Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στην πόλη και το υπερφορτωμένο με υποχρεώσεις ημερήσιο πρόγραμμα εμφανίζονται ως οι κύριοι υπεύθυνοι της υπέρτασης. Η διατήρησή της στον ανθρώπινο οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από άλλα προβλήματα υγείας όπως καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, ασθένειες στα αγγεία,  χρόνια νεφρική νόσο και άλλα. Ασθένειες, τις οποίες ουσιαστικά καταπολεμούν τα αντι-υπερτασικά σκευάσματα που είναι κατά κύριο λόγο χημικές ουσίες που μπορούν να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση ή την ένταση και να περιορίσουν έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η αγορά των αντι-υπερτασικών φαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα αναμένεται να σημειώσει μέτρια αύξηση στις μελλοντικές της πωλήσεις της, με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης να διαμορφώνεται στο 2,67% για την περίοδο 2018-2023 φθάνοντας έτσι τα 41.123.2 εκατ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2023.

Οι εταιρείες που ελέγχουν την αγορά και οι οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου είναι οι Pfizer, Inc. (Αμερική.), AstraZeneca (Αγγλία), Novartis AG (Ελβετία), Daiichi Sankyo Company, Ltd. (Ιαπωνία), United Therapeutics Corporation (Αμερική.), Sanofi S.A. (Γαλλία), Johnson & Johnson Services, Inc. (Αμερική), Merck KGaA (Γερμανία), Takeda Pharmaceutical Company (Ιαπωνία), Boehringer Engelheim GmbH (Γερμανία), και Bayer AG (Γερμανία) .

Μολονότι η αγορά των αντι-υπερτασικών φαρμάκων είναι ουσιαστικά μια μεγάλη θεραπευτική κατηγορία προβλέπεται να επιδείξει μέτρια ανάπτυξη στο μέλλον, λόγω των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την εισαγωγή περισσότερων γενοσήμων. Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι η υπέρταση έχει εξελιχθεί σε συνηθισμένη ασθένεια ακόμη και μεταξύ των νέων ανθρώπων έχει οδηγήσει κυβερνήσεις και ΜΚΟ σε πρωτοβουλίες να βοηθήσουν τον κόσμο να κατανοήσει τα συμπτώματα και να τους ενεργοποιήσουν έτσι  στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καταπολέμηση της νόσου. 

Με βάση τον τύπο, η αγορά των αντι-υπερτασικών φαρμάκων μπορεί να κατανεμηθεί στην πρωτογενή και τη δευτερογενή υπέρταση. Από το 2017, το πρωτεύον τμήμα σημείωσε το μεγαλύτερο κέρδος, μια αύξηση που θεωρείται ότι προκλήθηκε από γενετικούς παράγοντες, αλλά και από την αντίσταση στην ινσουλίνη. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να θεωρηθούν ότι συνέβαλαν στην ώθηση του συγκεκριμένου τμήματος

Με βάση τη θεραπευτική κατηγορία, η αγορά αντι-υπερτασικών φαρμάκων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναστολείς ασβεστίου, αναστολείς ACE (angiotensin-converting-enzyme inhibitor), αγγειοδιασταλτικά, διουρητικά κ.α. Το τμήμα των διουρητικών αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην αγορά τα επόμενα χρόνια, ενώ αυξητικά αναμένεται να κινηθούν και οι αναστολείς ACE.

Το φαρμακείο παραμένει ο βασικός πωλητής αυτών των σκευασμάτων, έναντι άλλων καναλιών διανομής όπως τα ηλεκτρονικά φαρμακεία.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα