Σήμερα αναμένονται πληρωμές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιανουαρίου 2020
Καμία αίσθηση, νομίζω, δεν προκάλεσε στους κόλπους των φαρμακοποιών η είδηση ότι σήμερα αναμένονται πληρωμές από Ταμεία (εκτός ΕΟΠΥΥ). Συγκεκριμένα θα πληρωθούν ΤΑΠΕΠΑ (11ος-2019), ΕΥΔΑΠ (11ος-2019), ΕΥΔΑΠ (ΦΥΚ) (11ος-2019), ΕΔΟΕΑΠ (10ος-2019), ΕΔΟΕΑΠ (ΦΥΚ) (12ος-2019), ΤΥΠΕΤ (10ος-2019), ΤΥΠΕΤ (ΦΥΚ) (12ος-2019).

Και βασικός λόγος αυτού δεν είναι ότι θα είναι κουτσουρεμένα, αλλά η σύγκρουση που καλά κρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ φαρμακοποιών και Υπουργείου Υγείας περί του ακριβούς αριθμού των ελλείψεων .

Κάτι μου λέει ότι θα δούμε τη συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες

Σοκ από τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιανουαρίου 2020
Συγκίνηση προκάλεσε στο Πανελλήνιο ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού και συγγραφέα Γιώργου Κοτανίδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως νοσηλεύθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή έπειτα από ιατρική πράξη.

Τις τελευταίες μέρες, ο 74χρονος ηθοποιός νοσηλευόταν στην εντατική, εξαιτίας σοβαρής εξέλιξης, η οποία οδήγησε τελικά στον θάνατό του.

Σε άνοδο τα έξοδα και το άγχος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιανουαρίου 2020
Όσο περνά ο καιρός και δεν κινείται τίποτα στο φάρμακο, τόσο αυξάνει και το άγχος των εμπλεκομένων με αυτό στελεχών. Και ο λόγος είναι απλός: δεν υπάρχουν έσοδα, σε αντίθεση με τα έξοδα που είναι μονίμως σε αυξητική τροχιά. Θεωρείται βέβαιο ότι όχι μόνο θα ξεκινήσει νέος γύρος περικοπών αλλά θα είναι και ισχυρότερος από το παρελθόν.

Και σε αυτό το γύρο, οι απομακρύνσεις στελεχών θα κλέψουν την παράσταση και θα είναι και οριζόντιες (σε ολόκληρα τμήματα) και κάθετες. Ακόμη και εταιρείες που απασχόλησαν πρόσφατα τον Τύπο με απολύσεις ακούγεται ότι θα βρεθούν για τον ίδιο ακριβώς λόγο και πάλι στο προσκήνιο!

Συνάντηση Κικίλια με την Πρέσβη της Κίνας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιανουαρίου 2020
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντάται σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Υγείας, με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση του υπουργού για τις ενέργειες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ζητούνται άμεσα λύσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιανουαρίου 2020
Θέματα που απαιτούν άμεσα λύσεις από τους αρμοδίους πρόκειται να θέσει την επόμενη εβδομάδα σε Ημερίδα, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που είναι στις 4 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα συζητηθούν η Ανακουφιστική Φροντίδα και βεβαίως η έλλειψη φαρμάκων χαμηλού κόστους, ενώ στην κορυφή της ατζέντας είναι η ανάγκη για την Χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην Ελλάδα....

Μαζεύονται παράπονα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Ιανουαρίου 2020
Πολλά και μαζεμένα είναι τα παράπονα από τις φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση που έχουν από την πλευρά του Υπουργείου, αλλά και για τις ανεφάρμοστες -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει για φετινή ενίσχυση του προϋπολογισμού, καταρχήν με το κονδύλι των Ευρωπαίων πολιτών. Μιλάμε για περίπου 30 εκατ. ευρώ, που δεν είναι πολλά αλλά ούτε και λίγα.

Το θέμα είναι ότι αν μπουν στα ταμεία του προϋπολογισμού θα μειωθεί το clawback από το οποίο στενάζουν οι εταιρείες...

Αλήθεια έγινε πρόταση να υπολογίζεται το clawback στις τιμές παραγωγού;

Τηρούν στάση αναμονής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιανουαρίου 2020
Όλοι είναι σε αναμονή με το τι θα γίνει με τα φάρμακα που έχουν αξιολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων (ΗΤΑ). Θα μπουν στη θετική λίστα που αναμένεται; Είναι 160 περίπου, όπως μαθαίνουμε, και αν βγουν εκτός τα γενόσημα, βιο-ομοειδή και τα σκευάσματα με αλλαγές συσκευασίας, πάμε περίπου στα 50. Πάντως, το κλίμα στην αγορά λόγω αυτών των καθυστερήσεων δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Που είναι η Valetta;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιανουαρίου 2020
Θυμίζω τον προπέρσινο ντόρο με την σύσταση της Valetta (Συμμαχία χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου) που αποτελείται από 10 κράτη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, προκειμένου να συντονίσουν μαζικές αγορές σκευασμάτων από τις φαρμακοβιομηχανίες για την επίτευξη καλύτερων τιμών.

Πού βρίσκεται σήμερα αυτό το κοινοπρακτικό σχήμα και ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με αυτό;

Αναρωτιέμαι, γιατί η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση... και μάλιστα συντονισμένη.

Σελίδες: Επόμενη