Πολλά τα ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Αυγούστου 2019
Πολλά τα ραντεβού που μαζεύτηκαν στο Υπουργείο Υγείας για την επόμενη εβδομάδα.

Στην κορυφή όπως μαθαίνουμε είναι τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, καθώς τα "χαρτιά" άνοιξαν και άρα οι προθέσεις εμφανίστηκαν, όμως οι λύσεις που έχουν δοθεί όσον αφορά τους παρόχους, είναι είτε ελλιπείς, είτε έχουν δυσαρεστηθεί πολλοί θεωρώντας ότι το όφελος είναι πολύ μικρό εν αντιθέσει με το ρίσκο που είναι μεγάλο.

Πάντως, μαθαίνουμε ότι πολλοί είναι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που ζητούν από τα Δ.Σ να φέρουν το θέμα των ΦΥΚ σε γενική συνέλευση, πριν υπάρξει η όποια υπογραφή.

Τελικά δόθηκε παράταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Αυγούστου 2019
Αναμενόιταν και τελικά δόθηκε.. Ο λόγος για την παράταση που έλαβαν οι πάροχοι από τον ΕΟΠΥΥ ως προς τις υποβολές τους.

Σύμφωνα λοιπόν με ενημέρωση που έλαβαν παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία για τις υποβολές Ιουλίου μέχρι τις 6/9/2019.

Υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Αυγούστου 2019
Έναν υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε λίγες εβδομάδες το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρεία και τον προσεχή Σεπτέμβριο ένας ακόμα ψηφιακός μαστογράφος με τομοσύνθεση, ίδιος με αυτόν που τοποθετήθηκε πριν από έναν χρόνο στο κεντρικό νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία. H  πίστωση προέρχεται από το «πακέτο» του πρώην υπουργού και καθηγητή Γιώργου Χουλιαράκη.

Η περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατοτήτων του νοσοκομείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά και άλλων θετικών ειδήσεων για τον «Άγιο Σάββα». Βάσιμα λοιπόν ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και άλλα καλά νέα από το νοσοκομείο. Εξάλλου ο διοικητής του «Αγίου Σάββα» κ. Γεώργιος Δενδραμής χαρακτηριστικά δηλώνει πως «η προσπάθεια συνεχίζεται».

Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Αυγούστου 2019
Σε αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών προχωρά ο ΕΟΦ για την διευκόλυνση του έργου του, που όπως λέγεται, από Σεπτέμβρη θα είναι εκτός από επιβαρυμένο και χρονοβόρο! Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός αναμένει μέχρι 9/9/2019 τις προσφορές των ενδιαφερομένων που θέλουν να αναλάβουν την προμήθεια του ΕΟΦ με 85 επιτραπέζιους υπολογιστές (81.000 ευρώ) και 30 προσωπικούς υπολογιστές (39.000 ευρώ). Το κόστος που έχει προϋπολογιστεί συνολικά μαζί με το ΦΠΑ θα είναι 120.000 ευρώ.

Ετοιμοπόλεμοι είναι οι φαρμακοποιοί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2019
Ο Διαγωνισμός για την μεταφορά των ΦΥΚ ακυρώθηκε; αυτό ακούστηκε αλλά τίποτα ακόμη δεν είναι επίσημο... Πάντως οι φαρμακοποιοί είναι ετοιμοπόλεμοι για το θέμα των ΦΥΚ και όχι μόνο, καθώς όπως λέγεται βρέθηκε και eshop το οποίο είχε στην πραμάτεια του συνταγογραφούμενα φάρμακα (με κουπόνι)... Εγινε σχετική καταγγελία και αναμένονται εξελίξεις, καθώς κάποιοι πάνε να συνδέσουν τα eshop με την μεταφορά των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους!

Τα αιτήματα των ιδιωτικών κλινικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2019
Η κατάργηση του Claw Back και του Rebate, η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, τροποποιήσεις στον Νόμο 4600/2019, η διενέργεια του ιατρικού και διοικητικού ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ, η αλλαγή του ΕΚΠΥ του Οργανισμού, η νοσηλεία σε κλίνες ΜΕΘ και η χορήγηση αδειών και η κυκλοφορία ιδιωτικών ασθενοφόρων είναι κάποια από τα αιτήματα των ιδιωτικών κλινικών, που διατυπώθηκαν στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Δεν απαντήθηκε τίποτα αλλά η ηγεσία επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά τη μελέτη όλων των αιτημάτων των παρόχων....

Εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2019
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, λέει, θα γίνουν τα εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης στις Σάπες Ροδόπης από τον όμιλο Pharmathen, στο πλαίσιο των οποίων θα παρουσιάσει η διοίκηση και το επενδυτικό πλάνο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Φαντάζομαι ότι η διοίκηση θα εστιάσει στα πλάνα του εξωτερικού και ιδίως της Αμερικής!

Aυξάνονται τα συμβόλαια ανάθεσης για την ανάπτυξη φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Αυγούστου 2019
Η αυξανόμενη ζήτηση γενόσημων σκευασμάτων, οι ενισχυμένες επενδύσεις σε Ερευνα και Ανάπτυξη, καθώς και οι μεγαλύτερες επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής από τα CDMOs (Εμπορικές Υπηρεσίες Παραγωγής Φαρμάκων) δημιουργούν νέες προοπτικές στην αγορά των συμβολαίων ανάθεσης παρασκευής φαρμάκων.

Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η σχετική αγορά αναμένεται να φθάσει τα 126,6 δισ. δολ έως το 2024 από 90,0 δισ. δολ που εκτιμάται ότι θα κλείσει τη φετινή περίοδο, πετυχαίνοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 7,1%.
Σελίδες: Επόμενη