Ζητούν να επιτραπεί η διάθεσή τους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Μαρτίου 2021
Mε ενδιαφέρον περιμένει η αγορά το τι θα γίνει με τα μονοκλωνικά αντισώματα, αφού πήραν το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η πίεση είναι μεγάλη και κανένας σχεδιασμός εμβολιασμού δεν μπορεί να προχωρήσει ανεξάρτητα, καθώς εξαρτάται 100% από την πορεία διάθεσης των εμβολίων, ο αριθμός των οποίων ανατρέπεται συνεχώς από τις εταιρείες που τα διαχειρίζονται .

Πάντως, Έλληνες γιατροί με επιστολές τους έχουν ζητήσει να επιτραπεί η διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων ως μία επιπλέον προσπάθεια αποσυμφόρησης του συστήματος υγείας...

Διευκρινίσεις για νέο σκεύασμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Μαρτίου 2021
Κοινό προϊόν ετοιμάζονται να βγάλουν δύο πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και δεν ξέρουν αν στην δημοσιότητα που θέλουν να έχει το νέο σκεύασμα πρέπει να αναφέρονται μόνο στη δραστική ή στην εμπορική ονομασία...

Ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρξουν διευκρινίσεις από τον αρμόδιο φορέα του κράτους για αυτό το θέμα, με δεδομένη τη ζήτηση που μπορεί να προκληθεί όταν μιλάμε για φάρμακο...

Αλαλούμ με τις εξετάσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Μαρτίου 2021
Aλαλούμ έχει γίνει με τις Διαπιστευμένες εξετάσεις από τα διαγνωστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, μη διαπιστευμένα αποτελέσματα επιτρέπεται να περιλαμβάνονται σε εκθέσεις μόνο με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ρητή και εμφανής αναφορά και επισήμανση ότι είναι εκτός πεδίου διαπίστευσης του εργαστηρίου / Διοργανωτή (π.χ. δοκιμή εκτός πεδίου διαπίστευσης του εργαστηρίου). Ενημέρωση που πρέπει να έχει το κοινό...

Το ζητούμενο από εκπροσώπους του κλάδου είναι να μην υπάρξει μείωση της αξίας των διαπιστευμένων εξετάσεων αλλά και αρνητική εν τέλει εικόνα του εργαστηρίου από το κοινό (που δεν γνωρίζει φυσικά τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας).

Κάποιοι στον ΕΟΔΥ δουλεύουν για πάρτη τους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Μαρτίου 2021
Τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε (με απορία και μόνο) την εμμονή στελεχών του ΕΟΔΥ να διαρρέουν τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, λίγη ώρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Η γνώση για το εάν θα είναι λιγότερα ή περισσότερα από 2.000, μία ώρα πριν από την έκδοση του ημερήσιου δελτίου, δεν προσφέρει στην επιδημιολογική αποτίμηση ή στον έλεγχο της διασποράς.

Δείχνει, απλά, πως ορισμένοι κάνουν διαφορετική δουλειά από εκείνη που τούς έχει ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό. Για να το εξηγήσουμε καλύτερα: δεν δουλεύουν για τον Οργανισμό, αλλά για τον εαυτό τους.

Εμείς θέλουμε απλά να θυμίσουμε πως "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"...

Σε αυξητική τροχιά τα τεστ για covid-19

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Μαρτίου 2021
Στα 5 εκατομμύρια και κάτι, έχουν φτάσει τα τεστ στην Ελλάδα από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι πληροφορίες είναι, ότι το συγκεκριμένο νούμερο, το αμέσως προηγούμενο διάστημα θα αυξηθεί γεωμετρικά, καθώς ο στόχος είναι αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα να ανοίξουν όλα. Σταδιακά μεν, αλλά όλα!

Επ' αυτού θα έχουμε εξελίξεις, τόσο όσον αφορά τον διαθέσιμο αριθμό των τεστ, όσο και το πού θα διενεργούνται. Ο μεγάλος φόβος λέγεται είναι οι ασυμπτωματικοί. Τα νεότερα έρχονται

Μεγάλη πίεση και πολλές επαφές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Μαρτίου 2021
Μεγάλη είναι η πίεση στο σύστημα Υγείας λόγω της πανδημίας, μεγάλη και στην κυβέρνηση, να ανοίξει τα πάντα γιατί δεν υπάρχουν άλλες οικονομικές αντοχές. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα- και το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα τεστ, καθώς είναι και ο μόνος τρόπος να ξέρει κανείς πού βαδίζει έχοντας γνώση του αριθμού των κρουσμάτων.

Γίνονται πολλές επαφές, να δούμε τι θα αποφασιστεί.

Πάντως, σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι και χθες, το σύνολο των τεστ έχει φτάσει στο ήμισυ του πληθυσμού, δηλαδή τα 5 εκατομμύρια.

Πιέζουν για άμεσο εμβολιασμό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Μαρτίου 2021
Πιέζουν οι Ενώσεις Ασθενών για τον άμεσο εμβολιασμό των μελών τους, καθώς αποτελούν ευπαθείς ομάδες. Μία από αυτές τις Ενώσεις είναι και οι Ρευματοπαθείς. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ρευματοπαθείς που νόσησαν με κορωνοϊό στην Ευρώπη (στοιχεία από 36 κράτη) ανέρχονται σε 4.934 άτομα (στοιχεία μέχρι 1/2/2021), εκ των οποίων 1911 νοσηλεύτηκαν, ενώ πέθαναν 402 άτομα.

Οι ασθενείς από την Ελλάδα ήταν 23, που επί του συνολικού αριθμού αντιστοιχούν σε λιγότερο από 1%.

Προτάσεις για την λειτουργία Επιτροπών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Φεβρουαρίου 2021
Ζητήθηκε, λέει, από θεσμικούς φορείς του φαρμάκου να κάνουν τις προτάσεις τους σχετικά με το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία τριών Επιτροπών που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων, της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και της Επιτροπής Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης.

Τα σχετικά κείμενα που θα προωθηθούν στο Υπουργείο Υγείας, ακόμη ετοιμάζονται, αλλά είναι και θέμα χρόνου να προωθηθούν...

Θα δούμε!
Σελίδες: Επόμενη