Πρόταση για ομάδα τεχνοκρατών στον ΦΣΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2019
Άτυπη πρόταση να δημιουργηθεί εντός του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μια ομάδα τεχνοκρατών, η οποία θα παρακολουθεί στενά την πορεία των λιανικών τιμών των φαρμάκων, μαθαίνουμε ότι έχει γίνει από κάποια μέλη. Ο λόγος προφανής. Εδώ και μία δεκαετία ο κλάδος βιώνει συνεχείς μειώσεις τιμών με τεράστιες εισοδηματικές απώλειες.

Αν δεχτούμε ότι το καθαρό κέρδος των επιχειρήσεων του κλάδου μετά τους φόρους και τα πάγια λειτουργικά έξοδα είναι γύρω στο 10% , τότε έχουμε 25-30% μείωση με βάση την τελευταία υποτίμηση που πραγματοποιήθηκε, ισχυρίζονται παράγοντες της αγοράς.

UEHP: Οι Ενώσεις θα καταγράψουν τα προβλήματα των ιδιωτικών κλινικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2019
Σημαντικές και εφ΄ όλης της ύλης ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από δύο ημέρες στην Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP) στα γραφεία της Ιταλικής Ένωσης.

Αποφασίστηκε όλες οι Ενώσεις -και η δική μας ΠΕΙΚ- να προχωρήσουν στην καταγραφή όλων των προβλημάτων που απασχολούν τις ιδιωτικές κλινικές σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το έγγραφο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών το 2020 θα διεξαχθεί στη Γερμανία, ενώ στις 22-1-2020 θα πραγματοποιηθεί το workshop Master Class with SHAM στις Βρυξέλλες και λίγες μέρες μετά η Γενική Συνέλευση. Όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου πάντως, έχουν ανασκουμπωθεί ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τη νέα Επίτροπο Υγείας, όπου και θα της θέσουν τα αιτήματά τους.

Ανακατατάξεις στην κορυφή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2019
Ανακατατάξεις- και μάλιστα στην κορυφ-ή σημειώνονται σε φαρμακοβιομηχανία το τελευταίο διάστημα.

Μαθαίνουμε ότι έμεινε ακέφαλη και προς το παρόν υπάρχει μία έκτακτη αντικατάσταση του στελέχους που εκτελούσε χρέη CEO, μέχρι να βρεθεί στέλεχος για τη σχετική θέση.

'Ενας αναβρασμός υπάρχει συνολικά στον κλάδο και η αιτία, όπως λέγεται, είναι ότι οι ελληνικές θυγατρικές στους ισολογισμούς των πολυεθνικών είναι από πλευράς απόδοσης οι τελευταίες των τελευταίων...

Ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης νέος πρόεδρος του ΕΟΜ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2019
Ο καθηγητής Χειρουργικής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), στη θέση του παραιτηθέντος Ανδρέα Καραμπίνη.

Ο κ. Παπαθεοδωρίδης είναι διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής και διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης
Ήπατος στο νοσοκομείο "Λαϊκό".

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, ενώ είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος και της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (AGA - fellow).

Είναι μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας-Διατροφής και της Επιτροπής Ιογενούς Ηπατίτιδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενώ έχει διατελέσει μέλος ΔΣ και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος.

Ήταν ο συντονιστής των πρόσφατων Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για την Ηπατίτιδα Β.

Ανθρωπιστική κίνηση ιδιωτικών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2019
Τα καλά πρέπει πάντα να λέγονται γιατί δίνουν έναn τόνο αισιοδοξίας αλλά και ελπίδας. Μαθαίνουμε ότι Ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο (ΙΣΘ), έχουν αποφασίσει να περιθάλψουν αφιλοκερδώς τραυματίες από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία.

Τη μεταφορά των ασθενών θα συντονίσουν οι διπλωματικές αρχές της Αλβανίας στην Ελλάδα, σε συνεννόηση με τiς κλινικές και τους γιατρούς, για το είδος και τον αριθμό των περιστατικών κai ανάλογα και με την πληρότητα της κάθε κλινικής.

Οι ιδιωτικές κλινικές που συμμετέχουν στη σημαντική αυτή ανθρωπιστική κίνηση είναι οι: "Άγιος Λουκάς", "Βιοκλινική", "Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης", "Ιατρικό Διαβαλκανικό", "Κυανούς Σταυρός Euromedica" και "Λ. Σαραφιανός".

Τελικές Παρατηρήσεις και Συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για τα ΑμεΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Δεκεμβρίου 2019
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει την ημερίδα ‘’3η Δεκέμβρη 2019΄΄. Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Π.Ε.5 του Υποέργου 1 «Σχεδιασμός και λειτουργία του Παρατηρητηρίου θεμάτων αναπηρίας» της Πράξης «Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» ενταγμένης στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που υλοποιεί η Ε.Σ.Α.μεΑ. με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, αρχικά στις 26 Σεπτεμβρίου και οριστικά στις 29 Οκτωβρίου, δημοσίευσε τις Τελικές Παρατηρήσεις και Συστάσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, το τι πρέπει να πράξει η Ελλάδα την επόμενη περίοδο, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε εφαρμοστικό πλαίσιο, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις διατάξεις της Σύμβασης, για την ολοκληρωμένη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωής της χώρας, όπως άλλωστε επιτάσσει το άρθρο 21 παρ. 6 του Συντάγματος.

Πολλές οι ομάδες εργασίας....

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Δεκεμβρίου 2019
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τόσες ομάδες εργασίας που γίνονται σε όλα τα Υπουργεία και στο Υγείας έχουν ολοκληρώσει ποτέ το έργο τους; Έχουν υποβάλει τις εισηγήσεις τους και αν ναι έχουν ληφθεί υπόψη;;;

Από το 2012 έχουν συσταθεί:

(6.12.2012.) Συγκρότηση και ορισμός μελών Επιτροπής Διοικητικής Αναδιοργάνωσης στο Υπουργείο Υγείας (19 μέλη)
(19.10.2012.) Συγκρότηση και ορισμός μελών Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Υπουργείο Υγείας (6 μέλη)
(13.6.2013.)Συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση και υλοποίηση μεταρρυθμιστικών δράσεων για το Υπουργείο Υγείας και τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα (8 μέλη)
(8.5.2015.) Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού του Υπουργείου Υγείας (10 μέλη)
(16.12.2015.) Ορισμός μελών της Ομάδας Εργασίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 106/2014, Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας (36 μέλη σε δύο ομάδες)

Μόλις πριν από μερικές ημέρες συστάθηκε μια ακόμα ομάδα επιφορτισμένη με την οργανική αναδιάρθρωση του Υπουργείου και τις αρμοδιότητες των οργανικών του μονάδων.

Περί της αύξησης του αφορολόγητου για επαγγελματικά αυτοκίνητα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Νοεμβρίου 2019
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα, αυξάνεται το αφορολόγητο για τα αυτοκίνητα που παραχωρούνται για επαγγελματικούς λόγους, με το όριο για την Λιανική Τιμή προ Φόρων να φτάνει τα 17.000 ευρώ.

Ναι μεν είναι θετικό, σε καμία περίπτωση όμως ο Νόμος ΔΕΝ καταργείται, όπως κάποιοι είχαν διαρρεύσει. Πρέπει να δούμε εάν θα έχει αναδρομική ισχύ (άρα τα επιπλέον χρήματα που κρατήθηκαν φέτος στους εργαζόμενους θα πρέπει να συμψηφισθούν με τον υπόλοιπο φόρο εισοδήματος) ή θα ισχύσει από το 2020.

Για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους...
Σελίδες: Επόμενη