Ημερίδα Άτομα με Αναπηρίες και Αθλητισμός στο EGNATIA RUN 2019

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαΐου 2019
Ακολουθώντας τη μπλε γραμμή, περισσότεροι από 1.600 δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν και τερμάτισαν επιτυχώς στον 4ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN που διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Το ρεκόρ συμμετοχών των δρομέων που έτρεξαν στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία, αποδεικνύει ότι το VIA EGNATIA RUN έχει καθιερωθεί.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του VIA EGNATIA RUN πραγματοποιήθηκε και ημερίδα με θέμα «Άτομα με Αναπηρίες και Αθλητισμός», υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Θα τελειώσει η αγωνία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαΐου 2019
Προχωρά όπως μαθαίνουμε η σύμβαση για το νέο αξονικό 16 τομών, μεταξύ της εταιρίας GE και του νοσοκομείου Κέρκυρας.

Εντός 60 ημερών, βάσει της εκτελεστικής σύμβασης που υπογράφηκε, θα έχει τοποθετηθεί από την εταιρία, νέος ολοκαίνουριος αξονικός στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Τουλάχιστον θα λάβει τέλος η αγωνία του νοσοκομείου να κρατά το υπάρχον μηχάνημα όρθιο και να το επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση συνέχεια, ενώ τελειώνει και το υπέρογκο κόστος επισκευής.

Η ισχύς εν τη ενώσει...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαΐου 2019
Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σπάρτης (ΤΟΜΥ Σπάρτης) στο πλαίσιο προγραμματισμού των δράσεών της στον πληθυσμό ευθύνης της, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γ.Ν. Σπάρτης και το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Νομού Λακωνίας, διήμερο δράσεων για το Σακχαρώδη Διαβήτη (21-22 Mαϊου).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια.
Ανάλογες ενέργειες προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος..

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαΐου 2019
Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας επιμόρφωσης των φαρμακοποιών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης φιλοξενεί ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την εταιρία BAUSCH Health.

Η θεματολογία της εκδήλωσης είναι η εξής:

-Η φαρμακευτική θεραπεία της παχυσαρκίας: Ναλτρεξόνη 32 mg/ Βουπροπιόνη HCI 360 mg και

-Οι καινοτόμες οφθαλμολογικές προτάσεις της Bausch Health.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ Χρήστος Σαββόπουλος και ο Medical Affairs Manager Greece & Cyprus Κυριάκος Κισκήρας.

Μειώθηκαν οι φαρμακαποθήκες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαΐου 2019
Σε παιχνίδι για λίγους εξελίσσεται ο κλάδος των φαρμακαποθηκών. Στοιχεία αναφέρουν ότι το 2006 ήταν 160 εταιρείες και στα τέλη του 2018 είχαν περιοριστεί στις 128 φαρμακαποθήκες. Τουτέστιν, 32 επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ενώ κάποιες πέρασαν στη δικαιοδοσία μεγαλύτερων εταιρειών.
Οπως μαθαίνουμε, δεν προβλέπονται άμεσες εξαγορές από τους ιδιώτες, αλλά επεκτάσεις της δράσης τους στην επαρχία ..Το νέο λέγεται θα έρθει από τον θεσσαλικό κάμπο!

Προτάθηκαν αλλαγές στα ΜΗΣΥΦΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαΐου 2019
Αλλαγές προτάθηκαν στα Μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα- όχι από την πλευρά του Υπουργείου αλλά από την πλευρά των εταιρειών και μάλιστα πολυεθνικών.

Η βασική πρόταση, όπως μάθαμε, έτυχε θετικής αποδοχής και εξετάζεται. Βεβαίως, αν τελικώς γίνει αποδεκτή, βλέπω νέες συρράξεις μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων.

Με το brexit τι θα γίνει;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2019
Είμαστε μεν ελλειμματικοί όσον αφορά το εμπόριο φαρμάκων, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι το 2018 το έλλειμμα υποχώρησε στα 1,3 δισ. ευρώ. Εισαγάγαμε την περσινή χρονιά φάρμακα αξίας 2,8 δισ. ευρώ και εξαγάγαμε σκευάσματα αξίας 1,4 δισ. ευρώ. Δεχόμαστε εισαγωγές από 67 χώρες και εξάγουμε σε 147 κράτη. Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής: τρίτη χώρα των ελληνικών εξαγωγών είναι η Αγγλία με ποσοστό 10,8% (πρώτη είναι η Γαλλία με 17,6% και δεύτερη η Γερμανία με 14,6%). Τώρα με το brexit τι θα γίνει;

Παραμένουν χειρόγραφες οι συνταγές του Ν. 3459 του 2006

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαΐου 2019
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Αθαν. Γιαννόπουλου, του πρόεδρου της ΗΔΙΚΑ κ. Αν. Τάγαρη και υπηρεσιακών παραγόντων με την συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ κ. Αποστ. Βαλτά και μελών του προεδρείου.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της εγκύκλιου του ΕΟΠΥΥ για εφαρμογή από 2.05.2019 του νόμου 4600/2019 περί κατάργησης των χειρόγραφων συνταγών και έκδοσης ηλεκτρονικών ειδικών συνταγών για τα ναρκωτικά.

Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ έθεσαν το ζήτημα της διαχείρισης από την πλευρά των φαρμακείων, των συνταγών που υπάγονται στο Ν. 3459 του 2006 περί ναρκωτικών που συνταγογραφούνται εκτός ασφαλιστικών ταμείων (ελεύθερες) και των περιπτώσεων που ο συνταγογράφος ιατρός αδυνατεί να συνταγογραφεί μέσω ΗΔΙΚΑ (επισκέψεις κατ΄ οίκον) όπως και αυτές των ταμείων που δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Ο Γεν. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί παράταση ενός ευλόγου χρονικού διαστήματος μέχρι την εναρμόνιση των συστημάτων της ΗΔΙΚΑ με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νέος νόμος.
Σελίδες: Επόμενη