Σε 'κρας - τεστ' υποβάλλονται το απόγευμα της Τρίτης οι συνδικαλιστές φαρμακοποιοί, για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Οι γνωρίζοντες τις ισορροπίες αναφέρουν ότι αυτό που θα μετρήσει ιδιαίτερα, θα είναι το ποιος θα προτείνει πρώτος τη συνέχιση ή τη διακοπή της απεργίας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης (δεξιά) επιχειρεί να διαπραγματευτεί – έστω και την ύστατη ώρα – με τον υπουργό Υγείας το άνοιγμα (υπό όρους) της αγοράς των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας – αυτόν της Αττικής (ΦΣΑ) - κ. Κωνσταντίνος Λουράντος (αριστερά) τηρεί στάση αναμονής, προκειμένου να σταθμίσει την κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, ο κ. Λουράντος είχε συμφωνήσει στην κήρυξη της απεργίας, γεγονός το οποίο είχε τότε χαρακτηριστεί αξιόλογο, καθώς ο πρόεδρος του ΦΣΑ κάνει συνήθως δύσκολη τη ζωή του ΠΦΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΦΣ, κατά την πρώτη μέρα της απεργίας η συμμετοχή των φαρμακοποιών άγγιξε το 100%.

Τα φαρμακεία – αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - έμειναν κλειστά από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα και το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Κρίσιμος

Σύμφωνα με το προεδρείο του Συλλόγου, αυτός ο αγώνας ίσως δεν είναι ο τελευταίος. Είναι, όμως, ο πιο κρίσιμος:

'Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, ακολουθώντας και τις οδηγίες του ΠΦΣ, άφησαν επαρκή αριθμό φαρμακείων ασφαλείας για τις έκτακτες ανάγκες.

Τρόικα, ΟΟΣΑ, υπουργείο Ανάπτυξης και τα μεγαλοσυμφέροντα έχουν απέναντι τους έναν κλάδο που ξέρει να αγωνίζεται'.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας