Τα πάνω κάτω!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Ιουνίου 2019
Τα πάνω κάτω έχει φέρει στον χώρο του φαρμακείου η BOOTS η οποία από τον Ιούλιο ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια νέα υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες της σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία να παραγγείλουν την συνταγή τους από το αρχείο του Γενικού Ιατρού τους και στη συνέχεια θα την παραλαμβάνουν από τα καταστήματα της αλυσίδας.

Επίσης, όπως ακούγεται ,εντός του έτους τα Boots θα εισαγάγουν την υπηρεσία "expresspick-up" σε περίπου 600 καταστήματα με την υπόσχεση ότι οι πελάτες θα μπορούν να λαμβάνουν τις συνταγές τους στο σπίτι τους ή όπου αλλού οι ίδιοι θέλουν σε χρόνο dt!

Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουνίου 2019
Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η αυριανή και η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία υπέρ του λογαριασμού Αιμοδοσίας του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και κάλυψης αναγκών των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Καθημερινά, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν. Το αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατόν να παρασκευασθεί τεχνητά και δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα φάρμακο ή χημική ουσία. Είναι ζωντανός ιστός με περιορισμένη διάρκεια ζωής. Προσφέρεται αποκλειστικά από υγιείς εθελοντές αιμοδότες. Εάν τα αποθέματα αίματος στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας δεν ανανεώνονται διαρκώς με τη συστηματική αιμοδοσία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια.

Το Καλοκαίρι είναι πάντα μια δύσκολη περίοδος για όλα τα τμήματα αιμοδοσίας της Ελλάδας. Η ζήτηση για αίμα είναι αυξημένη λόγω των πολλών τροχαίων και η προσφορά αίματος περιορισμένη. Οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες λείπουν σε διακοπές και αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα με αποτέλεσμα να έχουμε μια σοβαρή έλλειψη μονάδων αίματος.

Οσοι μπορούν λοιπόν να προσφέρουν αυτό το μοναδικό δώρο, αύριο είναι μια καλή ευκαιρία.

'Eτοιμες να βάλουν λουκέτο...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουνίου 2019
Συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας με παρόχους που έχουν κατεβάσει τα "ρολά των επιχειρήσεών τους" σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φοροεισπρακτικά μέσα που θεωρούν ότι χρησιμοποιεί η Πολιτεία και τα οποία είναι, όπως λένε, εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Το κλίμα τουλάχιστον από την πλευρά των επιχειρηματιών δεν είναι καθόλου καλό, καθώς όπως μαθαίνουμε, αν δεν υπάρξουν λύσεις με το clawback, οι μισές και παραπάνω επιχειρήσεις είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο. Πάντως τα 9 εκατ. ευρώ. που έταξαν την προηγούμενη εβδομάδα στα διαγνωστικά κέντρα...τα πήραν πίσω (!) ως ανέφικτo να δοθούν λίγο μετά....

'Ερχονται εξελίξεις...

Έπιασε τόπο η γκρίνια...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιουνίου 2019
Μετά τις γκρίνιες και κυρίως την ταλαιπωρία των ασθενών, ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε πρόσκληση για τη συνεργασία με 38 Φαρμακοποιούς, καθώς και 5 βοηθούς φαρμακείου για ένα χρόνο, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του Οργανισμού. Οι φαρμακοποιοί, όπως και οι βοηθοί θα απασχοληθούν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που διανέμουν φάρμακα υψηλού κόστους και έχουν δυνατότητα να υποβάλουν τα χαρτιά τους στην προκήρυξη άτομα ηλικίας από 18 ετών έως και 65 ετών.

Η αμοιβή ορίζεται στα 13.104 ευρώ για τους φαρμακοποιούς και στα 10.296 ευρώ για τους βοηθούς φαρμακοποιούς και θα καταβάλλεται με την παράδοση του έργου ή τμηματικά ως δεδουλευμένα σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις.

''Βουνό'' οι εκκρεμείς υποθέσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Ιουνίου 2019
Βουνό έχουν γίνει όπως μαθαίνουμε οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, καθώς τα τελευταία έκλεισαν λόγω των εκλογών. Αλλά και σήμερα μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, πολλοί λειτουργοί των δικαστηρίων βρίσκονται μακριά από τα καθήκοντά τους καθώς ασχολούνται με τα απόνερα των εκλογών, όπως για παράδειγμα τις ενστάσεις που έχουν γίνει για τις ψήφους.

Τα λέω, για να εξηγήσω και τις πολλές αναβολές που έχουν πάρει υποθέσεις φαρμακοβιομηχανιών, που περίμεναν εντός του προσεχούς διαστήματος την εκδίκαση της υπόθεσής τους -και στην καλύτερη των περιπτώσεων αναβλήθηκαν για τον Οκτώβριο..

Τα επαρχιακά νοσοκομεία εξοπλίζονται - τα αθηναικά;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουνίου 2019
Επαρχιακό νοσοκομείο προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος μαγνητικής τομογραφίας 1,5T, προϋπολογισμού 900,000 ευρώ.

Η απόφαση (μάλλον) στηρίζεται στον πληθυσμό ευθύνης του νοσοκομείου που εξυπηρετεί, όπως περιγράφεται στον ιστότοπο του νοσοκομείου, δηλαδή:

1.Τον μόνιμο πληθυσμό του Νομού Θεσπρωτίας (43.500) και των φοιτητών που φοιτούν στο ΤΕΙ Ηπείρου.
2.Τον αριθμό αυτών που διέρχονται από το Νομό λόγω της Εγνατίας οδού και του Λιμένος Ηγουμενίτσας (επιβάτες 1.400.000 ετησίως το 2012) .
3.Τον αυξητικό αριθμό των Τουριστών που επισκέπτονται το Νομό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (18.000. αφίξεις το 2006 μέσω Εγνατίας οδού).
4.Τον πληθυσμό της Νότιας Αλβανίας, Νότιας Κέρκυρας, Παξών και Πάργας (στοιχεία του Νοσοκομείου).

Πού θέλω να καταλήξω;

Οι καλά γνωρίζοντες αναρωτιούνται γιατί δεν εξοπλίζονται ανάλογα και τα νοσοκομεία των Αθηνών, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση μονάδας στην Δυτική Αττική, όπου εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει σε λειτουργεία μαγνητικό τομογράφο;

Πληροφοριακά, υπάρχουν εγκατεστημένοι στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα περισσότεροι από 800 μαστογράφοι (αναλογικοί και ψηφιακοί). Μήπως πρέπει να βρεθεί τρόπος αξιοποίησης της υπάρχουσας υποδομής προς όφελος των πολιτών (ασθενών και μη);

Νέα φαρμακαποθήκη στη Θεσσαλία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιουνίου 2019
Eντείνεται ο ανταγωνισμός στη Θεσσαλία, όσον αφορά τις φαρμακαποθήκες καθώς, όπως μαθαίνουμε, πρόσφατα ιδιώτης που πρωταγωνιστεί στην αγορά, επεκτάθηκε και προς τα εκεί. Συγκεκριμένα στη Λάρισα.

Ήδη πάντως στο Νομό λειτουργούν δύο συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες και η νέα είσοδος προβλημάτισε τους παίκτες που ελέγχουν την περιοχή. Κάτι λέγεται ότι επίκειται και άλλη κίνηση επέκτασης από (άλλο) ιδιώτη , η οποία όμως αυτή τη φορά θα είναι προς το Νότο.

Αναβρασμός στους ιατρικούς επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουνίου 2019
Υπάρχει αναβρασμός στους κόλπους των ιατρικών επισκεπτών, καθώς τα νέα που ακούγονται δεν είναι καλά, με τις εταιρείες να μην λαμβάνουν σαφείς δεσμεύσεις λόγω της ρευστότητας που επικρατεί. Κοινώς, κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Σήμερα, η απασχόληση έχει γυρίσει στα επίπεδα του 2012. Αυτό σημαίνει ότι η απασχόληση στο στενό πυρήνα της παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων έχει φθάσει στα 14.000 άτομα περίπου. Νούμερο που υπολείπεται κατά 28,2% έναντι του 2016, όταν απασχολούνταν στον κλάδο περίπου 17.000 άτομα.

Οι συναντήσεις, όπως μαθαίνουμε, των συνδικαλιστών με τις διοικήσεις αλλά και τα θεσμικά όργανα του κράτους καλά κρατούν και αναμένονται νέα.
Σελίδες: Επόμενη