Αναμένεται διόρθωση του Δελτίου Τιμών φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Απριλίου 2020
Αναμένεται εντός της ημέρας διόρθωση του Δελτίου Τιμών που εκδόθηκε προχθές με αυξησεις 80 φαρμάκων. Ποιος ο λόγος των διορθώσεων; Οτι φαρμακοποιοί και φαρμακαποθήκες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα πουλούσαν σε τιμές ... μικρότερες από τις τιμές κτήσης.

Οι νέες αυτές τιμές ισχύουν για την βιομηχανία από 24/3/2020, για τις φαρμακαποθήκες από τις 9/4/2020 και τα φαρμακεία από τις 24/4/2020!

Το ευτράπελο είναι πως από αύριο που ανοίγουν οι φαρμακαποθήκες, θα αγοράζουν τα φάρμακα αυτά από τις εταιρίες ακριβότερα και θα τα πουλάνε στα φαρμακεία ... φθηνότερα από όσο τα αγόρασαν, αφού για αυτές, οι νέες τιμες πώλησης θα ισχύσουν από 9/4/2020!

Τα δε φαρμακεία, από τις 9/4/2020 θα αγοράζουν από τις φαρμακαποθήκες ακριβότερα (από τότε θα ισχύσει το νέο δελτίο τιμών για αυτές) και θα πουλάνε μέχρι τις 24/4/2020 ... φθηνότερα από όσο τα αγόρασαν, αφού για τα φαρμακεία οι νέες ακριβότερες τιμες θα ισχύσουν από τότε!

Αυτά τα ωραία....

Αιμοκαθαιρόμενοι σε ιδιωτικές μονάδες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαρτίου 2020
Σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει η χώρα, τα καλά νέα ιδίως όταν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες είναι πραγματικά οάσεις..
Μάθαμε ότι οι περιφερόμενοι αιμοκαθαιρόμενοι (άποροι – ανασφάλιστοι) τοποθετούνται σε ιδιωτικές μονάδες για την αποφυγή της ταλαιπωρίας να κάνουν την αιμοκάθαρσή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία τις κρίσιμες αυτές ημέρες, λόγω κορονοϊού και μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ για ενημέρωση.

Παραγωγή 5 τόνων αντισηπτικών από την Μenarini

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαρτίου 2020
Φαίνεται μία έντονη κινητικότητα από τις φαρμακοβιομηχανίες στην παραγωγή αντισηπτικών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για υλικό με σημαντικές ελλείψεις...

Μακάρι να ισχύει αυτό που ακούγεται και που αφορά την γειτονική Ιταλία, ότι δηλαδή η πολυεθνική Μenarini (θυγατρική έχει και στην Ελλάδα) θα παράξει 5 τόνους αντισηπτικά και θα τα κάνει δωρεά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Εύγε!

Υπηρεσία μηνυμάτων για τον κοροναϊό από τον Π.Ο.Υ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαρτίου 2020
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκίνησε μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων με τους εταίρους WhatsApp και Facebook για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς από τον coronavirus.

Αυτή η εύχρηστη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια άτομα.

Αυτή η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων θα παρέχει τα τελευταία νέα και πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τα συμπτώματα και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Παρέχει επίσης τις τελευταίες αναφορές και αριθμούς σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τους κυβερνητικούς φορείς να λάβουν αποφάσεις για να προστατεύσουν την υγεία των πληθυσμών τους.

Οι χρήστες μπορούν απλά να πληκτρολογήσουν "hi" για να ενεργοποιήσουν τη συνομιλία.

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2020
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι γιατροί επιρρίπτουν ευθύνες στους φαρμακοποιούς ότι χορηγούν φάρμακα χωρίς συνταγή με αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Οι φαρμακοποιοί δεν είναι αντίθετοι στην χορήγηση όλων των φαρμάκων με συνταγή, αρκεί να υπάρχει η υποδομή χορήγησης της από τους γιατρούς για όλο το χρόνο και σε όλη τη xώρα .
Και όταν μιλάμε για συνταγογράφηση, δεν εντάσσονται σε αυτή οι τηλεφωνικές εντολές ούτε και οι εξ αποστάσεως διαγνώσεις!

Πρόταση για πλατφόρμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρτίου 2020
Βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως όλοι παραδέχονται. Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν απώλειες. Ανάμεσα στις απώλειες βρίσκονται και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, ιατροί και νοσηλευτές. Αυτή την στιγμή αρχίζουν να μολύνονται και να ασθενούν όλο και περισσότεροι ιατροί και νοσηλευτές του συστήματος υγείας μας (ΕΣΥ). Οι εφεδρείες δεν είναι πολλές αφού το δημόσιο σύστημα είχε αποδεκατιστεί λόγω κρίσης και πριν τον κορονοϊό. Προτάθηκε λοιπόν να υπάρξει μια πλατφόρμα με ιδιώτες ιατρούς που θα μπορούσαν να αναπληρώσουν τα κενά στο δημόσιο σύστημα αν και όταν αυτό συμβεί. Υπάρχουν επιστήμονες με υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα που θα βοηθούσαν πολύ τον πόλεμο ενάντια στην υγειονομική κρίση. ..Είναι από τις ενέργειες που σε βοηθούν να δεις την ζωή αλλιώς- με ελπίδα!

Στην ανάγκη, πρέπει όλοι να "βάλουμε πλάτη"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαρτίου 2020
Με την Περιφέρεια μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, με σκοπό να της παραχωρήσει το Κέντρο που διαθέτει στην Παιανία, δυναμικότητας 52 κλινών, αν κάτι τέτοιο κριθεί από το Υπουργείο Υγείας ότι μπορεί να βοηθήσει στην αναμενόμενη αυξημένη ανάγκη για νοσηλευτικές κλίνες.

Το Κέντρο δεν λειτουργεί εδώ και μερικα χρόνια και επειδή έχει αδειοδοτηθεί ως κέντρο αποθεραπείας και για παροχή υπηρεσιών έγκαιρης διάγνωσης, η Περιφέρεια είναι εκείνη που μπορεί να λύσει το θέμα με την άδεια.

Μακάρι να μην το χρειαστεί η Πολιτεία. Αν, όμως, υπάρξει ανάγκη, πρέπει όλοι να "βάλουμε πλάτη" κατά πώς μπορούμε.

Φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαρτίου 2020
Πολλά είναι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν μαζευτεί στην αγορά, λένε οι καλά γνωρίζοντες, και δυστυχώς φρένο δεν μπαίνει. Όχι γιατί δεν υπάρχει η πρόθεση, αλλά γιατί όλος ο μηχανισμός αυτή τη στιγμή δουλεύει προς μία κατεύθυνση: να ανακόψει την "φόρα¨ της νόσου.

Αληθεύει ότι η χονδρική τιμή για το τεστ δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ; Το ρωτάω γιατί η τιμή που πρέπει να πληρωθεί από τον πελάτη,(ασθενή) που ενδιαφέρεται να το κάνει δεν είναι κάτω από 120 ευρώ, ενώ αν αγοράσει και το τεστ για το εμβόλιο της γρίπης, η τιμή ανεβαίνει στα 290 ευρώ. Και βεβαίως στις προαναφερθείσες τιμές συμπεριλαμβάνεται και η τιμή του γιατρού- αλλά και πάλι είναι πολλά.
Σελίδες: Επόμενη