Οταν γίνεται πάρτι...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουλίου 2016
Το έκαψαν οι υπάλληλοι γνωστής φαρμακοβιομηχανίας που ναι μεν εδρεύει στα Βόρεια αλλά κατηφόρισε στα Νότια Προάστια για ένα πάρτι... καθώς η διοίκησή της αποφάσισε και λόγω καλοκαιριού αλλά και γιατί ήθελε να τους ευχαριστήσει για την τόσο σημαντική συνεισφορά τους στην πορεία της εταιρείας να τους διασκεδάσει...

Το έκαψαν όλοι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως λέγεται η βραδιά κύλησε σούπερ....
Τώρα βέβαια από την άλλη υπήρχαν και κάποιες ηχηρές απουσίες από την διοίκηση....αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα... Το θέμα είναι ότι οι υπάλληλοι διασκεδάζουν...και η τύχη τους δουλεύει!

Διακομιδή με συνοδό ...τον οδηγό;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιουλίου 2016
Ενημερωτικό σημείωμα λέει έστειλε το σωματείο του ΕΚΑΒ σε όλους τους εργαζομένους, καθώς πληροφορήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει η τάση να πραγματοποιούνται περιστατικά -διακομιδές- με πλήρωμα μόνο τον οδηγό.

Στο πλαίσιο αυτό, το σημείωμα αναφέρει "Δεν είναι υποχρεωμένος κάνεις (βάσει κανονισμού) να μεταφέρει περιστατικά είτε μονός του είτε με την βοήθεια συγγενών ή αν πρόκειται για διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο με έναν γιατρό. Γιατί; Διότι είναι είναι εκτεθειμένος στο νόμο! Την ευθύνη για τον ασθενή την έχει το πλήρωμα"!

Το σωματείο έχει ήδη ενημερώσει ότι "αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις επικαλείστε τον εσωτερικό κανονισμό, είτε είναι εντολή τηλεφωνητή, είτε είναι εντολή γιατρού, είτε γραφείου κίνησης ακόμη και διευθυντή. Εάν επιμένουν και δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης, εκτελείτε και κάνετε άμεσα αναφορά, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να υπάρχει έστω και ένας μάρτυρας".

Nοσοκομείο χωρίς γιατρούς...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουλίου 2016
Τρεις ημέρες μετά το κόψιμο της κορδέλας από τον πρωθυπουργό, μια έγκυος προσήλθε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης για να γεννήσει αλλά έφυγε άρον άρον.

Η γυναίκα «κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο, ενώ δεν διαθέτει Αιμοδοσία και Νεογνολογικό Τμήμα.

Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Οπως ακούγεται στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία από έλλειψη ιατρών και για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος.

Επίσης δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών. Με μία λέξη...Χάος.

Νέα συνάντηση ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουλίου 2016
Για την επόμενη Πέμπτη (28/7/16) κλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών για συζήτηση επί των διαφωνιών που έχουν σχετικά με την νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τώρα φαντάζει λίγο αδύνατο να υπογραφεί εντός του Ιουλίου η σύμβαση, καθώς υπάρχουν σημεία που χρήζουν αποσαφήνισης και διευκρινήσεων, όπως και εντός του Αυγούστου. Είδωμεν!

Ισχυρούς τριγμούς βλέπω στα ενδότερα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Ιουλίου 2016
Καυτά ερωτήματα τίθενται από μέλη του Δ.Σ. προς το προεδρείο και αυτά παραμένουν πεισματικά αναπάντητα. Το σίγουρο είναι ότι εκεί μέσα κάτι γίνεται, όπως δείχνει και η φωτιά που έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επώνυμος παράγοντας του κλάδου υποστηρίζει ότι " πάγια θέση μου είναι και εμείς οι Ιατροί Ακτινολόγοι (διαφωνώ και δεν χρησιμοποιώ το επίσημο τίτλο του Ακτινοδιαγνωστή) πρέπει να μπορούμε να συνταγογραφούμε επί απεικονιστικών ενδείξεων. Δυστυχώς παρά τις επιστολές μου τα θέματα αυτά δεν συζητήθηκαν στο τελευταίο ΔΣ της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας".

Ενδιαφέρον δε είναι ο διάλογος ανάμεσα σε δύο επαγγελματίες του χώρου με τον ένα να ρωτά " πως επιβλήθηκε η ελληνικουρα του...ακτινοδιαγνωστη"και τον άλλο να απαντά " Υποθέτω από εκείνους που οδήγησαν την ειδικότητα εδώ που φθάσαμε. Η δική μου θέση είναι εδώ και χρόνια γνωστή. Δυστυχώς αποτελούμε μειοψηφία."

Στη γύρα ο ΠΦΣ για θέματα του κλάδου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Ιουλίου 2016
Τρεχάτε ποδαράκια μου σήμερα για τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς στις 8:30 το πρωί έχει δρομολογηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στα γραφεία του τελευταίου για θέματα τρεχουσών πληρωμών αλλά και ληξιπρόθεσμων. Θα συζητηθούν επίσης θέματα συνταγογράφησης και ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης.

Με την ολοκλήρωση του ραντεβού, τα μέλη του ΠΦΣ θα πεταχθούν στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας. Εχει οριστεί στις 11:00 συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στον οποίο θα κατατεθούν εννέα πλήρης Φάκελοι με αντίστοιχο αριθμό θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο όπως Ιδιοκτησιακό, ωράριο, ΓΕΔΙΦΑ, ελλείψεις φαρμάκων, πειθαρχικά συμβούλια, οπτικά, ανασφάλιστοι κλπ.

Μέσα σε όλα έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας κο Πετρόπουλο -στις 12.30 μ.μ.- για θέματα ασφαλιστικά και κυρίως για το τέως ΤΕΑΥΦΕ

Πολλά τα ερωτήματα..

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιουλίου 2016
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της διάθεσης στην αγορά, έστω αυτού του μικρού αριθμού των ΓΕΔΙΦΑ, που δημοσιεύτηκε εσπευσμένα από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οπως υποστηρίζει, η μικρή περιεκτικότητα αυτών των σκευασμάτων, ή οι απλές οδηγίες , ή ο μικρός αριθμός δεν αποτελούν καμιά εγγύηση για την αποτροπή των κινδύνων που μπορούν να προκληθούν από την ανεξέλεγκτη χρήση τους.

Τα δε επιχειρήματα περί βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης των ασθενών, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις όταν 11.000 φαρμακεία διασπαρμένα σε ολόκληρη την χώρα, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης καταλήγει η ανακοίνωση

Τα μεγάλα μέσα έβαλαν κάποιοι πάροχοι υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιουλίου 2016
Για να λύσουν ένα θεματάκι που είχαν με τις τράπεζες. -κοίτα Διευθυντή Οικονομικών υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ-

Οπως μάθαμε είχε προκύψει ένα ζήτημα με την επιβολή σε κάποιους παρόχους, κυρίως από μια Τράπεζα, της "προμήθειας εκτέλεσης εμβάσματος πληρωμής".

Στο εξής, όπως πληροφορήθηκαν οι πάροχοι το συγκεκριμένο "τέλος" δε θα παρακρατείται από τις Τράπεζες.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη