Ο χαμένος φάκελος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Δεκεμβρίου 2018
Ποιας φαρμακοβιομηχανίας ο φάκελος που είχε καταθέσει για νέο σκεύασμα χάθηκε και τον ψάχνουν; Κάτι η μεταφορά των αρχείων από τον ΕΟΦ στον ΗΤΑ, κάτι το γεγονός ότι παραιτήθηκαν στελέχη που ήταν υπεύθυνα για την παραλαβή φακέλων και το συμβάν έγινε.

Μάλιστα, όπως μάθαμε, ο συγκεκριμένος φάκελος είχε κατατεθεί τον Ιούνιο και πριν λίγο καιρό ανακάλυψαν ότι έλειπε. Για τον φάκελο αυτό, η βιομηχανία είχε καταθέσει παράβολο 20.000 ευρώ, καθώς το σκεύασμα θα διατίθεται σε τέσσερις συσκευασίες.

Όλο αυτό θυμίζει ένα αγαπημένο παιχνίδι- το πού ‘ναι πού 'ναι το δαχτυλίδι!

Δικηγορικά γραφεία για τα αναδρομικά των γιατρών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Δεκεμβρίου 2018
Άμεση ήταν η αντίδραση δικηγορικών γραφείων στο θέμα της καταβολής αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της νομοθετικής διάταξης σε ΦΕΚ, έσπευσαν να διεκδικήσουν τα ποσοστά τους.

Όπως μαρτυρούν νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι δεν απευθύνθηκαν στους γιατρούς οι οποίοι τούς είχαν αναθέσει τη διεκδίκηση των αναδρομικών.

Απέστειλαν εξώδικα στις διοικήσεις νοσοκομείων, απαιτώντας να καταβληθεί το ποσοστό τους από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ταυτόχρονα με την καταβολή στους δικαιούχους...

Οι καλές κινήσεις πρέπει να λέγονται!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2018
Μια τάξη στα αχαρτογράφητα νερά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα επιδιώξει να βάλει το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

Με το Σχέδιο Νόμου εισάγονται νέες αναγκαίες ρυθμίσεις για το πλαίσιο ανάπτυξης του τουρισμού υγείας. Συστήνεται μητρώο παρόχων υπηρεσιών τουρισμού υγείας, για την αξιόπιστη και ασφαλή πληροφόρηση σε σχέση με τις νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις, όπου παρέχεται πρωτοβάθμια ή και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Προβλέπεται ως υποχρεωτική η σύσταση είτε ιατρείου για παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα και πρώτων βοηθειών ή «ιατρείων ιαματικού τουρισμού» ως διακριτή δομή, εντός των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας, των Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού και των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας που θα αδειοδοτούνται από τους κατά τόπους αρμόδιους Ιατρικούς Συλλόγους.

Οι καλές κινήσεις πρέπει να λέγονται!

Είχε αποτέλεσμα ο αγώνας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Δεκεμβρίου 2018
Oι αγώνες των φυσικοθεραπευτών ευοδώθηκαν και τελικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης δέχτηκε την απόσυρση της παραγράφου του άρθρου 74 που προέβλεπε την παροχή φυσικοθεραπείας σε Γυμναστήρια αναγνωρίζοντας τις αιτιάσεις του Π.Σ.Φ και την άποψη ότι οι υπηρεσίες φυσικοθεραπείας δύναται να παρέχονται μόνο σε οργανωμένους χώρους Υγείας και όχι αποσπασματικά.

Με δική του πρωτοβουλία, ζήτησε τις προτάσεις του Π.Σ.Φ και την συνεργασία του Π.Σ.Φ με το Υπουργείο, για τον περιορισμό των φαινομένων αντιποίησης, πρόταση με την οποία συμφωνεί ο Π.Σ.Φ και θα συνεργαστεί με το Υπουργείο.

Ο Π.Σ Φ ζήτησε να προβλεφθεί διάταξη στο σχέδιο Νόμου που να προβλέπει την παρουσία φυσικοθεραπευτή εγγεγραμμένου στον Π.Σ.Φ, όταν τα αθλητικά σωματεία απασχολούν φυσικοθεραπευτή που παραβρίσκεται κατά τους αγώνες στα γήπεδα.

Κατάφεραν να πάρουν παράταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2018
Για καλή τους τύχη, οι πάροχοι που πρέπει να αποστείλουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα που έχει ζητήσει ο ΕΟΠΥΥ ζήτησαν και κατάφεραν να πάρουν παράταση. Έτσι, μετά και από την ενημέρωση που είχαν από τον Οργανισμό η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αρχείων είναι 21/12/2018.

Νομίζω ότι είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται για το ίδιο θέμα... Τελικά κανείς θα πίστευε ότι ηλεκτρονικά, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα ως προς την διαχείρισή τους. Άραγε, πού βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ με το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων; Έχει εναρμονιστεί πλήρως;

Εμβολιασμός επαγγελματιών υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2018
Το παράδειγμα που ακολουθεί δεν είναι ελληνικό... αλλά μπορεί να μας διδάξει.

Η Φινλανδία, που πρωτοπορεί σε πολλά πράγματα, βρήκε έναν τρόπο να προστατεύσει τους ασθενείς της από μεταδιδόμενες ασθένειες. Από τον περασμένο Μάρτιο, κατέστησε ως de facto, μη συζητήσιμο καν, τον εμβολιασμό σε κάθε επαγγελματία εργαζόμενο στον τομέα της υγείας που έρχεται σε επαφή με ασθενείς.

Δεν τίθεται καν θέμα προσωπικής επιλογής: Εάν δεν θέλεις να εμβολιαστείς για… ιδεολογικούς λόγους, απλά μένεις χωρίς δουλειά. Ο ευρύτερος εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά με σωστή ενημέρωση, ο κόσμος έχει πειστεί για τα οφέλη του. Εκεί όπου ακούγονται κάποιες γκρίνιες είναι για το εμβόλιο της γρίπης, αλλά είναι λίγες.

Τελικά κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται με σύνεση και συναίνεση, και λύνεται εύκολα. Εμείς, γιατί «τραβιόμαστε» τόσο πολύ για να τακτοποιήσουμε ακόμα και τα αυτονόητα;

Aνάκληση άδειας από τον ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2018
Άλλο να σου κλείσω το μαγαζί ως ελεγκτικός μηχανισμός γιατί δεν πληρείς κάποιες προϋποθέσεις, και άλλο να στο κλείσω γιατί το ζητά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά, καθώς είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις. Τι λέω; Αναφέρομαι στην κίνηση του ΕΟΦ που προχώρησε στην ανάκληση της άδειας χονδρικής πώλησης του πρατηρίου της εταιρείας ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, που εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, μετά από αίτηση της εταιρείας.

Αλλά γιατί όμως αποφάσισε κάτι τέτοιο η εταιρεία;

Έρχονται συνδυαστικά σχήματα σκευασμάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2018
Aρκετά συνδυαστικά σχήματα σκευασμάτων ακούγεται ότι θα δούμε το προσεχές διάστημα, καθώς είναι και αυτός ένας τρόπος να διατηρήσουν οι εταιρείες τα μεγέθη τους, που βρίσκονται εξαιτίας των γνωστών και χιλιοειπωμένων λόγων που απορρέουν από την γενικότερη οικονομική κατάσταση, σε πτώση. 

Βεβαίως, το άνοιγμα νέων πηγών εσόδων δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Για παράδειγμα, σχεδόν όλοι οι ασθενείς είναι συνηθισμένοι όταν βήχουν να παίρνουν σιρόπι και όχι χαπάκι. Η επιλογή του παραδείγματος, βεβαίως και δεν είναι τυχαία! Πάντως, το προϊόν που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την πολυεθνική και είναι αναλγητικό αλλά και αντιβηχικό είναι πιο οικονομικό, από το να αγόραζε κάποιος δύο σκευάσματα.
Σελίδες: Επόμενη