Το «12ο Ουρολογικό Συνέδριο Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» και τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Το Συνέδριο αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, τα τελευταία 25 έτη.

Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και η εφαρμογή τους στην καθημερινή κλινική πράξη στην Ελλάδα, στους επιμέρους κλάδους της ουρολογίας, όπως η ογκολογία, ανδρολογία, λειτουργική ουρολογία, παιδοουρολογία και επανορθωτική ουρολογία. Το κύριο πλεονέκτημα των συμμετεχόντων είναι η άμεση και διαδραστική επικοινωνία με τους ομιλητές, ο καθένας εκ των οποίων είναι ειδικός στον τομέα του.

«Η συνεχής εξέλιξη της λαπαροσκοπικής, της ρομποτικής και της ενδοσκοπικής  τεχνολογίας επηρεάζει τη θεραπευτική σε όλη την ιατρική επιστήμη, αλλά το μεγαλύτερο, ταχύτερο και συνεχώς εξελισσόμενο άλμα έγινε και συνεχίζει να γίνεται, κυρίως, στην Ουρολογία», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Αν. Καθηγητής Ουρολογίας Ανδρολογίας του Τμήματος Ιατρικής, Ιωάννης Βακαλόπουλος και επισημαίνει «η εξέλιξη γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής τεχνικών θεραπείας των ουρολογικών παθήσεων με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη μικρότερη επιβάρυνση του ασθενούς».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία του εκλεγμένου επόμενου Προέδρου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας Raju Thomas, με θέμα τη διεθνή συλλογική δράση των σχετιζόμενων με την Ουρολογία επιστημονικών εταιρειών, με σκοπό το μεγαλύτερο δυνατόν όφελος ταυτόχρονα για ιατρούς και ασθενείς. Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου περιλαμβάνει τη χρήση προσομοιωτών και για πρακτική πέραν της θεωρητικής παρουσίασης της ενδοσκοπικής ουρολογίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, υπό τη νέα θητεία στην προεδρία του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Γεώργιου Δημητριάδη.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://voyagertravel.gr/microsites/12ucongress/index.php 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας