κλείσει ο αριθμός των ραντεβού. 

Παρόλο που έχει αυξηθεί ο αριθμός των επισκέψεων από 200 σε 400 κάθε μήνα. Ο Οργανισμός θα διερευνήσει κάθε καταγγελία ξεχωριστά και θα προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, πρωταρχικός στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι και παραμένει η διασφάλιση του δικαιώματος για πρόσβαση σε ιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις για όλους τους ασφαλισμένους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο