Καλά νέα για άτομα με αναπηρίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαΐου 2020
Eίναι καλό όταν πριν την λήψη κάποιου μέτρου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων, που σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζουν έντονες διαφορές.

Γιατί το λέω αυτό; Διότι αποφασίστηκε η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο!

Αυτό είναι ένα καλό νέο!

Το έλαβε...καυτό!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαΐου 2020
Αληθεύει ότι ασθενής για να μην περιμένει στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ το φάρμακό του που είναι ΦΥΚ ( φάρμακο υψηλού κόστους) εμπιστεύτηκε εταιρεία ταχυμεταφορών να του το πάει στο σπίτι και τελικά το έλαβε μετά από 20 ημέρες και αλλοιωμένο; Και τι σημαίνει αλλοιωμένο... ότι το φάρμακο ήταν ψυχρής αλυσίδας και ο ασθενής το πήρε καυτό!

Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να πεταχτεί, όπως και η συνταγή!.

Μήπως να το ξαναπάμε από την αρχή.... όσον αφορά για τους κανόνες μεταφοράς αυτών των ευαίσθητων σκευασμάτων

Νέα παράταση στην κατάθεση υποβολών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαΐου 2020
Τελικά η επιστροφή στην κανονικότητα δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση και μάλιστα για κανέναν. Τελευταία πληροφόρηση που αφορά τους παρόχους είναι ότι δόθηκε νέα παράταση στην κατάθεση των υποβολών.

Έτσι η νέα καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Απρίλιο 2020 πηγαίνει για τις 29/05/2020 και βλέπουμε!

Έως 12 Ιουλίου υποχρεωτική η δήλωση αποθεμάτων σε μάσκες και αντισηπτικά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαΐου 2020
Έντονες αντιδράσεις εκφράζει ο κόσμος των φαρμακείων για την αναγκαιότητα της δήλωσης των αποθεμάτων προστασίας στην πλατφόρμα του Υπουργείου ανάπτυξης. Διαδικασία, που πήρε παράταση έως τις 12 Ιουλίου 2020. Στην δήλωση πρέπει να γίνεται αναφορά για χειρουργικές μάσκες, απολυμαντικά διαλύματα, αιθυλική αλκοόλη, τεστ για την ανίχνευση του covid 19. Όπως λέγεται, το εμπορικό αυτό μέτρο δεν συνάδει με την επιστημονική τους ιδιότητα.

Δρομολογούνται επαφές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Μαΐου 2020
Επαφές με φαρμακοβιομηχανίες που αντιπροσωπεύουν μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες με τον ανάλογο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό ακούγεται ότι έχει δρομολογήσει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης το αμέσως προσεχές διάστημα...

Οι εγκρίσεις νέων σκευασμάτων, αναμφίβολα, λένε αρκετοί, έχουν μείνει αρκετά πίσω, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν φάκελοι σε εκκρεμότητα για πάνω από 1 χρόνο.

Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε άμεσα, νέα....

Συνεργασία για την διάθεση αντικαρκινικών φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαΐου 2020
Φαρμακευτική εταιρεία λέγεται ότι κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας με άλλη εταιρεία - μετά και από σχετικές πιέσεις από συλλόγους ασθενών - η οποία θα αναλάβει να διαθέτει κάποια συγκεκριμένα αντικαρκινικά σκευάσματα της πρώτης στις ευπαθείς ομάδες που τα λαμβανουν.

Πρόκειται για ΦΥΚ και η σχετική συνεργασία έχει ως στόχο την κάλυψη των ασθενών που δεν καλύπτονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Κάτι μου λέει όμως, ότι αυτό δεν θα αρέσει στα ιδιωτικά φαρμακεία, τα οποία αν και έχουν αναλάβει τη διάθεση - περιορισμένου αριθμού - ΦΥΚ δωρεάν έχουν προσδοκίες... Θυμίζουμε την επιστημονική αμοιβή, για παράδειγμα!

Εποχικός εμβολιασμός: 4η εξεταστική περίοδος για πιστοποίηση φαρμακοποιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Μαΐου 2020
Ετοιμάζεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαίου η 4η εξεταστική περίοδος για τους φαρμακοποιούς για την πιστοποίηση τους για διενέργεια εποχικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού. Η εξεταστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 21:00.

Η εξεταστική διαδικασία περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής από τις οποίες πρέπει να απαντηθούν ορθά τουλάχιστον οι 12 σε χρονικό διάστημα 30 λεπτών ώστε να θεωρηθεί επιτυχής η εξέταση.

Κατά τις τρεις πρώτες εξεταστικές, συνολικά 7.400 φαρμακοποιοί συμμετείχαν στις εξετάσεις, με τους επιτυχόντες να ανέρχονται στους 7.210.Ωράριο φαρμακείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Μαΐου 2020
Νέο ωράριο των φαρμακείων στην Αθήνα μπαίνει σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από 13/5/2020 δείχνοντας μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Έτσι από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά το υποχρεωτικό ωράριο είναι Δευτέρα και Τετάρτη από 8:00 - 14:30 και Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή από 8:00 έως 14:00 και από 17:30 - 20:30 .
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη