Έχουν και συνέχεια τα “επεισόδια” στη διαπραγμάτευση υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων για το “πλαφόν”.

Η δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε την Τρίτη, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Αναμένεται να ακολουθήσει νέα, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το υπουργείο Υγείας, πάντως, έριξε στο τραπέζι πρόταση αναπλήρωσης των χρημάτων που έχουν επιβαρυνθεί οι πάροχοι με εξετάσεις ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, όσο παρέμεναν κλειστά τα εργαστήρια του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος συγκαλεί για το πρωί της ίδιας μέρας την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Στόχος της συνάντησης είναι η συζήτηση του κειμένου δεσμεύσεων που έδωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας και οι προτάσεις οι οποίες ετέθησαν με κάποιες βελτιώσεις, υπόψη των αρμοδίων φορέων και του προέδρου του ΠΙΣ.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την επιτροπή διαπραγμάτευσης, θα ανακοινωθούν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Βλασταράκος δήλωσε ότι “η αναπλήρωση του ποσού που επιβαρύνθηκαν οι πάροχοι Υγείας λόγω των κλειστών εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ, μπορεί να είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση.

Την οριστική λύση του προβλήματος, όμως, τη δίνει η αύξηση του προϋπολογισμού, η οποία πρέπει να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού ελέγχοντας πάντοτε και βάζοντας τις συνταγογραφικές εκείνες κατευθύνσεις που χρειάζονται για την αποφυγή άσκοπων υπερβολών”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας