ΕΟΦ για πρωτόγαλα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιουλίου 2020
Τρόφιμα Ειδικών Ιατρικών Σκοπών (FSMPs) με περιεχόμενο συστατικό πρωτόγαλα (colostrum) και προερχόμενο από αυτό αυξητικό παράγοντα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Αυτό αναφέρει με ενημέρωσή του ο ΕΟΦ, καθώς δεν υφίστανται στοιχεία ασφάλειας κατανάλωσης, μπορεί δε δυνητικά να αποδειχθούν επικίνδυνα για τον πληθυσμό στόχο/ασθενείς.

Άραγε αυτές οι ανακοινώσεις φτάνουν στα αυτιά των διαφόρων υπευθύνων, για παράδειγμα των αρμοδίων που λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου εκεί το πρωτόγαλα στους αθλητές ρέει άφθονο;

Σειρά έχει το Εθνικό Μητρώο Παιδιών με καρκίνο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιουλίου 2020
Μετά το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με Κυστική Ίνωση, μαθαίνουμε ότι σειρά έχει το Εθνικό Μητρώο Παιδιών με καρκίνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 350 παιδιά με καρκίνο. Αναμφίβολα, η δημιουργία τους είναι ένα σημαντικό βήμα για την χώρα και την υγεία, όπου κοινό μυστικό είναι ότι απουσιάζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Τουλάχιστον όσον αφορά το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με Κυστική ‘Ινωση, σύμφωνα και με την σχετική ενημέρωση, οι ασθενείς θα έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, τα οποία θα μπορούν να ζητήσουν σε ηλεκτρονική μορφή (αναγνώσιμο από μηχανή μορφή) σύμφωνα με το Άρθρο 15 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων/ΓΚΠΔ και GDPR.

Το δικό μου το ερώτημα είναι αν αυτό θα ισχύει σε όλα τα Μητρώα, γιατί ακούστηκαν κάποιες αντιδράσεις....

Nέα παράταση υποβολής αίτησης ρύθμισης οφειλών ασφαλιστικών εισφορών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Ιουλίου 2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε.-Ν.Π.Ι.Δ αποφάσισε εκ νέου παράταση στην προθεσμία υποβολής αίτησης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών έως 30/9/2020.

Ειδικότερα, με την παράταση της ρύθμισης συνεχίζεται η παροχή διευκόλυνσης στους εργοδότες με την υπαγωγή σε αυτήν του συνόλου των οφειλών τους, είτε με εφάπαξ εξόφληση, με έκπτωση 95% επί των κάθε είδους πρόσθετων τελών και τόκων, είτε με αποπληρωμή έως και 80 δόσεις και εφαρμογή έκπτωσης μέχρι και 80% επί των προστίμων, σύμφωνα με την κλίμακα των δόσεων.

Επιπλέον, στη ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές προς το Ταμείο έως και τον Απρίλιο του 2020. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή είναι να καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Oι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνονται δεκτές έως 30/9/ 2020.

Πόση η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουλίου 2020
Άραγε γνωρίζουν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Τεχνικής Υποστήριξης πόση ηλεκτρική ενέργεια (Kilowatt Hours) και φυσικό αέριο καταναλώθηκε τα τελευταία 3 χρόνια στις νοσοκομειακές υποδομές και γενικά στα κτίρια που στεγάζουν υγειονομικές υπηρεσίες - δημόσιες υποδομές υγείας - (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Αγροτικά Ιατρεία κλπ);

Και τι γίνεται με το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομειακών υποδομών, που σκοπό έχει την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; Από τα 45,6 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί και ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το 2018, πόσα έχουν αξιοποιηθεί;

Υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα και κάποια συγκεκριμένη εξοικονόμηση δαπανών ή είναι ακόμη σε φάση προγραμματισμού, υποβολής αιτήματος για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακοινώσεων;

Υπάρχει κάποιο νοσοκομείο που υλοποίησε το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αν ναι ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Πολλά τα ερωτήματα και είναι και Δευτέρα...

Συρρίκνωση στον χώρο του φαρμάκου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουλίου 2020
Θερμά και δύσκολα εξελίσσεται το φετινό Καλοκαίρι, που παραδοσιακά είναι η εποχή που ο καθένας αλλάζει λίγο έως πολύ τους στόχους του. Τα πράγματα στο χώρο του φαρμάκου δεν εξελίσσονται καλά, λένε οι καλά γνωρίζοντες, επισημαίνοντας ότι η συρρίκνωση δεν είναι πια υπόθεση αλλά δεδομένο.

Ως εκ τούτου, και απολύσεις θα δούμε και αποσύρσεις σκευασμάτων. Την ίδια στιγμή, κάποια ετοιμάζονται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας το δίκιο τους στη βάση ότι όλοι -είτε είναι απλοί πολίτες είτε κυβέρνηση- έχουν υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα...

Σημαντική πρωτοβουλία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουλίου 2020
Οταν η προσπάθεια είναι ομαδική, το αποτέλεσμα είναι και μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο.

Η GARNIER και τα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στηρίζουν την καμπάνια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Με μειωμένες τιμές έως και 50% στα προϊόντα GARNIER, αποκλειστικά από τα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την περίοδο από 2/7 – 15/7 μπορείτε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας στηρίζοντας παράλληλα το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Μόνιμη λύση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουλίου 2020
Έχουν ξεκινήσει να στέλνουν τα πρώτα ραβασάκια με τις επιστροφές στις φαρμακοβιομηχανίες και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήδη οι διοικήσεις των εταιρειών βρίσκονται στα κάγκελα, καθώς όπως λένε αυτό το πράγμα δεν μαζεύεται.

Εξού και τα απανωτά ραντεβού που έχουν ζητήσει με τους αρμόδιους του Υπουργείου.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι να βρεθεί μία λύση πρόσκαιρη, αλλά μία μονιμότερου χαρακτήρα, καθώς όποιος προγραμματισμός και στρατηγική τινάζεται στον αέρα.

Χρονική καθυστέρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2020
Πρόγραμμα συναντήσεων με μεμονωμένους παίκτες από την αγορά του φαρμάκου ακούγεται ότι ετοιμάζει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη των νέων σκευασμάτων τους στη θετική λίστα.

Και μιλάμε για σκευάσματα που μπορεί να περιμένουν και δύο χρόνια για να μπουν στην εσωτερική αγορά.

Aναμφίβολα έχουν ξεπαγώσει οι διαπραγματεύσεις όμως και πάλι υπάρχει μία χρονική καθυστέρηση στις διαδικασίες. Τα νεότερα έρχονται, ίσως και μέσα στην εβδομάδα.
Σελίδες: Επόμενη